Rakastan vastaleivottua, lämmintä leipää – kukapa ei! Olen aina valmistanut perinteisen vehnäleivän isoäitini ohjeen mukaan. Se on yhä vakioreseptini, mutta kesällä halusin kokeilla myös kauraleipää. Oletin sen olevan monimutkaisempaa ja vaativan vaivaamista ja useampia työvaiheita. Onneksi olin väärässä! Taikinaa varten ainekset vain sekoitetaan keskenään nopeasti ja jätetään kohoamaan. Taikinaa ei siis todellakaan kuulu vaivata. Kohottamisen jälkeen taikinasta ei saa sekoitella ilmakuplia pois vaan se kumotaan pellille sellaisenaan ja paistetaan uunissa. Jonkun mielestä kohotteluineen ja paistamisineen resepti ei ole nopea, mutta mielestäni leivonta on nopeaa ja helppoa jos varsinaiset työvaiheet hoituvat nopeasti ja esimerkiksi taikinan kohotessa voi hyödyntää ajan muuhun.

Helppo ja nopea kauraleipäHelppo ja nopea kauraleipäHelppo ja nopea kauraleipäHelppo ja nopea kauraleipä

 

Helppo ja ihana kauraleipä

1 kauraleipä
vegaaninen
5 min + kohoaminen + 30–40 min uunissa

– 3,5 dl vettä
– 25 g tuorehiivaa
– 0,5 rkl (leipä)siirappia
– 1,75 dl kaurahiutaleita
– 5,5–6,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita kulhossa haaleaan veteen tuore hiiva ja siirappi. Lisää sitten kaurahiutaleet ja sekoita. Lisää vehnäjauhot osissa ja sekoita huolellisesti. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa sen enempää. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä noin tunnin ajan.
Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Älä sekoita taikinaa (jotta ilmakuplat eivät katoa) vaan kumoa se suoraan leivinpaperille, uunipellille pyöreän leivän muotoon. Paista uunissa 35–40 minuutin ajan, kunnes leipä on kauniin kullankeltainen ja pinta rapea. Parhaimmalta leipä maistuu heti lämpimänä!

SaveSave

Kommentit (2)

Hei,
Kauraleipä-ohje vaikutti ihanan helpolta. Voiko hiivan korvata 1 pussilla kuivahiivaa?
T. Laura

Hei Laura!
Se onkin ihanan helppo (olen itse laiska leipuri, joten tämä on yksi suosikeistani)!
Olen tehnyt leivän aina tuoreella hiivalla, mutta 1 pussi kuivahiivaa toimii varmasti myös hyvin! Kuivahiivan kanssa voi kuitenkin varmuuden vuoksi kokeilla hieman lämpimämpää vettä ja hiivan voi sekoittaa veteen yhdessä jauhojen kanssa.

Kommentoi juttua: Helpoin ja ihanin kauraleipä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • These beautiful little butternut squashes are from a local farmer and now I’m going to make something delicious with them! But first, I’ll save the seeds for the next spring because I want to try growing these in my own garden.🌿
  • • Mom pictured for Sauna book.💛
  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!

violaminerva

X