Hurmaavan herkullinen (ja maailman helpoin) mascarpone-keksipiiras
Oikea piirakkaviikko, nyt jakoon tulee nimittäin jo toinen piirassuosikkini!
Joskus leipomiseen ei jaksa käyttää tuntikausia, kylään on tulossa yllätysvieraita tai itse kaipaa helppoa hemmottelua – silloin tällaiset reseptit ovat tarpeen. Maailman helpoin mascarpone-keksipiiras sulaa suuhun ja sen voi viimeistellä haluamillaan marjoilla ja hedelmillä tai vaikkapa pähkinöillä. Tämä herkkupiiras valmistuu vaivattomasti alle puolessa tunnissa! Kesällä tein piirasta ihanista suomalaisista mansikoista, mutta syksyn tullen mansikat voisi korvata esimerkiksi luumuilla, persikoilla tai happamilla viinimarjoilla.
Mascarpone-keksipiiras
1 piirakka
25 min
Pohja:
– 300 g digestive-keksejä
– 100 g voita
Täyte:
– 2 dl kuohukermaa
– 120 g maustamatonta tuorejuustoa
– 250 g mascarponea
– 1 dl ruokosokeria
– puolikkaan sitruunanmehu
– 1-1,5 litraa tuoreita mansikoita tai muita haluamiasi marjoja tai hedelmiä
Sulata voi kattilassa. Murskaa digestive-keksit kulhossa käsin. Murskan ei tarvitse olla ihan tasaista, seassa saa olla isompiakin keksipaloja. (Murskan voi tehdä myös tehosekoittimessa, jos siitä haluaa aivan tasaista.) Sekoita sula voi joukkoon. Painele piirakkavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Vatkaa isossa kulhossa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mascarpone. Lisää myös sokeri ja sitruunanmehu ja vatkaa tasaiseksi. Levitä keksipohjan päälle.
Huuhdo ja perkaa mansikat (tai muut käyttämäsi marjat tai hedelmät), sekä siivuta ohuiksi siivuiksi. Levitä reunoilta keskustaa kohden limittäin päällekkäin. Jos mahdollista, laita piiras kylmään odottamaan tarjoilua vähintään tunnin ajaksi. Nauti!
Kommentit
Kommentoi juttua: Hurmaavan herkullinen (ja maailman helpoin) mascarpone-keksipiiras