Piirun verran parempi tomaatti-mozzarellasalaatti

Kesällä kun vihannekset ovat tuoreimmillaan, on raikas ja klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti yksi helpoimpia ja ihanimpia lounassalaatteja. Myös Etelä-Euroopassa matkustaessa tämä annos tulee tilattua useaan otteeseen. Syynä ovat tietenkin täydellisen mehukkaat ja makeat tomaatit, jotka saavat loistaa simppelissä salaatissa.

No, ikävä kyllä tomaatit eivät enää syksyllä ja talvella ole mitään makupommeja täällä Suomessa, joten tomaatti-mozzarellasalaattikin muuttuu nopeasti mauttoman valjuksi. Koska en silti suostu luopumaan tästä suosikista, piti keksiä keinoa hieman parannella sitä. Niin klassikosta syntyi tämä ihana versio, jossa tomaattien makua voimistetaan uunissa paahtamalla. Jos olet tomaatti-mozzarellasalaattien suurkuluttaja kesäisin, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä talvisempaa versiota!

Parempi tomaatti-mozzarellasalaattiParempi tomaatti-mozzarellasalaatti

 

Piirun verran parempi tomaatti-mozzarellasalaatti

1 annos (2 annosta lisukkeena)
laktovege, gluteeniton
35 min

– 2-3 kourallista kirsikkatomaatteja
– 3 rkl rypsiöljyä
– suolaa
– muutama oksa tuoretta timjamia
– 1 pakkaus hyvää mozzarellaa (esimerkiksi buffalomozzarellaa)
– muutama lehti tuoretta basilikaa
– 0,5 rkl paksua balsamicokastiketta
– ripaus mustapippuria

Kuumenna uuni 220 asteiseksi.
Levitä kirsikkatomaatit uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi, ripottele päälle öljy, reilu ripaus suolaa ja muutama oksa tuoretta timjamia. Paahda tomaatteja uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmeitä ja paahtuneita.
Kun tomaatit ovat valmiit, asettele ne lautaselle (älä kaada tomaateista irronnutta nestettä pois). Revi päälle mozzarella. Silppua basilika ja levitä mozzarellan ja tomaattien päälle. Viimeistele annos uunivuoan pohjalle tomaateista irronneella nesteellä (helpoin ja herkullisin salaattikastike ikinä!), balsamicolla ja ripauksella mustapippuria. Nauti heti!

Instagram

  • DEAR MONDAY •
Could I get a piece of this traditional lemon bundt cake right now?
• (I love this version baked with potato flours - the consistency is so good!)
  • LIQUID GOLD • 
With my grandmother, I’ve always made juice with black and red currants from our own garden. This year the apple harvest was very good too and I decided to try making my own apple juice. And it’s amazing. Just apples, sugar and a pinch of vanilla. And that’s not all – the apple remains from the juice making process can be blend into delicious jam. No waste at all!
  • PASTA DAY •
There are still so many people who think vegan food means only boring salads. Well it obviously isn’t true. Vegan food can be filling, creamy and comforting. One of my favourite recipes from my second cookbook is this vegan Pasta Alfredro. This is true comfort food!
  • PERFECT BEANS • 
Local green beans are one of my favourite ingredients right now. Still I know many people who don’t like beans at all but I’m pretty sure it’s just because they’ve always overcooked them. Overcooking makes beans yellowish and way too soft. So try boiling them only 3 minutes with a pinch of salt and I can promise you will love these bright green and crunchy beans!
.
These delicious beans from @hastonmaatila
  • FIRST OF THIS AUTUMN •
One of my favourite inspiration books ever is out now! Luova tauko is an amazing book by two superwomen @maaretta.tukiainen and @krista_keltanen and I’m so happy I got to design the layout for it. No matter what you do for living, you should read this. 12 people, 12 inspirational stories about creativity 🌟
.
@sanna_kannisto @joannalaajisto @tebianfinland @terhipolkkishoes @uhanadesign @helliniskalaa @fannytavastila @kimsimonsson @artosivonen #elinahirvonen #tuomaskantelinen
  • SAIL AWAY • “But the most beautiful things in life are not just things. They’re people and places, memories and pictures. They’re feelings and moments and smiles and laughter.”
  • WAFFLE DREAMS • 
Say hello to this beautiful sweet waffle made with broad bean flours by @tiirinkosken_tehdas . Topped with salty caramel and vanilla ice cream. Recipe coming to Eat Finland cookbook.

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *