Rakastan vastaleivottua, lämmintä leipää – kukapa ei! Olen aina valmistanut perinteisen vehnäleivän isoäitini ohjeen mukaan. Se on yhä vakioreseptini, mutta kesällä halusin kokeilla myös kauraleipää. Oletin sen olevan monimutkaisempaa ja vaativan vaivaamista ja useampia työvaiheita. Onneksi olin väärässä! Taikinaa varten ainekset vain sekoitetaan keskenään nopeasti ja jätetään kohoamaan. Taikinaa ei siis todellakaan kuulu vaivata. Kohottamisen jälkeen taikinasta ei saa sekoitella ilmakuplia pois vaan se kumotaan pellille sellaisenaan ja paistetaan uunissa. Jonkun mielestä kohotteluineen ja paistamisineen resepti ei ole nopea, mutta mielestäni leivonta on nopeaa ja helppoa jos varsinaiset työvaiheet hoituvat nopeasti ja esimerkiksi taikinan kohotessa voi hyödyntää ajan muuhun.

Helppo ja nopea kauraleipäHelppo ja nopea kauraleipäHelppo ja nopea kauraleipäHelppo ja nopea kauraleipä

 

Helppo ja ihana kauraleipä

1 kauraleipä
vegaaninen
5 min + kohoaminen + 30–40 min uunissa

– 3,5 dl vettä
– 25 g tuorehiivaa
– 0,5 rkl (leipä)siirappia
– 1,75 dl kaurahiutaleita
– 5,5–6,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita kulhossa haaleaan veteen tuore hiiva ja siirappi. Lisää sitten kaurahiutaleet ja sekoita. Lisää vehnäjauhot osissa ja sekoita huolellisesti. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa sen enempää. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä noin tunnin ajan.
Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Älä sekoita taikinaa (jotta ilmakuplat eivät katoa) vaan kumoa se suoraan leivinpaperille, uunipellille pyöreän leivän muotoon. Paista uunissa 35–40 minuutin ajan, kunnes leipä on kauniin kullankeltainen ja pinta rapea. Parhaimmalta leipä maistuu heti lämpimänä!

SaveSave

Instagram

  • FIRST OF THIS AUTUMN •
One of my favourite inspiration books ever is out now! Luova tauko is an amazing book by two superwomen @maaretta.tukiainen and @krista_keltanen and I’m so happy I got to design the layout for it. No matter what you do for living, you should read this. 12 people, 12 inspirational stories about creativity 🌟
.
@sanna_kannisto @joannalaajisto @tebianfinland @terhipolkkishoes @uhanadesign @helliniskalaa @fannytavastila @kimsimonsson @artosivonen #elinahirvonen #tuomaskantelinen
  • SAIL AWAY • “But the most beautiful things in life are not just things. They’re people and places, memories and pictures. They’re feelings and moments and smiles and laughter.”
  • WAFFLE DREAMS • 
Say hello to this beautiful sweet waffle made with broad bean flours by @tiirinkosken_tehdas . Topped with salty caramel and vanilla ice cream. Recipe coming to Eat Finland cookbook.
  • RAISE YOUR HAND • 
Finally time to pick the apples! My apple traditions are jam, juice and pies but there are a lot of them, and I’m looking for some recipe inspiration. What are your favourite apple recipes?
  • DINNER PLANS •
My kind of Sunday, making some juice and jam with the ingredients from my own garden and soon starting to plan our dinner.🌟
  • QUIET ROAD • 
Wouldn’t mind being in this place right now. Quiet lake, golden moment, endless nights and just you and the nature. There were also a cute little (maybe 4 weeks old) brown hare bunny living under these stairs. Not a bad place to live.🐇
  • BAKING THERAPY •
Baking is like painting or gardening to me. So therapeutic and relaxing. Doing something with your hands and seeing the result soon. I’m working in Turku this weekend but I’m already thinking about baking at our cottage on Sunday evening.

violaminerva

Keskustelu

Hei,
Kauraleipä-ohje vaikutti ihanan helpolta. Voiko hiivan korvata 1 pussilla kuivahiivaa?
T. Laura

Hei Laura!
Se onkin ihanan helppo (olen itse laiska leipuri, joten tämä on yksi suosikeistani)!
Olen tehnyt leivän aina tuoreella hiivalla, mutta 1 pussi kuivahiivaa toimii varmasti myös hyvin! Kuivahiivan kanssa voi kuitenkin varmuuden vuoksi kokeilla hieman lämpimämpää vettä ja hiivan voi sekoittaa veteen yhdessä jauhojen kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *