Ihanan rapeat, paahdetut kikherneet

Rapeiksi paahdetut kikherneet ovat koukuttavan hyviä, kuin ranskalaiset tai sipsit! Ne sopivat monenlaisille aterioille lisukkeeksi niin kalan kuin vihannestenkin kanssa, sekä myös salaattien ja pastojen joukkoon. Ja voisihan niitä napostella suoraan kulhosta sellaisenaankin! Paahdetuilla kikherneillä piristät mitä tahansa ateriaa!

Rapeat paahdetut kikherneet

Rapeat paahdetut kikherneet

1–2 annosta
10 + 45 min
vegaaninen, gluteeniton

Kastike:
– 1 tlk (250 g) kikherneitä
– 3–4 rkl rypsiöljyä
– suolaa
– ripaus paprikajauhetta
– muutama oksa persiljaa silputtuna

(mausteena voi käyttää melkein mitä tahansa mieleisiään kuivamausteita, kuten kuminaa currya, rosmariinia, chiliä, cayennepippuria, oreganoa…)

Kuumenna uuni 205-asteiseksi. Valuta säilötyt kikherneet siivilässä. Kumoa talouspaperipalalle tai puhtaalle keittiöpyyhkeelle kuivumaan noin 5 minuutiksi. Sekoita sitten kulhossa keskenään kikherneet, rypsiöljy ja muutama reilu ripaus suolaa. Levitä leivinpaperille, uunipellille ja paahda uunin ylätasolla noin 30–45 minuuttia (riippuen uunin tehosta), kunnes kikherneet ovat rapeita. Sekoittele noin puolivälissä paistoaikaa, jotta ne paahtuvat tasaisesti. Tärkeintä on saada kikherneistä superrapeita, joten paahda tarvittaessa pidempään kuin 45 minuuttia.
Sekoita kulhossa paahtuneet ja rapeat kikherneet, ripaus paprikajauhetta ja silputtua persiljaa (tai muita haluamiasi mausteita).

SaveSave

Kommentit

Kommentoi juttua: Ihanan rapeat, paahdetut kikherneet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • These beautiful little butternut squashes are from a local farmer and now I’m going to make something delicious with them! But first, I’ll save the seeds for the next spring because I want to try growing these in my own garden.🌿
  • • Mom pictured for Sauna book.💛
  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!

violaminerva

X