Kylmän talvipäivän mausteinen porkkana-omenakeitto

Joulun välipäivinä on ihana rentoutua, ulkoilla ja syödä joulupöydän jäämisiä – jouluruokia ei kuitenkaan välttämättä jaksa päivätolkulla putkeen. Silloin voi lounaaksi pyöräyttää helpon, herkullisen ja lämmittävän sosekeiton. Sosekeitot ovat todellakin aliarvostettuja, sillä nehän ovat helppoa herkkuruokaa parhaimmillaan! Tämä mausteinen porkkana-omenakeitto on täydellinen kylmiin talvipäiviin!

Mausteinen porkkana-omenakeitto

2–3 annosta
35 min
vegaaninen, gluteeniton

– 1 sipuli
– n. 500 g porkkanoita
– 1 punainen omena
– 2 rkl rypsiöljyä
– 2 valkosipulinkynttä
– 1,5 tl kurkumaa
– 1 tl juustokuminaa
– 5 dl kasvislientä
– 2 tl kuivattua timjamia
– 1 dl kookosmaitoa
– suolaa

Kuori sipuli ja porkkanat. Siivuta sipuli ja pilko porkkana noin 2 cm paloiksi. Pese ja pilko myös omena muutaman cm paloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipulisilppua ja omenapaloja öljyssä reilu 5 minuuttia, kunnes sipuli ja omena ovat pehmenneet. Kuori ja pilko myös valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon. Mausta kurkumalla ja juustokuminalla. Sekoita. (Jos seos tuntuu kuivalta, lisää tarvittaessa 1 rkl rypsiöljyä.) Paista vielä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. Lisää kattilaan myös porkkanapalat, kasvisliemi ja kuivattu timjami. Anna keiton kiehua noin 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Kaada keitto tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tai soseuta kattilassa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kookosmaito ja sekoita. Nauti lämpimänä tai kylmänä! Voit viimeistellä annoksen lorauksella kookosmaitoa ja rapeilla kikherneillä (resepti löytyy täältä). Kasvissosekeitto säilyy jääkaapissa herkullisena useamman päivän ajan!

SaveSave

Kommentit

Kommentoi juttua: Kylmän talvipäivän mausteinen porkkana-omenakeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • Mom pictured for Sauna book.💛
  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!
  • • My Saturday includes fresh baked cookies and some relaxing time at the countryside. Great weekend ahead! (These little ones are made with peanut butter and chocolate☝🏻)

violaminerva

X