Banaaniletut ovat olleet jo muutaman vuoden iso trendi – ja ei ihme, ovathan ne nyt superhyviä ja helppoja valmistaa. Banaanilettuja voi nauttia niin aamiaiseksi kuin jälkiruoaksikin, ja tästä herkusta voi tuunata helposti myös jouluisen version! Ihanan jouluiset banaaniletut sopivat täydellisesti niin hitaisiin talviaamuihin kuin kylmiin iltoihin yhdessä nautittaviksi. Banaaniletut ovat perinteisiä lettuja terveellisempiä, ja siksi niiden nauttimisesta aamiaiseksi ei todellakaan tarvitse potea huonoa omaatuntoa!
Näitä aion syödä joululoman aikana useaan otteeseen!

Ihanat jouluiset banaaniletut

noin 12 pientä lettua
10 min
gluteeniton

– 1 banaani
– 2 kananmunaa
– 0,5-1 tl kardemummaa
– 1 tl kanelia
– (rypsiöljyä tai kookosöljyä paistamiseen)

– 1,5 dl maitorahkaa tai turkkilaista jogurttia
– loraus hunajaa
– reilu kourallinen pipareita

Soseuta kuorittu banaani ja kananmunat sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta seos kardemummalla ja kanelilla. Kuumenna lettupannu (voit tehdä letuista minkä kokoisia haluat) ja voitele kevyesti öljyllä. Kaada taikinaa pannulle ja paista miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes letun pinta on saanut kunnolla väriä. Käännä ja paista vielä hetken ajan. Siirrä sivuun lautaselle ja toista niin kauan kuin taikinaa riittää. (Itse käytin perinteistä lettupannua, jolla letuista sai helposti sopivan pieniä ja samankokoisia.)

Sekoita pienessä kulhossa maitorahka, loraus hunajaa ja pipareita murskattuna. Nauti lämpimät banaaniletut tämän piparirahkan tai -jogurtin kanssa.