Rakastan vastaleivottua, lämmintä leipää – kukapa ei! Olen aina valmistanut perinteisen vehnäleivän isoäitini ohjeen mukaan. Se on yhä vakioreseptini, mutta kesällä halusin kokeilla myös kauraleipää. Oletin sen olevan monimutkaisempaa ja vaativan vaivaamista ja useampia työvaiheita. Onneksi olin väärässä! Taikinaa varten ainekset vain sekoitetaan keskenään nopeasti ja jätetään kohoamaan. Taikinaa ei siis todellakaan kuulu vaivata. Kohottamisen jälkeen taikinasta ei saa sekoitella ilmakuplia pois vaan se kumotaan pellille sellaisenaan ja paistetaan uunissa. Jonkun mielestä kohotteluineen ja paistamisineen resepti ei ole nopea, mutta mielestäni leivonta on nopeaa ja helppoa jos varsinaiset työvaiheet hoituvat nopeasti ja esimerkiksi taikinan kohotessa voi hyödyntää ajan muuhun.

Helppo ja nopea kauraleipäHelppo ja nopea kauraleipäHelppo ja nopea kauraleipäHelppo ja nopea kauraleipä

 

Helppo ja ihana kauraleipä

1 kauraleipä
vegaaninen
5 min + kohoaminen + 30–40 min uunissa

– 3,5 dl vettä
– 25 g tuorehiivaa
– 0,5 rkl (leipä)siirappia
– 1,75 dl kaurahiutaleita
– 5,5–6,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita kulhossa haaleaan veteen tuore hiiva ja siirappi. Lisää sitten kaurahiutaleet ja sekoita. Lisää vehnäjauhot osissa ja sekoita huolellisesti. Älä kuitenkaan vaivaa taikinaa sen enempää. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä peitettynä noin tunnin ajan.
Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Älä sekoita taikinaa (jotta ilmakuplat eivät katoa) vaan kumoa se suoraan leivinpaperille, uunipellille pyöreän leivän muotoon. Paista uunissa 35–40 minuutin ajan, kunnes leipä on kauniin kullankeltainen ja pinta rapea. Parhaimmalta leipä maistuu heti lämpimänä!

SaveSave

Instagram

  • HELLO MIDSUMMER •
Our family has this midsummer tradition of late lunch, visiting the village to see the midsummer pole, bathing in sauna, having dinner in the garden, listening to music in the light of candles and by midnight lighting an open fire and grilling some night snacks. 🌟 It’s raining outside but I’m sure it will be a beautiful evening this year too.
  • YES PLEASE •
One of my favourite recipes is this simple tomato garlic platter. Fresh organic tomatoes, garlic, quality olive oil, basil, salt and hot oven. That’s all you need. Vegan, quick to make and always tastes so good. Recipe coming to my next cookbook. 🍅
  • COUNTING SHEEP •
Yesterday we had a photoshoot with these cuties at @tiirinkosken_tehdas . I could spend a whole day with them! 🐏
  • LITTLE THINGS •
“With freedom, books, flowers and the moon, who could not be happy?” 🌟 My favourite quote from Oscar Wilde. .
.
Photo captured for Blossom book by @laura.syvaniemi
  • LUNCH BREAK •
Lunchtime is a good reason to stop working for a while and enjoy the summer for a moment. Tasty salads and freshly baked rye bread from the local bakery. Perfect! 🌿
  • FEEL THE WAVES • “Dance with the waves, move with the sea. Let the rhythm of the water set your soul free. “ 
Pic for our upcoming sauna book.
  • APPLES ON THEIR WAY • 
Last year the apple harvest was very bad but this year looks so promising! Look at these beauties! 🍏

violaminerva

Keskustelu

Hei,
Kauraleipä-ohje vaikutti ihanan helpolta. Voiko hiivan korvata 1 pussilla kuivahiivaa?
T. Laura

Hei Laura!
Se onkin ihanan helppo (olen itse laiska leipuri, joten tämä on yksi suosikeistani)!
Olen tehnyt leivän aina tuoreella hiivalla, mutta 1 pussi kuivahiivaa toimii varmasti myös hyvin! Kuivahiivan kanssa voi kuitenkin varmuuden vuoksi kokeilla hieman lämpimämpää vettä ja hiivan voi sekoittaa veteen yhdessä jauhojen kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *