Ruusukaali kuuluu monen inhokkivihannesten listalle, mutta turhaan! Usein ruusukaaleja tarjoillaan hieman kellertävän ylikypsiksi keitettyinä, mikä ei tee oikeutta tälle vihannekselle. Kun kaalit paahtaakin esimerkiksi kuumassa uunissa rapeiksi ja rouskuviksi, muuttuvat ne superherkullisiksi ja houkutteleviksi. Älä siis pelkää antaa ruusukaaleille mahdollisuutta – kokeile valmistaa ne jotenkin muuten kuin vedessä keitettyinä. Itse voisin napostella näitä rapeita ruusukaaleja vaikka kuinka! (Kannattaa paahtaa uunipellillä myös puolittaessa irronneet lehdet, ne ovat kuin sipsejä uunista tultuaan!)

Paahdetut ja rapeat ruusukaalit

Paahdetut ruusukaalit

2–3 annosta lisukkeena
25 min
vegaaninen, gluteeniton

– 400–500 g ruusukaaleja
– 2–3 rkl kookosöljyä (nestemäisenä)
– suolaa

(– lime)

Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
Pese ruusukaalit ja leikkaa kannat pois. Puolita ruusukaalit. Levitä puolikkaat leivinpaperin päälle, uunipellille. Ripottele kookosöljy ja reilu ripaus suolaa ruusukaalien päälle. Paahda uunissa noin 20–25 minuutin ajan. Viimeistele halutessasi limen mehulla. Tarjoile lisukkeena aterialla tai vaikkapa salaatin joukossa.