Arkena ei aikaa aina ole kovin monimutkaiselle kokkaukselle, mutta sen ei tarvitse tarkoittaa tylsiä ja toisiaan toistavia aterioita. Itse tehdyt hampurilaiset maistuvat aina hyvältä, varsinkin kun niitä voi varioida loputtomasti! Esimerkiksi lämminsavulohen jämistä ja ruisleivästä voi pyöräyttää superherkullisen, raikkaan ja terveellisen lohiburgerin vain kymmenessä minuutissa. Tätäkin annosta voi varioida lisäämällä vaikkapa avokadoa, halloumia tai paahdettua paprikaa.

Raikas terveellinen lohiburgeri

 

Raikas lohiburgeri

2 burgeria
10 min

Lohipihvit:
– 250 g lämminsavulohta (ruodottomana)
– 0,5 dl crème fraîchea
– 3 tl dijon-sinappia
– kourallinen tuoretta tilliä
– 1 tl paprikajauhetta
– ripaus suolaa
– ripaus mustapippuria

– 1–2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

– 4 palaa ruisleipää
– 2 rkl crème fraîchea
– 2 tl dijon-sinappia
– 1 maustekurkku
– kourallinen rucolaa
– muutama oksa tilliä

Sekoita lohipihvien ainekset keskenään monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksimassaksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla niin, että molemmat puolet saavat hieman väriä. Kokoa hampurilaiset. Voitele ruisleivät ranskankermalla ja sinapilla. Asettele kahden palan päälle lohipihvit, maustekurkkua siivutettuna, rucolaa ja tilliä. Laita loput leivät kansiksi. Tarjoa heti!