Vegaaninen blinitäyte
Vegaaninen blinitäyte valmistetaan kikherneistä. Tonnikalan makuinen kasvistahna sopii erinomaisesti myös leipien täytteeksi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen blinitäyte
- 1 tlk (380/230 g) kikherneitä
- 1 sellerinvarsi
- 1 punasipuli
- 1 ruukku tilliä
- ½ arkkia noria eli merilevää
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 2 rkl kapriksia
- 1 rkl vaaleaa misotahnaa tai vahvaa sinappia
- 2 tl punaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl savuaromia
- 170 g merileväkaviaaria
Valmistusohje
Vegaaninen blinitäyte valmistuu helposti näin:
- Valuta 230 grammaa kikherneitä. Kaada ne tehosekoittimeen. Pilko raemaiseksi, mutta älä soseuta.
- Hienonna varsiselleri, punasipuli ja ruukku tilliä. Leikkaa puolikas arkki norimerilevää ohuiksi suikaleiksi tai hienonna halutessasi.
- Mittaa desilitra vegaanista majoneesia kulhoon. Hienonna kaksi ruokalusikallista kapriksia ja lisää ne, ruokalusikallinen vaaleaa misotahnaa, kaksi teelusikallista punaviinietikkaa, teelusikallinen suolaa ja puoli teelusikallista savuaromia majoneesiin. Sekoita kastike kikherneiden joukkoon. Lisää selleri, sipuli, tilli, merilevä ja lopuksi 170 grammaa merileväkaviaaria. Annan maustua 30 minuuttia.
Vinkki! Tarjoa vegaaninen blinitäyte vegaanisten blinen kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2022.
Lue myös Anna.fi: Merileväkaviaarisuupalat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen blinitäyte