Kukaan tuskin kiistää sitä, että kuumana kesäpäivänä parasta viilennystä on ehdottomasti jäätelö. Kermaiset ja täyteläiset jäätelöt ovat tietenkin taivaallisen hyviä, mutta en ainakaan itse halua syödä niitä koko kesää, päivästä toiseen. Siksi joskus hieman kevyemmät, itse valmistetut vaihtoehdot ovat kivaa vaihtelua. Ja joskus jäätelö voi syntyä maailman yksinkertaisimmista ainesosista. Tämän kesän ehdoton oma jäätelöpuikkosuosikkini syntyy jopa vain kahdesta raaka-aineesta: kookoskermasta ja mansikoista. Ja voi miten hyviä ne ovatkaan!

Ihanat kookos-mansikkajäätelöpuikot

noin 5–6 annosta
5 min + jähmettyminen
(gluteeniton, vegaaninen)

– 2–3 tlk kookoskermaa
– halutessasi 0,5 dl sokeria
– 0,5–0,75 l mansikoita
(tarvitset myös jäätelöpuikkomuotin)

Vatkaa kookoskerma tasaiseksi kulhossa. Jos haluat seoksesta makeampaa, lisää myös sokeri ja sekoita. Perkaa mansikat ja puolita tai leikkaa neljään osaan. Lusikoi jäätelöpuikkomuotteihin mansikoita (noin 1–2 rkl per jäätelö). Kaada muotteihin kookoskerma ja asettele päälle viimeisenä kansi ja jäätelötikku. Anna jähmettyä pakkasessa vähintään parin tunnin ajan. Nauti terveellinen kookosjäätelöpuikko lämpimänä kesäpäivänä!