Koukuttavat suklaa-suolamantelit!

Rakastan suklaata (kukapa ei), mutta joskus sitä on kiva syödä muussakin muodossa kuin sellaisenaan. Mökillämme meillä on aina tarjolla kulhossa naposteltavaksi pähkinöitä, useimmiten kuorellisia manteleita. Mantelit ovat toki terveellisiä, mutta kai sitä nyt kesällä saa hieman herkutellakin? Makeannälkäisenä kehittelin kaapin antimista tämän superhelpon herkkureseptin – siihen tarvitaan vain manteleita, tummaa suklaata ja suolaa. Ja huh, nämä eivät kauaa seisseet kulhossa, kun jokainen mökin asukas kävi vuorotellen napostelemassa kerta toisensa jälkeen näitä koukuttavia suupaloja. Helpoin mahdollinen tarjoiltava myös esimerkiksi rennoissa illanistujaisissa!

Suklaa-suolamantelit Suklaa-suolamantelit Suklaa-suolamantelit

Suklaa-suolamantelit

10 min + jähmettyminen

– noin 300 g kuorimattomia manteleita
– noin 150–180 g tummaa suklaata (itse suosin taloussuklaata)
– sormisuolaa

Sulata suklaa kattilassa ja lisää joukkoon mantelit. Sekoita huolellisesti. Levitä suklaamantelit leivinpaperille tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle muutama ripaus suolaa. Anna jähmettyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan. Nauti!
Mantelit säilyvät hyvin huoneenlämmössä auringonpaisteelta suojassa viikonkin ajan (tosin uskon että ne katoavat parempiin suihin jo muutamassa päivässä).

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Koukuttavat suklaa-suolamantelit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X