Porkkanaraaste muistuttaa monia varmaankin lähinnä kouluruokasalaatista. Vaikka perinteinen porkkanaraaste on itsessäänkin ihan hyvää, nousee se pienellä parantelulla aivan uudelle tasolle. Simppeleillä mausteilla ja yrteillä tästä juuresraasteesta tulee oikea makupommi ja se sopii lisukkeeksi monenlaisille aterioille tai jopa leivän päälle!

Paranneltu porkkanasalaatti

2 annosta lisukkeena
5 min
vegaaninen, gluteeniton

– n.250 g porkkanoita
– pieni nippu tilliä
– pieni nippu persiljaa
– 2 rkl omenaviinietikkaa
– 3 tl hunajaa
– 2 tl sokeria
– 1 pienen sitruunan mehu
– suolaa

Kuori porkkanat ja raasta raastimen pieniteräisellä puolella pieneksi raasteeksi. Silppua raasteen joukkoon mahdollisimman pieneksi tilli ja persilja. Sekoita joukkoon myös etikka, hunaja, sokeri, sitruunanmehu ja reilu ripaus suolaa. Anna maustua hetken ennen tarjoilua. Nauti lisukkeena aterialla tai vaikkapa leivän päällä!