Rakastan rauhallisia kesälomapäiviä mökillä, auringonpaistetta, suloista pikku ulko-keittiötämme ja itse valmistettuja herkullisia lounaita. Usein kesäpäivieni lounaaseen kuuluu muutama helppo ja nopea, mutta supermaistuva salaatti sekä tarvittaessa jotakin ruokaisampaa, kuten kalaa. Hyvin yksinkertaisillakin jutuilla arkisen ruokailun saa tuntumaan hemmottelulta (sääntö numero 1, kata pöytä kauniisti).
Tämä kesälounas rakentui itse savustetun, tuoreen lohen ympärille, joka tuotiin pöytään suoraan savustimesta. Salaattien raaka-aineiksi valikoitui sen hetken suosikkini mökin lähikaupassa: makea meloni sekä lähituottajan taivaalliset luomutomaatit. Pöytään oli pakko saada myös paikallisen leipomon ihanaa hapanlimppua. Niin helppoa ja hyvää!

Kesälounas

3–4 annosta (riippuen muiden lisukkeiden määrästä)
10 min + muut valmistelut
(gluteeniton)

 

Raikas melonisalaatti:
– puolikas hunajameloni tai Piel sapo -meloni
– muutama oksa tuoretta minttua
– pieni pala parmesaania

Leikkaa meloni reiluiksi paloiksi. Poista siemenet (voit halutessasi poistaa myös kuoret). Asettele tarjoiluvadille. Silppua päälle tuoretta minttua ja raasta tai pilko päälle parmesaanilastuja. Nauti!

Klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti:
– 3–4 isoa luomutomaattia
– 1 pallo (buffalo)mozzarellaa
– kourallinen basilikaa
– 0,5 rkl balsamicoa

Pese ja siivuta tomaatit. Asettele tarjoiluvadille. Revi tomaattien päälle mozzarella. Silppua basilika ja ripottele sekä basilika että balsamico tomaattisalaatin päälle. Nauti!

Kesälounaspöydästämme löytyi myös:
– laadukasta, paikallisen leipomon ruisleipää
– itse savustettua lohta