Lohturuokaa – karamellisoitu sipuli -carbonara

Kylminä talvipäivinä parhaimmalta maistuvat ihanan täyteläiset lohturuoat ja pasta on erinomainen ruoka tähän tarkoitukseen! Yksi omista pastasuosikeistani on aina erityisesti Etelä-Euroopassa matkustellessa ollut pasta carbonara, jossa vastakeitettyyn pastaan sekoitetaan vatkattu raaka kananmuna, parmesaania ja tilkka kermaa sekä rapeaksi paistettua pekonia. Kun muutamia vuosia sitten vähensin lihansyöntiä reilusti, halusin keksiä tälle lohturuoalle vähintäänkin yhtä hyvän korvikkeen. Ja niin syntyi carbonara, jossa pekonin korvaa ihana karamellisoitu sipuli ja ripaus timjamia. Uskallan väittää, että tämä on erittäin varteenotettava kilpailija klassiselle carbonaralle!

Karamellisoitu sipuli pasta carbonara

 

Karamellisoitu sipuli-pasta, ”sipulicarbonara”

2 annosta
30 min
(tarvittaessa gluteeniton)

– n. 200 g nauhapastaa (tarvittaessa gluteenitonta)
– 3 sipulia
– 2 rkl voita
– 1 valkosipulinkynsi
– 2 tl sokeri
– ripaus suolaa
– pieni kourallinen tuoretta timjamia
– 2 kananmunaa
– 2 dl raastettua parmesaania tai grana padano -juustoa

 

Kuori ja pilko sipulit ohuiksi siivuiksi. Sulata voi paistinpannulla ja lisää sipulisiivut. Murskaa joukkoon kuorittu valkosipulinkynsi ja lisää myös sokeri ja ripaus suolaa. Paista sipuleita pannulla noin 15–20 minuuttia, säännöllisesti sekoitellen, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet eli muuttuneet kauniin ruskeiksi ja makeiksi. Varo polttamasta. Lisää pannulle (tuore) timjami, kun olet paistanut sipuleita noin 10 minuuttia.
Riko sillä välin kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon raastettu juusto ja vatkaa kevyesti. Keitä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Säästä pastaa valuttaessasi noin 0,5 dl keitinvettä. Sekoita valutettuun pastaan kananmuna-juustoseos. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, jos pasta tuntuu kuivalta. Lisää joukkoon myös karamellisoidut sipulit ja nauti!

Instagram

  • APPLES ON THEIR WAY • 
Last year the apple harvest was very bad but this year looks so promising! Look at these beauties! 🍏
  • OATMEAL FOR DINNER •
I always forget these classics - lace thin and crispy oat biscuits. But this morning I baked them! So easy to make and the taste is heavenly! I could eat the whole tray of them for dinner. 🍪
  • SEA THERAPY •
I haven’t really liked swimming until this summer. I don’t know what has changed but now it actually feels very relaxing and calming. Especially when I have a view this pretty. ✨
  • STORY FROM THE PAST •
It’s hard to believe what just happened. During browsing an old and messy flea market near our cottage, I found this beautiful painting. I didn’t mind the signature before buying it. I bought this with 10€. Then my dad said that the style of the painting looks familiar - and he wasn’t wrong. This was painted in 1936 by K.E.Ström who changed his name to Kosti Sartti in 1943. My last name is a variation from Ström and Kosti Sartti was the cousin of my late grandfather who we lost almost exactly a year ago. I’m not a person who usually believes in destiny, but I still won’t believe that this was just a coincidence.
  • NATURE FINDS A WAY •
Let the weekend be relaxing and full of inspiration. 🌿
  • FRIDAY FETA •
There’s nothing better than oven baked feta with fresh herbs! 🌿
This recipe will definitively be in my next cookbook! I’m not sure when it’s coming out, because first time ever I’m not going to give myself that horrible deadline where I end up making recipes, styling, photographing and designing book layout in three months. Maybe I’ve learned something after two cookbooks? 🙄
  • BLOOM BABY, BLOOM •
“This morning, let go of everything you didn’t do right, the negative things people have said, and focus on all you are becoming.”

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *