Nopeaa ja helppoa – chili-valkosipulipasta!

Tällä hetkellä olen keskellä muuttoa, eikä oikeastaan mikään ole siellä missä pitäisi. Keittiöstä löytyy vain joitakin välttämättömyyksiä, eli kovin erikoisten aterioiden loihtiminen ei juuri nyt ole mahdollista. Siksi olenkin turvautunut helppoihin luottoresepteihini, joihin tämä ihanan raikas chili-valkosipulipasta kuuluu! Kehittelin reseptin Vegebudjetilla-kirjaani varten ja se on jäänyt yhdeksi vakioresepteistäni – eikä syyttä! Hyvillä perusraaka-aineilla ei tarvitse kikkailla, sillä herkullisesti maustettu öljy riittää hyvin pastan kastikkeeksi. Suosittelen kokeilemaan!

Helppo ja nopea vegaaninen chili-valkosipulipasta

Pastasuosikkini: chili-valkosipulipasta

2–3 annosta
(tarvittaessa vegaaninen ja gluteeniton)
15 min

– 2 punaista mietoa chiliä
– 2 dl rypsiöljyä
– 8–10 valkosipulinkynttä
– 300 g täysjyväpastaa (halutessasi gluteenitonta)
– 2 rkl kookoskermaa
– kourallinen lehtipersiljaa
– 1 sitruunan mehu
– suolaa ja mustapippuria

(Parmesaania, Grana padano -juustoa, vegeparmesaania tai ravintohiivahiutaleita)

Puolita chilipalot ja poista siemenet. Pilko chilit pieniksi. Kaada kattilaan öljy ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää kattilaan myös pilkotut chilit. Paista miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes valkosipulit ovat saaneet hieman väriä. Varo polttamasta!
Keitä samalla pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi valmis pasta.
Lisää kastikkeeseen kookoskerma. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon pannulla. Silppua joukkoon persilja ja purista mukaan myös sitruunan mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja raasta halutessasi annoksen päälle hieman juustoa. Nauti heti!

Instagram

  • DEAR MONDAY •
Could I get a piece of this traditional lemon bundt cake right now?
• (I love this version baked with potato flours - the consistency is so good!)
  • LIQUID GOLD • 
With my grandmother, I’ve always made juice with black and red currants from our own garden. This year the apple harvest was very good too and I decided to try making my own apple juice. And it’s amazing. Just apples, sugar and a pinch of vanilla. And that’s not all – the apple remains from the juice making process can be blend into delicious jam. No waste at all!
  • PASTA DAY •
There are still so many people who think vegan food means only boring salads. Well it obviously isn’t true. Vegan food can be filling, creamy and comforting. One of my favourite recipes from my second cookbook is this vegan Pasta Alfredro. This is true comfort food!
  • PERFECT BEANS • 
Local green beans are one of my favourite ingredients right now. Still I know many people who don’t like beans at all but I’m pretty sure it’s just because they’ve always overcooked them. Overcooking makes beans yellowish and way too soft. So try boiling them only 3 minutes with a pinch of salt and I can promise you will love these bright green and crunchy beans!
.
These delicious beans from @hastonmaatila
  • FIRST OF THIS AUTUMN •
One of my favourite inspiration books ever is out now! Luova tauko is an amazing book by two superwomen @maaretta.tukiainen and @krista_keltanen and I’m so happy I got to design the layout for it. No matter what you do for living, you should read this. 12 people, 12 inspirational stories about creativity 🌟
.
@sanna_kannisto @joannalaajisto @tebianfinland @terhipolkkishoes @uhanadesign @helliniskalaa @fannytavastila @kimsimonsson @artosivonen #elinahirvonen #tuomaskantelinen
  • SAIL AWAY • “But the most beautiful things in life are not just things. They’re people and places, memories and pictures. They’re feelings and moments and smiles and laughter.”
  • WAFFLE DREAMS • 
Say hello to this beautiful sweet waffle made with broad bean flours by @tiirinkosken_tehdas . Topped with salty caramel and vanilla ice cream. Recipe coming to Eat Finland cookbook.

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *