Herkullisen rapeat, paahdetut ruusukaalit

Ruusukaali kuuluu monen inhokkivihannesten listalle, mutta turhaan! Usein ruusukaaleja tarjoillaan hieman kellertävän ylikypsiksi keitettyinä, mikä ei tee oikeutta tälle vihannekselle. Kun kaalit paahtaakin esimerkiksi kuumassa uunissa rapeiksi ja rouskuviksi, muuttuvat ne superherkullisiksi ja houkutteleviksi. Älä siis pelkää antaa ruusukaaleille mahdollisuutta – kokeile valmistaa ne jotenkin muuten kuin vedessä keitettyinä. Itse voisin napostella näitä rapeita ruusukaaleja vaikka kuinka! (Kannattaa paahtaa uunipellillä myös puolittaessa irronneet lehdet, ne ovat kuin sipsejä uunista tultuaan!)

Paahdetut ja rapeat ruusukaalit

Paahdetut ruusukaalit

2–3 annosta lisukkeena
25 min
vegaaninen, gluteeniton

– 400–500 g ruusukaaleja
– 2–3 rkl kookosöljyä (nestemäisenä)
– suolaa

(– lime)

Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
Pese ruusukaalit ja leikkaa kannat pois. Puolita ruusukaalit. Levitä puolikkaat leivinpaperin päälle, uunipellille. Ripottele kookosöljy ja reilu ripaus suolaa ruusukaalien päälle. Paahda uunissa noin 20–25 minuutin ajan. Viimeistele halutessasi limen mehulla. Tarjoile lisukkeena aterialla tai vaikkapa salaatin joukossa.

Kommentit

Kommentoi juttua: Herkullisen rapeat, paahdetut ruusukaalit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • These beautiful little butternut squashes are from a local farmer and now I’m going to make something delicious with them! But first, I’ll save the seeds for the next spring because I want to try growing these in my own garden.🌿
  • • Mom pictured for Sauna book.💛
  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!

violaminerva

X