Inhokista suosikiksi – herkulliset valkosipuli-broccolinit!

Moni voi varmasti allekirjoittaa sen, ettei parsakaali ole ollut kovin monen suosikkivihannes lapsena. Jotkut eivät pidä siitä vielä aikuisenakaan. Usein kaalien kohdalla ongelma ei kuitenkaan ole missään muussa kuin valmistustavassa. Ylikypsäksi keittäminen ja täysi mausteettomuus tekee kaalista mautonta ja se menettää ylikypsentäessä raikkaan vihreän sävynsä.

Hyvin simppeleillä keinoilla tavallisesta ja edullisesta kaalista saa kuitenkin supermaistuvaa! Oma suosikkini tällä hetkellä on broccolini, eli sirompi ja makeampi versio perinteisestä parsakaalista. Se kypsentyy nopeammin kuin tavallinen parsakaali ja on maultaan hieman miedompi. Sitä ei kuitenkaan ole kovin usein tarjolla, joten tavallinen parsakaali on erittäin hyvä vaihtoehto ja myös broccolinia edullisempaa. Jos parsakaali kuuluu yhä inhokkilistallesi, kokeile rohkeasti maustamista ja kypsennä kaali vain kevyesti! Mausteeksi voi kokeilla niin chiliä kuin sitruunaakin!

Simppeli maustettu broccolini valkosipulillaSimppeli maustettu broccolini valkosipulillaSimppeli maustettu broccolini valkosipulillaSimppeli maustettu broccolini valkosipulilla

Simppeli valkosipuli-broccolini

2–3 annosta lisukkeena
15–20 min
vege, gluteeniton

– 4 valkosipulinkynttä
– 0,25 dl rypsiöljyä
– 1 tl paprikajauhetta
– 1 nippu broccolinia (tai parsakaalin kukintoja)

Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää pannulle öljyn ja paprikajauheen kanssa. Kuullota muutaman minuutin ajan, välillä sekoitellen. Lisää pannulle huuhdotut broccolinit ja paista valkosipulin ja paprikajauheen kanssa reilu 10 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt hieman. Varo polttamasta valkosipulia. Varsien kuuluu jäädä rapeiksi ja vain kukintojen pehmetä. Nauti heti!
Jos käytät reseptissä tavallista parsakaalia, voit keittää sitä muutaman minuutin kiehuvassa vedessä ennen paistamista, jolloin se ei jää paistaessa llian raa’aksi.

Instagram

  • COZY DAY INSIDE • 
While it’s raining I’m painting the kitchen and planning the dinner for tonight. I love this feeling when it’s raining outside and you can light the candles and just stay inside. 
Picture taken for Blossom book of @laura.syvaniemi 🌿
  • ART •
enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time.
– Thomas Merton
  • NEVER SAY NO TO A CAKE •
Inspired by a Blueberry Cheesecake Muffin recipe by amazing @alsothecrumbsplease I made this dark and delicious blueberry cheesecake with brown sugar topping. So heavenly good! This is definitely getting its own page in my recipe journal!
  • TIME FOR AN ADVENTURE •
Planning a little trip for tomorrow - can’t wait to be in this beautiful place again. Museums, great food, beautiful nature and gorgeous old buildings – what else you can ask?
  • THE SECRET •
to living the life of your dreams is to start living the life of your dreams today, in every little way you possible can. 
Photo for our upcoming Sauna book.
  • SUNDAY SUPPER •
The most iconic Finnish summer treat – moist sponge cake, strawberries and whipped cream. Simple but so good when somebody knows how to do it right. The sponge can’t be too dry and there have to be enough berries. But I can tell you, this one in the picture was perfect!
  • PAINTING THERAPY •
Today I did something really therapeutic – painted the ceiling of the kitchen in our cottage. Oh how I love to do things with my hands, something different than I do for living (even though I love my job). And when the paint was drying, I enjoyed a cup of fresh lovage soup. 🌿

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *