Inhokista suosikiksi – herkulliset valkosipuli-broccolinit!

Moni voi varmasti allekirjoittaa sen, ettei parsakaali ole ollut kovin monen suosikkivihannes lapsena. Jotkut eivät pidä siitä vielä aikuisenakaan. Usein kaalien kohdalla ongelma ei kuitenkaan ole missään muussa kuin valmistustavassa. Ylikypsäksi keittäminen ja täysi mausteettomuus tekee kaalista mautonta ja se menettää ylikypsentäessä raikkaan vihreän sävynsä.

Hyvin simppeleillä keinoilla tavallisesta ja edullisesta kaalista saa kuitenkin supermaistuvaa! Oma suosikkini tällä hetkellä on broccolini, eli sirompi ja makeampi versio perinteisestä parsakaalista. Se kypsentyy nopeammin kuin tavallinen parsakaali ja on maultaan hieman miedompi. Sitä ei kuitenkaan ole kovin usein tarjolla, joten tavallinen parsakaali on erittäin hyvä vaihtoehto ja myös broccolinia edullisempaa. Jos parsakaali kuuluu yhä inhokkilistallesi, kokeile rohkeasti maustamista ja kypsennä kaali vain kevyesti! Mausteeksi voi kokeilla niin chiliä kuin sitruunaakin!

Simppeli maustettu broccolini valkosipulillaSimppeli maustettu broccolini valkosipulillaSimppeli maustettu broccolini valkosipulillaSimppeli maustettu broccolini valkosipulilla

Simppeli valkosipuli-broccolini

2–3 annosta lisukkeena
15–20 min
vege, gluteeniton

– 4 valkosipulinkynttä
– 0,25 dl rypsiöljyä
– 1 tl paprikajauhetta
– 1 nippu broccolinia (tai parsakaalin kukintoja)

Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää pannulle öljyn ja paprikajauheen kanssa. Kuullota muutaman minuutin ajan, välillä sekoitellen. Lisää pannulle huuhdotut broccolinit ja paista valkosipulin ja paprikajauheen kanssa reilu 10 minuuttia, kunnes kaali on pehmennyt hieman. Varo polttamasta valkosipulia. Varsien kuuluu jäädä rapeiksi ja vain kukintojen pehmetä. Nauti heti!
Jos käytät reseptissä tavallista parsakaalia, voit keittää sitä muutaman minuutin kiehuvassa vedessä ennen paistamista, jolloin se ei jää paistaessa llian raa’aksi.

Kommentit

Kommentoi juttua: Inhokista suosikiksi – herkulliset valkosipuli-broccolinit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • Last weekend I spent some time in the forest picking these beautiful funnel chanterelles. Oh what a joy it is to just wander there and lose track of the time. 🍂
  • • It looks like November. Dark but beautiful.
  • • Monday baking! Today I woke up before seven just to have a run before the first meeting of the day – it was so beautiful out there when the sun was just rising and the sky was bright pink and orange. Now it’s time to bake for tomorrow’s photoshoot.🍂
  • • Stars can’t shine without darkness
~ If anyone ever wonders why I love autumn and spending my weekends in the countryside, I’ll show them this picture from last night.✨
  • • Perfect time for Saturday dinner! I hope you all have a relaxing weekend.🍁
  • • This is one of my favourite views in the world. You can find probably dozens of pictures taken in this spot in my instagram feed, but what can I do. It looks always so beautiful, no matter what season it is.
  • • I can’t get enough of these moody autumn evenings (especially if there’s something fresh baked on the table).

violaminerva

X