Usein parhaat luottoreseptit ovat simppeleitä ja toimivat monella eri aterialla. Yksi ihan ehdoton vakioreseptini on tämä herkullinen tomaattikastike, joka päivittää kaupan tomaattimurskat ja muut valmiit tomaattikastikkeet mennen tullen. Raikasta, kotitekoista ja parasta pikaruokaa: pastaa, tämä itse tehty tomaattikastike ja ripaus parmesaania – arkinen tomaattipasta nousee uudelle tasolle!

Maailman paras itsetehty tomaattikastike

 

Maailman paras tomaattikastike

2–3 annosta
vegaaninen, gluteeniton
20 min

– 3 rkl rypsiöljyä
– 5 valkosipulinkynttä
– 400 g kirsikkatomaatteja tai tavallisia tomaatteja
– 0,5 rkl sokeria
– 2 rkl valkoviinietikkaa
– suolaa

Kaada öljy kattilaan. Murskaa valkosipulinkynnet öljyn joukkoon ja kuullota miedolla lämmöllä noin minuutin ajan. Pese tomaatit. Jos käytät kirsikkatomaatteja, puolita ne. Jos taas käytät tavallisia tomaatteja, pilko ne pienemmiksi. Lisää tomaatit kattilaan. Mausta sokerilla, etikalla ja reilulla ripauksella suolaa. Keitä kastiketta noin 15 minuutin ajan, välillä sekoitellen, kunnes tomaatit ovat pehmenneet kunnolla ja kastikkeen maku on syventynyt. Nauti lisukkeena aterialla tai vaikkapa pastakastikkeena!