Kevätrullat ja superherkullinen maapähkinädippi

Kevätrullia herkullisella maapähkinädipillä

DIPPI:
– 1 dl maapähkinävoita
– 2 rkl soijakastiketta
– 1 tl makeaa chilikastiketta
– 1/4 tl inkiväärikraastetta
– 1 rkl limetin mehua

Kevätrulliin esimerkiksi:
– riisipaperia
– keitettyjä nuudeleita
– tuoretta mangoa
– kurkkua
– punaista paprikaa
– tuoretta korianteria

Sekoita kaikki maapähkinädipin ainekset keskenään. Lorauta sekaan noin 2 rkl kuumaa vettä, jotta saat kastikkeesta tasaista. Lisää kuumaa vettä, jos haluat kastikkeesta juoksevampaa.
Valmista kevätrullat. Kuori mango ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Pese kurkku ja paprika ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Kuumenna vettä paistinpannussa ja upota riisipaperiarkki veteen noin 10 sekunniksi. Nosta leikkuulaudalle ja täytä valitsemillasi täytteillä. Lisää lopuksi hieman silputtua korianteria. Taittele rullaksi. Nauti rullat maapähkinädipin kanssa!

SaveSave

Kommentit

Kommentoi juttua: Kevätrullat ja superherkullinen maapähkinädippi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!
  • • My Saturday includes fresh baked cookies and some relaxing time at the countryside. Great weekend ahead! (These little ones are made with peanut butter and chocolate☝🏻)
  • • We created @larelien to help brands tell their story in an unforgettable way. We love making stunning brand movies - and much much more. We launched Larelien at the Cannes film festival this year and now it is finally public! 
Go check @larelien and www.larelien.com.
  • • Sunday galette with some caramelised honey cinnamon apples! What are your baking plans for Sunday?🍎
  • • Ready for weekend?🌿 I wish I could have a dinner in this place right now.
  • • Are you ready for a culinary (and visual) journey through Finland? Eat Finland was made together with amazing Finnish chefs, restaurants, cafés and farmers. I feel honoured I had a chance to work with all these people! • Concept, photography & layout design by me.
  • • Two days ago I woke up to this view and that magical fog. Do I need to explain why autumn and cold mornings are the best thing?

violaminerva

X