Helppo ja herkullinen klassikko – ratatouille

Ratatouille on yksi luottoresepteistäni, sillä se on helppo valmistaa ja toimii niin pääruokana kuin lisukkeenakin. Itse tykkään improvioida ainesosien suhteen, riippuen jääkaappini sisällöstä. Pataan voi päätyä reseptin ainesten lisäksi myös esimerkiksi sipulia ja fenkolia. Ratatouille valmistetaan hitaasti hauduttaen, mutta aktiiviseen valmisteluun kuluu vain hetki aikaa, joten ruoka on perjaatteesa myös nopea valmistaa. Sen voi jättää poreilemaan liedelle töitä tai kotiaskareita tehdessä (tai vaikkapa televisiota katsellessa). Ratatouillen voi nauttia sellaisenaan, riisin tai perunoiden (tai miksei pastankin) kanssa tai sitten lisukkeena kalalle tai lihalle. Täysin vegaaninen kasvisruoka, joka on ihanan täyteläistä lohturuokaa!

Helppo ja herkullinen ratatouille

2–3 annosta
1h 10 min
vegaaninen, gluteeniton

– 0,75 dl rypsi- tai oliiviöljyä
– 6–7 valkosipulinkynttä
– 1 pieni munakoiso
– 1 punainen paprika
– 1 pieni kesäkurpitsa
– 1 tlk (400 g) säilyketomaatteja
– 2 kourallista tuoretta timjamia tai 3 tl kuivattua
– suolaa, mustapippuria

Kaada rypsiöljy kattilaan. Murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Pese munakoiso, paprika ja kesäkurpitsa, kuutioi ja lisää kattilaan. Itse haluan ratatouilleni erittäin pieninä kuutioina, mutta voit jättää vihannekset reilummiksikin paloiksi. Lisää joukkoon myös säilyketomaatit ja timjami. Lisää kattilaan myös reilu ripaus suolaa ja hieman mustapippuria.

Nosta kattila liedelle ja kuumenna. Anna ratatouillen kiehua noin 5 minuuttia. Sekoita muutaman minuutin välein. Laske sitten lämpöä hieman, peitä kattila kannella ja anna poreilla miedolla lämmöllä vähintään 45 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vielä suolaa kypsään ratatouilleen. Ratatouillen voi nauttia heti, mutta sen maku vain paranee ja syvenee lämmitettäessä, joten säilyvyys on erinomainen!

SaveSave

SaveSave

Instagram

  • YES PLEASE •
One of my favourite recipes is this simple tomato garlic platter. Fresh organic tomatoes, garlic, quality olive oil, basil, salt and hot oven. That’s all you need. Vegan, quick to make and always tastes so good. Recipe coming to my next cookbook. 🍅
  • COUNTING SHEEP •
Yesterday we had a photoshoot with these cuties at @tiirinkosken_tehdas . I could spend a whole day with them! 🐏
  • LITTLE THINGS •
“With freedom, books, flowers and the moon, who could not be happy?” 🌟 My favourite quote from Oscar Wilde. .
.
Photo captured for Blossom book by @laura.syvaniemi
  • LUNCH BREAK •
Lunchtime is a good reason to stop working for a while and enjoy the summer for a moment. Tasty salads and freshly baked rye bread from the local bakery. Perfect! 🌿
  • FEEL THE WAVES • “Dance with the waves, move with the sea. Let the rhythm of the water set your soul free. “ 
Pic for our upcoming sauna book.
  • APPLES ON THEIR WAY • 
Last year the apple harvest was very bad but this year looks so promising! Look at these beauties! 🍏
  • OATMEAL FOR DINNER •
I always forget these classics - lace thin and crispy oat biscuits. But this morning I baked them! So easy to make and the taste is heavenly! I could eat the whole tray of them for dinner. 🍪

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *