Hurmaavan herkullinen (ja maailman helpoin) mascarpone-keksipiiras

Oikea piirakkaviikko, nyt jakoon tulee nimittäin jo toinen piirassuosikkini!
Joskus leipomiseen ei jaksa käyttää tuntikausia, kylään on tulossa yllätysvieraita tai itse kaipaa helppoa hemmottelua – silloin tällaiset reseptit ovat tarpeen. Maailman helpoin mascarpone-keksipiiras sulaa suuhun ja sen voi viimeistellä haluamillaan marjoilla ja hedelmillä tai vaikkapa pähkinöillä. Tämä herkkupiiras valmistuu vaivattomasti alle puolessa tunnissa! Kesällä tein piirasta ihanista suomalaisista mansikoista, mutta syksyn tullen mansikat voisi korvata esimerkiksi luumuilla, persikoilla tai happamilla viinimarjoilla.

Helppo ja nopea mascarpone-keksipiirasHelppo ja nopea mascarpone-keksipiirasHelppo ja nopea mascarpone-keksipiirasHelppo ja nopea mascarpone-keksipiirasHelppo ja nopea mascarpone-keksipiiras

Mascarpone-keksipiiras

1 piirakka
25 min

Pohja:
– 300 g digestive-keksejä
– 100 g voita

Täyte:
– 2 dl kuohukermaa
– 120 g maustamatonta tuorejuustoa
– 250 g mascarponea
– 1 dl ruokosokeria
– puolikkaan sitruunanmehu

– 1-1,5 litraa tuoreita mansikoita tai muita haluamiasi marjoja tai hedelmiä

Sulata voi kattilassa. Murskaa digestive-keksit kulhossa käsin. Murskan ei tarvitse olla ihan tasaista, seassa saa olla isompiakin keksipaloja. (Murskan voi tehdä myös tehosekoittimessa, jos siitä haluaa aivan tasaista.) Sekoita sula voi joukkoon. Painele  piirakkavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Vatkaa isossa kulhossa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja mascarpone. Lisää myös sokeri ja sitruunanmehu ja vatkaa tasaiseksi. Levitä keksipohjan päälle.
Huuhdo ja perkaa mansikat (tai muut käyttämäsi marjat tai hedelmät), sekä siivuta ohuiksi siivuiksi. Levitä reunoilta keskustaa kohden limittäin päällekkäin. Jos mahdollista, laita piiras kylmään odottamaan tarjoilua vähintään tunnin ajaksi. Nauti!

SaveSave

SaveSave

Instagram

  • FOREST THERAPY • 
The best thing I know right now. Spending hours in the forest without phone and just picking these beautiful mushrooms. (This was just my basket – my mom and grandmother had their own). Tomorrow another round with an empty basket.🌿
  • JUST BREATH • 
That moment when the last sun rays are shining through the forest and the air is so fresh and it’s already getting cold. Autumn – my favourite season.🌿
  • DINNER TIME • 
This is one of my favourite dishes right now. Oven roasted sweet potatoes with some delicious filling. Recipe coming to my next cookbook! 🥘
  • SUNDAY SAUNA • 
Moment captured for upcoming Sauna book. 🌿
  • GREEN LUNCH • 
I’m having so many recipe ideas in my head right now and suddenly I’m planning to write two cookbooks for the next year. After my first and second books I promised myself I won’t do that for a while because the process is pretty hard emotionally and it takes a lot of energy from my other work projects and personal life. Well, it’s been a year now and I’ve probably forgotten all the negative things, because now I’m feeling so excited about this. But hey, maybe I’ll learn to make the process a little easier🌿 (Although after yesterday’s photoshoot, the mess is as bad as 1,5 years ago. That hasn’t change.)
  • JUST A SPLASH •
Autumn evening, hot sauna and the sunset in the horizon – what else do you need? I would give anything to get this combo right now, but luckily I’m getting my countryside weekend next week. 🌟
Photo taken for upcoming Sauna book.
  • CAKE PARTY •
Who would like to join me and forget the work for a while? 🌿

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hurmaavan herkullinen (ja maailman helpoin) mascarpone-keksipiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X