Helppoa ja hyvää: yrttinen munakoiso-tomaattipaistos

Joulun ja uuden vuoden herkuttelun jälkeen on ihana vaihtaa raskaat ruoat kevyisiin kasvisherkkuihin. Kun tähän lisää vielä tammikuun arjen kiireet, ovat tämän hetken täydellisimpiä reseptejä helpot ja nopeat, mutta silti herkulliset kasvisruoat! Erilaiset vihannespaistokset ovat aina toimivaa arkiruokaa, jotka pelastavat sellaisenakin päivänä kun kokkaaminen ei oikein kiinnostaisi. Tässä yksi superhelppo mutta herkullinen kasvisruokaidea kiireiseen arkeen!

Helppo munakoiso-tomaattipaistosHelppo munakoiso-tomaattipaistos

Munakoiso-tomaattipaistos

1 annos (2 annosta lisukkeena)
35 min
vegaaninen, gluteeniton

– 1 keskikokoinen munakoiso
– 2 isoa tomaattia
– 4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
– 3 rkl tomaattipyrettä
– 2–3 valkosipulinkynttä
– 0,5–1 tl kuivattua timjamia tai oreganoa
– suolaa
– tuoretta timjamia

Kuumenna uuni 190 asteiseksi.
Pese munakoiso ja tomaatit. Poista sekä munakoisosta että tomaatista kanta ja siivuta molemmat ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa 2 rkl öljyä, tomaattipyree, valkosipulinkynnet murskattuina, kuivattua timjamia sekä ripaus suolaa. Asettele uunin kestävään vuokaan ensimmäisenä siivu munakoisoa, sitten tomaattisiivu ja lopuksi ohut kerros maustettua tomaattipyrettä. Toista niin kauan kuin aineksia riittää. Ripottele päälle loppu öljy (2 rkl). Paahda uunissa n. 25 min, kunnes molemmat vihannekset ovat kypsyneet pehmeiksi. Viimeistele annos tuoreella timjamilla. Nauti lisukkeena aterialla tai sellaisenaan esimerkiksi riisin tai quinoan kanssa.

Kommentit

Kommentoi juttua: Helppoa ja hyvää: yrttinen munakoiso-tomaattipaistos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • These beautiful little butternut squashes are from a local farmer and now I’m going to make something delicious with them! But first, I’ll save the seeds for the next spring because I want to try growing these in my own garden.🌿
  • • Mom pictured for Sauna book.💛
  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!

violaminerva

X