Piirun verran parempi tomaatti-mozzarellasalaatti

Kesällä kun vihannekset ovat tuoreimmillaan, on raikas ja klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti yksi helpoimpia ja ihanimpia lounassalaatteja. Myös Etelä-Euroopassa matkustaessa tämä annos tulee tilattua useaan otteeseen. Syynä ovat tietenkin täydellisen mehukkaat ja makeat tomaatit, jotka saavat loistaa simppelissä salaatissa.

No, ikävä kyllä tomaatit eivät enää syksyllä ja talvella ole mitään makupommeja täällä Suomessa, joten tomaatti-mozzarellasalaattikin muuttuu nopeasti mauttoman valjuksi. Koska en silti suostu luopumaan tästä suosikista, piti keksiä keinoa hieman parannella sitä. Niin klassikosta syntyi tämä ihana versio, jossa tomaattien makua voimistetaan uunissa paahtamalla. Jos olet tomaatti-mozzarellasalaattien suurkuluttaja kesäisin, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä talvisempaa versiota!

Parempi tomaatti-mozzarellasalaattiParempi tomaatti-mozzarellasalaatti

 

Piirun verran parempi tomaatti-mozzarellasalaatti

1 annos (2 annosta lisukkeena)
laktovege, gluteeniton
35 min

– 2-3 kourallista kirsikkatomaatteja
– 3 rkl rypsiöljyä
– suolaa
– muutama oksa tuoretta timjamia
– 1 pakkaus hyvää mozzarellaa (esimerkiksi buffalomozzarellaa)
– muutama lehti tuoretta basilikaa
– 0,5 rkl paksua balsamicokastiketta
– ripaus mustapippuria

Kuumenna uuni 220 asteiseksi.
Levitä kirsikkatomaatit uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi, ripottele päälle öljy, reilu ripaus suolaa ja muutama oksa tuoretta timjamia. Paahda tomaatteja uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmeitä ja paahtuneita.
Kun tomaatit ovat valmiit, asettele ne lautaselle (älä kaada tomaateista irronnutta nestettä pois). Revi päälle mozzarella. Silppua basilika ja levitä mozzarellan ja tomaattien päälle. Viimeistele annos uunivuoan pohjalle tomaateista irronneella nesteellä (helpoin ja herkullisin salaattikastike ikinä!), balsamicolla ja ripauksella mustapippuria. Nauti heti!

Instagram

  • APPLES ON THEIR WAY • 
Last year the apple harvest was very bad but this year looks so promising! Look at these beauties! 🍏
  • OATMEAL FOR DINNER •
I always forget these classics - lace thin and crispy oat biscuits. But this morning I baked them! So easy to make and the taste is heavenly! I could eat the whole tray of them for dinner. 🍪
  • SEA THERAPY •
I haven’t really liked swimming until this summer. I don’t know what has changed but now it actually feels very relaxing and calming. Especially when I have a view this pretty. ✨
  • STORY FROM THE PAST •
It’s hard to believe what just happened. During browsing an old and messy flea market near our cottage, I found this beautiful painting. I didn’t mind the signature before buying it. I bought this with 10€. Then my dad said that the style of the painting looks familiar - and he wasn’t wrong. This was painted in 1936 by K.E.Ström who changed his name to Kosti Sartti in 1943. My last name is a variation from Ström and Kosti Sartti was the cousin of my late grandfather who we lost almost exactly a year ago. I’m not a person who usually believes in destiny, but I still won’t believe that this was just a coincidence.
  • NATURE FINDS A WAY •
Let the weekend be relaxing and full of inspiration. 🌿
  • FRIDAY FETA •
There’s nothing better than oven baked feta with fresh herbs! 🌿
This recipe will definitively be in my next cookbook! I’m not sure when it’s coming out, because first time ever I’m not going to give myself that horrible deadline where I end up making recipes, styling, photographing and designing book layout in three months. Maybe I’ve learned something after two cookbooks? 🙄
  • BLOOM BABY, BLOOM •
“This morning, let go of everything you didn’t do right, the negative things people have said, and focus on all you are becoming.”

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *