Inhokista suosikiksi – herkulliset valkosipuli-broccolinit!

Moni voi varmasti allekirjoittaa sen, ettei parsakaali ole ollut kovin monen suosikkivihannes lapsena. Jotkut eivät pidä siitä vielä aikuisenakaan. Usein kaalien kohdalla ongelma ei kuitenkaan ole missään muussa kuin valmistustavassa. Ylikypsäksi keittäminen ja täysi mausteettomuus tekee kaalista mautonta ja se menettää ylikypsentäessä raikkaan vihreän sävynsä.

Hyvin simppeleillä keinoilla tavallisesta ja edullisesta kaalista saa kuitenkin supermaistuvaa! Oma suosikkini tällä hetkellä on broccolini, eli sirompi ja makeampi versio perinteisestä parsakaalista. Se kypsentyy nopeammin kuin tavallinen parsakaali ja on maultaan hieman miedompi. Sitä ei kuitenkaan ole kovin usein tarjolla, joten tavallinen parsakaali on erittäin hyvä vaihtoehto ja myös broccolinia edullisempaa. Jos parsakaali kuuluu yhä inhokkilistallesi, kokeile rohkeasti maustamista ja kypsennä kaali vain kevyesti! Mausteeksi voi kokeilla niin chiliä kuin sitruunaakin!

Simppeli maustettu broccolini valkosipulillaSimppeli maustettu broccolini valkosipulillaSimppeli maustettu broccolini valkosipulillaSimppeli maustettu broccolini valkosipulilla

Simppeli valkosipuli-broccolini

2–3 annosta lisukkeena
15–20 min
vege, gluteeniton

– 4 valkosipulinkynttä
– 0,25 dl rypsiöljyä
– 1 tl paprikajauhetta
– 1 nippu broccolinia (tai parsakaalin kukintoja)

Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää pannulle öljyn ja paprikajauheen kanssa. Kuullota muutaman minuutin ajan, välillä sekoitellen. Lisää pannulle huuhdotut broccolinit ja paista valkosipulin ja paprikajauheen kanssa reilu 10 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt hieman. Varo polttamasta valkosipulia. Varsien kuuluu jäädä rapeiksi ja vain kukintojen pehmetä. Nauti heti!
Jos käytät reseptissä tavallista parsakaalia, voit keittää sitä muutaman minuutin kiehuvassa vedessä ennen paistamista, jolloin se ei jää paistaessa llian raa’aksi.

Instagram

  • SUNDAY BRUNCH •
It’s time to bake some brioche buns! I’m so excited about this recipe, it’s so simple but so good. And I’m also excited about this long weekend in the countryside. My first proper weekend for 3 weeks. It has been so relaxing!🌿
  • GARDEN MIRACLES • 
I think my tomato doesn’t accept the fact that it’s autumn. (This is just half of them - there are dozens of more under there.)
  • FOREST THERAPY • 
The best thing I know right now. Spending hours in the forest without phone and just picking these beautiful mushrooms. (This was just my basket – my mom and grandmother had their own). Tomorrow another round with an empty basket.🌿
  • JUST BREATH • 
That moment when the last sun rays are shining through the forest and the air is so fresh and it’s already getting cold. Autumn – my favourite season.🌿
  • DINNER TIME • 
This is one of my favourite dishes right now. Oven roasted sweet potatoes with some delicious filling. Recipe coming to my next cookbook! 🥘
  • SUNDAY SAUNA • 
Moment captured for upcoming Sauna book. 🌿
  • GREEN LUNCH • 
I’m having so many recipe ideas in my head right now and suddenly I’m planning to write two cookbooks for the next year. After my first and second books I promised myself I won’t do that for a while because the process is pretty hard emotionally and it takes a lot of energy from my other work projects and personal life. Well, it’s been a year now and I’ve probably forgotten all the negative things, because now I’m feeling so excited about this. But hey, maybe I’ll learn to make the process a little easier🌿 (Although after yesterday’s photoshoot, the mess is as bad as 1,5 years ago. That hasn’t change.)

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi juttua: Inhokista suosikiksi – herkulliset valkosipuli-broccolinit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X