Inhokista suosikiksi – paahdettu suussasulava fenkoli

Olen viimeisen parin viikon aikana kuullut monen kertovan, kuinka he eivät voi sietää fenkolia. Se on liian kovaa, sitkeää ja voimakkaan makuista. Fenkoli valmistetaankin usein huonosti, eli sitä kypsennetään liian vähän aikaa tai tarjoillaan liian paksuina paloina. Fenkolin anismainen eli hieman lakritsinen maku jakaa mielipiteitä, mutta sitä on mahdollista pehmentää esimerkiksi hitaasti hauduttamalla ja tarjoilemalla jonkinlaisen kastikkeen kera.

Itselläni on useita fenkolireseptejä, joilla olen voittanut puolelle pahimmankinlaatuisia fenkolivihaajia. Tämä on toinen niistä. Pitkään uunissa haudutettu fenkoli suorastaan sulaa suuhun ja sopii lisukkeeksi melkein aterialle kuin aterialle.

Suussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoli

Paahdettu suussasulava fenkoli

3–4 annosta lisukkeena
valmistelut 10 min + 1 h uunissa
laktovege, gluteeniton

– 3 isoa fenkolia
– 0,25 dl rypsiöljyä
– 0,5 rkl fenkolinsiemeniä
– suolaa
– 3–4 ohutta siivua sitruunaa

– turkkilaista jogurttia

Kuumenna uuni 160 asteiseksi.
Leikkaa fenkoleista kanta ja päät pois. Kuori myös uloimmat ja huonoimmat osat pois. Siivuta noin sentin paksuisiksi siivuiksi pituussuunnassa. Levitä yhdeksi kerrokseksi uunipellille. Ripottele fenkolisiivujen päälle öljy, fenkolinsiemenet ja ripaus suolaa. Levitä päälle myös muutama ohut sitruunasiivu. Paahda uunissa keskitasolla tunnin verran, kunnes fenkolit ovat ihanan pehmeitä ja paahtuneita.
Tarjoile turkkilaisen jogurtin kanssa.

Instagram

  • COZY DAY INSIDE • 
While it’s raining I’m painting the kitchen and planning the dinner for tonight. I love this feeling when it’s raining outside and you can light the candles and just stay inside. 
Picture taken for Blossom book of @laura.syvaniemi 🌿
  • ART •
enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time.
– Thomas Merton
  • NEVER SAY NO TO A CAKE •
Inspired by a Blueberry Cheesecake Muffin recipe by amazing @alsothecrumbsplease I made this dark and delicious blueberry cheesecake with brown sugar topping. So heavenly good! This is definitely getting its own page in my recipe journal!
  • TIME FOR AN ADVENTURE •
Planning a little trip for tomorrow - can’t wait to be in this beautiful place again. Museums, great food, beautiful nature and gorgeous old buildings – what else you can ask?
  • THE SECRET •
to living the life of your dreams is to start living the life of your dreams today, in every little way you possible can. 
Photo for our upcoming Sauna book.
  • SUNDAY SUPPER •
The most iconic Finnish summer treat – moist sponge cake, strawberries and whipped cream. Simple but so good when somebody knows how to do it right. The sponge can’t be too dry and there have to be enough berries. But I can tell you, this one in the picture was perfect!
  • PAINTING THERAPY •
Today I did something really therapeutic – painted the ceiling of the kitchen in our cottage. Oh how I love to do things with my hands, something different than I do for living (even though I love my job). And when the paint was drying, I enjoyed a cup of fresh lovage soup. 🌿

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *