Lohturuokaa – karamellisoitu sipuli -carbonara

Kylminä talvipäivinä parhaimmalta maistuvat ihanan täyteläiset lohturuoat ja pasta on erinomainen ruoka tähän tarkoitukseen! Yksi omista pastasuosikeistani on aina erityisesti Etelä-Euroopassa matkustellessa ollut pasta carbonara, jossa vastakeitettyyn pastaan sekoitetaan vatkattu raaka kananmuna, parmesaania ja tilkka kermaa sekä rapeaksi paistettua pekonia. Kun muutamia vuosia sitten vähensin lihansyöntiä reilusti, halusin keksiä tälle lohturuoalle vähintäänkin yhtä hyvän korvikkeen. Ja niin syntyi carbonara, jossa pekonin korvaa ihana karamellisoitu sipuli ja ripaus timjamia. Uskallan väittää, että tämä on erittäin varteenotettava kilpailija klassiselle carbonaralle!

Karamellisoitu sipuli pasta carbonara

 

Karamellisoitu sipuli-pasta, ”sipulicarbonara”

2 annosta
30 min
(tarvittaessa gluteeniton)

– n. 200 g nauhapastaa (tarvittaessa gluteenitonta)
– 3 sipulia
– 2 rkl voita
– 1 valkosipulinkynsi
– 2 tl sokeri
– ripaus suolaa
– pieni kourallinen tuoretta timjamia
– 2 kananmunaa
– 2 dl raastettua parmesaania tai grana padano -juustoa

 

Kuori ja pilko sipulit ohuiksi siivuiksi. Sulata voi paistinpannulla ja lisää sipulisiivut. Murskaa joukkoon kuorittu valkosipulinkynsi ja lisää myös sokeri ja ripaus suolaa. Paista sipuleita pannulla noin 15–20 minuuttia, säännöllisesti sekoitellen, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet eli muuttuneet kauniin ruskeiksi ja makeiksi. Varo polttamasta. Lisää pannulle (tuore) timjami, kun olet paistanut sipuleita noin 10 minuuttia.
Riko sillä välin kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon raastettu juusto ja vatkaa kevyesti. Keitä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Säästä pastaa valuttaessasi noin 0,5 dl keitinvettä. Sekoita valutettuun pastaan kananmuna-juustoseos. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, jos pasta tuntuu kuivalta. Lisää joukkoon myös karamellisoidut sipulit ja nauti!

Kommentit

Kommentoi juttua: Lohturuokaa – karamellisoitu sipuli -carbonara

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • These beautiful little butternut squashes are from a local farmer and now I’m going to make something delicious with them! But first, I’ll save the seeds for the next spring because I want to try growing these in my own garden.🌿
  • • Mom pictured for Sauna book.💛
  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!

violaminerva

X