Lohturuokaa – karamellisoitu sipuli -carbonara

Kylminä talvipäivinä parhaimmalta maistuvat ihanan täyteläiset lohturuoat ja pasta on erinomainen ruoka tähän tarkoitukseen! Yksi omista pastasuosikeistani on aina erityisesti Etelä-Euroopassa matkustellessa ollut pasta carbonara, jossa vastakeitettyyn pastaan sekoitetaan vatkattu raaka kananmuna, parmesaania ja tilkka kermaa sekä rapeaksi paistettua pekonia. Kun muutamia vuosia sitten vähensin lihansyöntiä reilusti, halusin keksiä tälle lohturuoalle vähintäänkin yhtä hyvän korvikkeen. Ja niin syntyi carbonara, jossa pekonin korvaa ihana karamellisoitu sipuli ja ripaus timjamia. Uskallan väittää, että tämä on erittäin varteenotettava kilpailija klassiselle carbonaralle!

Karamellisoitu sipuli pasta carbonara

 

Karamellisoitu sipuli-pasta, ”sipulicarbonara”

2 annosta
30 min
(tarvittaessa gluteeniton)

– n. 200 g nauhapastaa (tarvittaessa gluteenitonta)
– 3 sipulia
– 2 rkl voita
– 1 valkosipulinkynsi
– 2 tl sokeri
– ripaus suolaa
– pieni kourallinen tuoretta timjamia
– 2 kananmunaa
– 2 dl raastettua parmesaania tai grana padano -juustoa

 

Kuori ja pilko sipulit ohuiksi siivuiksi. Sulata voi paistinpannulla ja lisää sipulisiivut. Murskaa joukkoon kuorittu valkosipulinkynsi ja lisää myös sokeri ja ripaus suolaa. Paista sipuleita pannulla noin 15–20 minuuttia, säännöllisesti sekoitellen, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet eli muuttuneet kauniin ruskeiksi ja makeiksi. Varo polttamasta. Lisää pannulle (tuore) timjami, kun olet paistanut sipuleita noin 10 minuuttia.
Riko sillä välin kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon raastettu juusto ja vatkaa kevyesti. Keitä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Säästä pastaa valuttaessasi noin 0,5 dl keitinvettä. Sekoita valutettuun pastaan kananmuna-juustoseos. Lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, jos pasta tuntuu kuivalta. Lisää joukkoon myös karamellisoidut sipulit ja nauti!

Instagram

  • LIQUID GOLD • 
With my grandmother, I’ve always made juice with black and red currants from our own garden. This year the apple harvest was very good too and I decided to try making my own apple juice. And it’s amazing. Just apples, sugar and a pinch of vanilla. And that’s not all – the apple remains from the juice making process can be blend into delicious jam. No waste at all!
  • PASTA DAY •
There are still so many people who think vegan food means only boring salads. Well it obviously isn’t true. Vegan food can be filling, creamy and comforting. One of my favourite recipes from my second cookbook is this vegan Pasta Alfredro. This is true comfort food!
  • PERFECT BEANS • 
Local green beans are one of my favourite ingredients right now. Still I know many people who don’t like beans at all but I’m pretty sure it’s just because they’ve always overcooked them. Overcooking makes beans yellowish and way too soft. So try boiling them only 3 minutes with a pinch of salt and I can promise you will love these bright green and crunchy beans!
.
These delicious beans from @hastonmaatila
  • FIRST OF THIS AUTUMN •
One of my favourite inspiration books ever is out now! Luova tauko is an amazing book by two superwomen @maaretta.tukiainen and @krista_keltanen and I’m so happy I got to design the layout for it. No matter what you do for living, you should read this. 12 people, 12 inspirational stories about creativity 🌟
.
@sanna_kannisto @joannalaajisto @tebianfinland @terhipolkkishoes @uhanadesign @helliniskalaa @fannytavastila @kimsimonsson @artosivonen #elinahirvonen #tuomaskantelinen
  • SAIL AWAY • “But the most beautiful things in life are not just things. They’re people and places, memories and pictures. They’re feelings and moments and smiles and laughter.”
  • WAFFLE DREAMS • 
Say hello to this beautiful sweet waffle made with broad bean flours by @tiirinkosken_tehdas . Topped with salty caramel and vanilla ice cream. Recipe coming to Eat Finland cookbook.
  • RAISE YOUR HAND • 
Finally time to pick the apples! My apple traditions are jam, juice and pies but there are a lot of them, and I’m looking for some recipe inspiration. What are your favourite apple recipes?

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *