Tsatsiki on ollut jo vuosia, ellei jopa kymmenen vuoden ajan yksi suosikkikastikkeistani. Söin sitä ensimmäistä kertaa ulkomaanmatkalla pienenä tyttönä, ja himo tähän jogurtti-kurkkukastikkeeseen on kestänyt tähän päivään asti. Vaikka tsatsiki perinteisesti tarjotaan kreikkalaisen ruoan tai vaikkapa pitaleivän kanssa, toimii se mielestäni myös niin liha- kuin kalaruokienkin seurana – oikeastaan melkein aterialla kuin aterialla. Tsatsikia voi tehdä monella tapaa, mutta tämä on ollut vakioreseptini jo pitkään ja kastike valmistuu käden käänteessä kiireisenäkin arkipäivänä.

Helppo ja herkullinen tsatsiki

Helppo ja herkullinen tsatsiki

5 min
gluteeniton

– puolikas kurkku
– 2 dl turkkilaista jogurttia
– 1 iso valkosipulinkynsi
– 1/4 tl hunajaa
– suolaa

Raasta kurkku ja purista raasteesta suurin osa nesteestä, jotta jogurtista ei tule vetistä. Sekoita raaste ja jogurtti kulhossa. Murskaa valkosipulinkynsi joukkoon ja lisää hunaja ja ripaus suolaa.