Kylmän talvipäivän mausteinen porkkana-omenakeitto

Joulun välipäivinä on ihana rentoutua, ulkoilla ja syödä joulupöydän jäämisiä – jouluruokia ei kuitenkaan välttämättä jaksa päivätolkulla putkeen. Silloin voi lounaaksi pyöräyttää helpon, herkullisen ja lämmittävän sosekeiton. Sosekeitot ovat todellakin aliarvostettuja, sillä nehän ovat helppoa herkkuruokaa parhaimmillaan! Tämä mausteinen porkkana-omenakeitto on täydellinen kylmiin talvipäiviin!

Mausteinen porkkana-omenakeitto

2–3 annosta
35 min
vegaaninen, gluteeniton

– 1 sipuli
– n. 500 g porkkanoita
– 1 punainen omena
– 2 rkl rypsiöljyä
– 2 valkosipulinkynttä
– 1,5 tl kurkumaa
– 1 tl juustokuminaa
– 5 dl kasvislientä
– 2 tl kuivattua timjamia
– 1 dl kookosmaitoa
– suolaa

Kuori sipuli ja porkkanat. Siivuta sipuli ja pilko porkkana noin 2 cm paloiksi. Pese ja pilko myös omena muutaman cm paloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipulisilppua ja omenapaloja öljyssä reilu 5 minuuttia, kunnes sipuli ja omena ovat pehmenneet. Kuori ja pilko myös valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon. Mausta kurkumalla ja juustokuminalla. Sekoita. (Jos seos tuntuu kuivalta, lisää tarvittaessa 1 rkl rypsiöljyä.) Paista vielä muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. Lisää kattilaan myös porkkanapalat, kasvisliemi ja kuivattu timjami. Anna keiton kiehua noin 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Kaada keitto tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi tai soseuta kattilassa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kookosmaito ja sekoita. Nauti lämpimänä tai kylmänä! Voit viimeistellä annoksen lorauksella kookosmaitoa ja rapeilla kikherneillä (resepti löytyy täältä). Kasvissosekeitto säilyy jääkaapissa herkullisena useamman päivän ajan!

SaveSave

Instagram

  • PERFECT BEANS • 
Local green beans are one of my favourite ingredients right now. Still I know many people who don’t like beans at all but I’m pretty sure it’s just because they’ve always overcooked them. Overcooking makes beans yellowish and way too soft. So try boiling them only 3 minutes with a pinch of salt and I can promise you will love these bright green and crunchy beans!
.
These delicious beans from @hastonmaatila
  • FIRST OF THIS AUTUMN •
One of my favourite inspiration books ever is out now! Luova tauko is an amazing book by two superwomen @maaretta.tukiainen and @krista_keltanen and I’m so happy I got to design the layout for it. No matter what you do for living, you should read this. 12 people, 12 inspirational stories about creativity 🌟
.
@sanna_kannisto @joannalaajisto @tebianfinland @terhipolkkishoes @uhanadesign @helliniskalaa @fannytavastila @kimsimonsson @artosivonen #elinahirvonen #tuomaskantelinen
  • SAIL AWAY • “But the most beautiful things in life are not just things. They’re people and places, memories and pictures. They’re feelings and moments and smiles and laughter.”
  • WAFFLE DREAMS • 
Say hello to this beautiful sweet waffle made with broad bean flours by @tiirinkosken_tehdas . Topped with salty caramel and vanilla ice cream. Recipe coming to Eat Finland cookbook.
  • RAISE YOUR HAND • 
Finally time to pick the apples! My apple traditions are jam, juice and pies but there are a lot of them, and I’m looking for some recipe inspiration. What are your favourite apple recipes?
  • DINNER PLANS •
My kind of Sunday, making some juice and jam with the ingredients from my own garden and soon starting to plan our dinner.🌟
  • QUIET ROAD • 
Wouldn’t mind being in this place right now. Quiet lake, golden moment, endless nights and just you and the nature. There were also a cute little (maybe 4 weeks old) brown hare bunny living under these stairs. Not a bad place to live.🐇

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *