Arkiaterioille on aina kiva keksiä helppoja ja nopeita lisukkeita, jotka tekevät ateriasta herkullisemman, mutta pienellä vaivalla. Erilaiset chilillä ja yrteillä maustetut salsat ovat omia suosikkejani, sillä niitä voi varioida loputtomasti jää- ja kuivakaapista löytyvien ainesosien mukaan. Tämä meksikolaishenkinen maissisalsa syntyy silmänräpäyksessä ja piristää illallista kuin illallista!

 

Maissi-chili-korianterisalsa

2 annosta
5 min
(lakto)vege, gluteeniton

– ½–1 punainen mieto chili (oman maun mukaan)
– 1 tlk (n. 300 g) säilykemaissia
– n. 5 cm pala kurkkua
– kourallinen tuoretta korianteria
– 1 limetti
– (n. 70-80 g fetaa)
– (halutessa myös puolikas avokado)

Halkaise chili ja poista siemenet. Silppua pieneksi.
Sekoita kulhossa valutettu maissi ja pilkottu chili. Pese kurkku ja pilko pieniksi paloiksi, lisää maissin ja chilin joukkoon. Silppua sekaan myös korianteri. Purista päälle limetin mehu. Lisää halutessasi salsaan myös puolikas avokado kuorittuna ja pilkottuna ja pala fetaa murustettuna.

Vinkki!
Tähän salsaan voi lisätä myös esimerkiksi kuutioitua tomaattia, omenaa, punasipulia tai kikherneitä.