Inhokista suosikiksi – paahdettu suussasulava fenkoli

Olen viimeisen parin viikon aikana kuullut monen kertovan, kuinka he eivät voi sietää fenkolia. Se on liian kovaa, sitkeää ja voimakkaan makuista. Fenkoli valmistetaankin usein huonosti, eli sitä kypsennetään liian vähän aikaa tai tarjoillaan liian paksuina paloina. Fenkolin anismainen eli hieman lakritsinen maku jakaa mielipiteitä, mutta sitä on mahdollista pehmentää esimerkiksi hitaasti hauduttamalla ja tarjoilemalla jonkinlaisen kastikkeen kera.

Itselläni on useita fenkolireseptejä, joilla olen voittanut puolelle pahimmankinlaatuisia fenkolivihaajia. Tämä on toinen niistä. Pitkään uunissa haudutettu fenkoli suorastaan sulaa suuhun ja sopii lisukkeeksi melkein aterialle kuin aterialle.

Suussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoli Suussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoli Suussa sulava uunifenkoli

Paahdettu suussasulava fenkoli

3–4 annosta lisukkeena
valmistelut 10 min + 1 h uunissa
laktovege, gluteeniton

– 3 isoa fenkolia
– 0,25 dl rypsiöljyä
– 0,5 rkl fenkolinsiemeniä
– suolaa
– 3–4 ohutta siivua sitruunaa

– turkkilaista jogurttia

Kuumenna uuni 160 asteiseksi.
Leikkaa fenkoleista kanta ja päät pois. Kuori myös uloimmat ja huonoimmat osat pois. Siivuta noin sentin paksuisiksi siivuiksi pituussuunnassa. Levitä yhdeksi kerrokseksi uunipellille. Ripottele fenkolisiivujen päälle öljy, fenkolinsiemenet ja ripaus suolaa. Levitä päälle myös muutama ohut sitruunasiivu. Paahda uunissa keskitasolla tunnin verran, kunnes fenkolit ovat ihanan pehmeitä ja paahtuneita.
Tarjoile turkkilaisen jogurtin kanssa.

Kommentit

Kommentoi juttua: Inhokista suosikiksi – paahdettu suussasulava fenkoli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X