Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen blinitäyte

Vegaaninen blinitäyte valmistetaan kikherneistä. Tonnikalan makuinen kasvistahna sopii erinomaisesti myös leipien täytteeksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Vegaaninen blinitäyte

  • 1 tlk (380/230 g) kikherneitä
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku tilliä
  • ½ arkkia noria eli merilevää
  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 rkl vaaleaa misotahnaa tai vahvaa sinappia
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl savuaromia
  • 170 g merileväkaviaaria

Valmistusohje

Vegaaninen blinitäyte valmistuu helposti näin:

  1. Valuta 230 grammaa kikherneitä. Kaada ne te­hosekoittimeen. Pilko raemaiseksi, mutta älä soseuta.
  2. Hienonna varsiselleri, punasipuli ja ruukku tilliä. Leikkaa puolikas arkki norimerilevää ohuiksi suikaleiksi tai hienonna halutessasi.
  3. Mittaa desilitra vegaanista majoneesia kulhoon. Hie­nonna kaksi ruokalusikallista kapriksia ja lisää ne, ruokalusikallinen vaaleaa misotahnaa, kaksi teelusikallista punaviinietikkaa, teelusikallinen suolaa ja puoli teelusikallista savuaromia majonee­siin. Sekoita kastike kikherneiden joukkoon. Lisää selleri, sipuli, tilli, merilevä ja lopuksi 170 grammaa merileväkaviaaria. Annan maustua 30 minuuttia.

Vinkki! Tarjoa vegaaninen blinitäyte vegaanisten blinen kera.

vegaaniset blinit ja vdegaaninen blinitäyte

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2022.

Lue myös Anna.fi: Merileväkaviaarisuupalat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen blinitäyte

Sinun täytyy kommentoidaksesi.