Inhokista suosikiksi – paahdettu suussasulava fenkoli

Olen viimeisen parin viikon aikana kuullut monen kertovan, kuinka he eivät voi sietää fenkolia. Se on liian kovaa, sitkeää ja voimakkaan makuista. Fenkoli valmistetaankin usein huonosti, eli sitä kypsennetään liian vähän aikaa tai tarjoillaan liian paksuina paloina. Fenkolin anismainen eli hieman lakritsinen maku jakaa mielipiteitä, mutta sitä on mahdollista pehmentää esimerkiksi hitaasti hauduttamalla ja tarjoilemalla jonkinlaisen kastikkeen kera.

Itselläni on useita fenkolireseptejä, joilla olen voittanut puolelle pahimmankinlaatuisia fenkolivihaajia. Tämä on toinen niistä. Pitkään uunissa haudutettu fenkoli suorastaan sulaa suuhun ja sopii lisukkeeksi melkein aterialle kuin aterialle.

Suussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoliSuussa sulava uunifenkoli

Paahdettu suussasulava fenkoli

3–4 annosta lisukkeena
valmistelut 10 min + 1 h uunissa
laktovege, gluteeniton

– 3 isoa fenkolia
– 0,25 dl rypsiöljyä
– 0,5 rkl fenkolinsiemeniä
– suolaa
– 3–4 ohutta siivua sitruunaa

– turkkilaista jogurttia

Kuumenna uuni 160 asteiseksi.
Leikkaa fenkoleista kanta ja päät pois. Kuori myös uloimmat ja huonoimmat osat pois. Siivuta noin sentin paksuisiksi siivuiksi pituussuunnassa. Levitä yhdeksi kerrokseksi uunipellille. Ripottele fenkolisiivujen päälle öljy, fenkolinsiemenet ja ripaus suolaa. Levitä päälle myös muutama ohut sitruunasiivu. Paahda uunissa keskitasolla tunnin verran, kunnes fenkolit ovat ihanan pehmeitä ja paahtuneita.
Tarjoile turkkilaisen jogurtin kanssa.

Instagram

  • FOREST THERAPY • 
The best thing I know right now. Spending hours in the forest without phone and just picking these beautiful mushrooms. (This was just my basket – my mom and grandmother had their own). Tomorrow another round with an empty basket.🌿
  • JUST BREATH • 
That moment when the last sun rays are shining through the forest and the air is so fresh and it’s already getting cold. Autumn – my favourite season.🌿
  • DINNER TIME • 
This is one of my favourite dishes right now. Oven roasted sweet potatoes with some delicious filling. Recipe coming to my next cookbook! 🥘
  • SUNDAY SAUNA • 
Moment captured for upcoming Sauna book. 🌿
  • GREEN LUNCH • 
I’m having so many recipe ideas in my head right now and suddenly I’m planning to write two cookbooks for the next year. After my first and second books I promised myself I won’t do that for a while because the process is pretty hard emotionally and it takes a lot of energy from my other work projects and personal life. Well, it’s been a year now and I’ve probably forgotten all the negative things, because now I’m feeling so excited about this. But hey, maybe I’ll learn to make the process a little easier🌿 (Although after yesterday’s photoshoot, the mess is as bad as 1,5 years ago. That hasn’t change.)
  • JUST A SPLASH •
Autumn evening, hot sauna and the sunset in the horizon – what else do you need? I would give anything to get this combo right now, but luckily I’m getting my countryside weekend next week. 🌟
Photo taken for upcoming Sauna book.
  • CAKE PARTY •
Who would like to join me and forget the work for a while? 🌿

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi juttua: Inhokista suosikiksi – paahdettu suussasulava fenkoli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X