Ihanan rapeat, paahdetut kikherneet

Rapeiksi paahdetut kikherneet ovat koukuttavan hyviä, kuin ranskalaiset tai sipsit! Ne sopivat monenlaisille aterioille lisukkeeksi niin kalan kuin vihannestenkin kanssa, sekä myös salaattien ja pastojen joukkoon. Ja voisihan niitä napostella suoraan kulhosta sellaisenaankin! Paahdetuilla kikherneillä piristät mitä tahansa ateriaa!

Rapeat paahdetut kikherneet

Rapeat paahdetut kikherneet

1–2 annosta
10 + 45 min
vegaaninen, gluteeniton

Kastike:
– 1 tlk (250 g) kikherneitä
– 3–4 rkl rypsiöljyä
– suolaa
– ripaus paprikajauhetta
– muutama oksa persiljaa silputtuna

(mausteena voi käyttää melkein mitä tahansa mieleisiään kuivamausteita, kuten kuminaa currya, rosmariinia, chiliä, cayennepippuria, oreganoa…)

Kuumenna uuni 205-asteiseksi. Valuta säilötyt kikherneet siivilässä. Kumoa talouspaperipalalle tai puhtaalle keittiöpyyhkeelle kuivumaan noin 5 minuutiksi. Sekoita sitten kulhossa keskenään kikherneet, rypsiöljy ja muutama reilu ripaus suolaa. Levitä leivinpaperille, uunipellille ja paahda uunin ylätasolla noin 30–45 minuuttia (riippuen uunin tehosta), kunnes kikherneet ovat rapeita. Sekoittele noin puolivälissä paistoaikaa, jotta ne paahtuvat tasaisesti. Tärkeintä on saada kikherneistä superrapeita, joten paahda tarvittaessa pidempään kuin 45 minuuttia.
Sekoita kulhossa paahtuneet ja rapeat kikherneet, ripaus paprikajauhetta ja silputtua persiljaa (tai muita haluamiasi mausteita).

SaveSave

Instagram

  • CHOCOLATE MARBLE •
I made this divine 3-ingredient nutella cheesecake with marbled topping for our midsummer party. The recipe is from Only 3 cookbook by gorgeous @emmaivane . Did I emphasise enough that it’s made with only 3 ingredients – isn’t that amazing?
  • DAYDREAM • 
Can I have like, everything in here? Especially those straw bags and that kale poster would look good in my kitchen! This beautiful shop and cafe (with the delicious waffles in my last post) at @tiirinkosken_tehdas 🌿
  • IT’S WAFFLE TIME! •
Best salty waffles ever at @tiirinkosken_tehdas . Made with broad bean flour and topped with salmon, mozzarella, fresh salad, pickled onions and balsamico. It was so good! Right now I’m laying on the sofa and craving for this.🌿
  • HELLO MIDSUMMER •
Our family has this midsummer tradition of late lunch, visiting the village to see the midsummer pole, bathing in sauna, having dinner in the garden, listening to music in the light of candles and by midnight lighting an open fire and grilling some night snacks. 🌟 It’s raining outside but I’m sure it will be a beautiful evening this year too.
  • YES PLEASE •
One of my favourite recipes is this simple tomato garlic platter. Fresh organic tomatoes, garlic, quality olive oil, basil, salt and hot oven. That’s all you need. Vegan, quick to make and always tastes so good. Recipe coming to my next cookbook. 🍅
  • COUNTING SHEEP •
Yesterday we had a photoshoot with these cuties at @tiirinkosken_tehdas . I could spend a whole day with them! 🐏
  • LITTLE THINGS •
“With freedom, books, flowers and the moon, who could not be happy?” 🌟 My favourite quote from Oscar Wilde. .
.
Photo captured for Blossom book by @laura.syvaniemi

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *