Nopeaa ja helppoa – chili-valkosipulipasta!

Tällä hetkellä olen keskellä muuttoa, eikä oikeastaan mikään ole siellä missä pitäisi. Keittiöstä löytyy vain joitakin välttämättömyyksiä, eli kovin erikoisten aterioiden loihtiminen ei juuri nyt ole mahdollista. Siksi olenkin turvautunut helppoihin luottoresepteihini, joihin tämä ihanan raikas chili-valkosipulipasta kuuluu! Kehittelin reseptin Vegebudjetilla-kirjaani varten ja se on jäänyt yhdeksi vakioresepteistäni – eikä syyttä! Hyvillä perusraaka-aineilla ei tarvitse kikkailla, sillä herkullisesti maustettu öljy riittää hyvin pastan kastikkeeksi. Suosittelen kokeilemaan!

Helppo ja nopea vegaaninen chili-valkosipulipasta

Pastasuosikkini: chili-valkosipulipasta

2–3 annosta
(tarvittaessa vegaaninen ja gluteeniton)
15 min

– 2 punaista mietoa chiliä
– 2 dl rypsiöljyä
– 8–10 valkosipulinkynttä
– 300 g täysjyväpastaa (halutessasi gluteenitonta)
– 2 rkl kookoskermaa
– kourallinen lehtipersiljaa
– 1 sitruunan mehu
– suolaa ja mustapippuria

(Parmesaania, Grana padano -juustoa, vegeparmesaania tai ravintohiivahiutaleita)

Puolita chilipalot ja poista siemenet. Pilko chilit pieniksi. Kaada kattilaan öljy ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää kattilaan myös pilkotut chilit. Paista miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes valkosipulit ovat saaneet hieman väriä. Varo polttamasta!
Keitä samalla pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi valmis pasta.
Lisää kastikkeeseen kookoskerma. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon pannulla. Silppua joukkoon persilja ja purista mukaan myös sitruunan mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja raasta halutessasi annoksen päälle hieman juustoa. Nauti heti!

Kommentit

Kommentoi juttua: Nopeaa ja helppoa – chili-valkosipulipasta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • These beautiful little butternut squashes are from a local farmer and now I’m going to make something delicious with them! But first, I’ll save the seeds for the next spring because I want to try growing these in my own garden.🌿
  • • Mom pictured for Sauna book.💛
  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!

violaminerva

X