Rapeiksi paahdetut kikherneet ovat koukuttavan hyviä, kuin ranskalaiset tai sipsit! Ne sopivat monenlaisille aterioille lisukkeeksi niin kalan kuin vihannestenkin kanssa, sekä myös salaattien ja pastojen joukkoon. Ja voisihan niitä napostella suoraan kulhosta sellaisenaankin! Paahdetuilla kikherneillä piristät mitä tahansa ateriaa!

Rapeat paahdetut kikherneet

Rapeat paahdetut kikherneet

1–2 annosta
10 + 45 min
vegaaninen, gluteeniton

Kastike:
– 1 tlk (250 g) kikherneitä
– 3–4 rkl rypsiöljyä
– suolaa
– ripaus paprikajauhetta
– muutama oksa persiljaa silputtuna

(mausteena voi käyttää melkein mitä tahansa mieleisiään kuivamausteita, kuten kuminaa currya, rosmariinia, chiliä, cayennepippuria, oreganoa…)

Kuumenna uuni 205-asteiseksi. Valuta säilötyt kikherneet siivilässä. Kumoa talouspaperipalalle tai puhtaalle keittiöpyyhkeelle kuivumaan noin 5 minuutiksi. Sekoita sitten kulhossa keskenään kikherneet, rypsiöljy ja muutama reilu ripaus suolaa. Levitä leivinpaperille, uunipellille ja paahda uunin ylätasolla noin 30–45 minuuttia (riippuen uunin tehosta), kunnes kikherneet ovat rapeita. Sekoittele noin puolivälissä paistoaikaa, jotta ne paahtuvat tasaisesti. Tärkeintä on saada kikherneistä superrapeita, joten paahda tarvittaessa pidempään kuin 45 minuuttia.
Sekoita kulhossa paahtuneet ja rapeat kikherneet, ripaus paprikajauhetta ja silputtua persiljaa (tai muita haluamiasi mausteita).

SaveSave