Kaakao on glögin ohella yksi talven ihanimmista juomista lämmittämään kylminä iltoina! Kaakao on parhaimmillaan täyteläisen suklaista – eikä tästä herkusta tarvitse luopua vaikka olisikin vegaani. Nykyään vegaanisia suklaita on tarjolla hyvin ja tavallinen maito on helppo korvata kasvimaidolla. Tästä reseptistä tuli juuri oma suosikkini – ja lupaan että siihen ihastuu jokainen, olet sitten vegaani tai et!

Helppo ja herkullinen vegaaninen kaakao Helppo ja herkullinen vegaaninen kaakao Helppo ja herkullinen vegaaninen kaakao

Ihana vegaaninen kaakao

1 iso / 2–3 pienempää kupillista
vegaaninen

– 4 dl kauramaitoa

Suklaaseos:
– 1 rkl maissijauhoa
– 3 rkl tomusokeria
– 4 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
– ripaus kanelia
– 50 g vegaanista tummaa suklaata (70%) raastettuna

Kuumenna maitoa isossa kattilassa miedolla lämmöllä (älä päästä maitoa kiehumaan).
Sekoita samalla kulhossa kaikki suklaaseoksen ainekset kunnolla keskenään. Kun maito on kuumaa, sekoita oman maun mukaan n. 7–9 rkl suklaaseosta kunnolla maidon joukkoon. Anna kaakaon kuplia miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Nauti kuumana!