Piirun verran parempi tomaatti-mozzarellasalaatti

Kesällä kun vihannekset ovat tuoreimmillaan, on raikas ja klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti yksi helpoimpia ja ihanimpia lounassalaatteja. Myös Etelä-Euroopassa matkustaessa tämä annos tulee tilattua useaan otteeseen. Syynä ovat tietenkin täydellisen mehukkaat ja makeat tomaatit, jotka saavat loistaa simppelissä salaatissa.

No, ikävä kyllä tomaatit eivät enää syksyllä ja talvella ole mitään makupommeja täällä Suomessa, joten tomaatti-mozzarellasalaattikin muuttuu nopeasti mauttoman valjuksi. Koska en silti suostu luopumaan tästä suosikista, piti keksiä keinoa hieman parannella sitä. Niin klassikosta syntyi tämä ihana versio, jossa tomaattien makua voimistetaan uunissa paahtamalla. Jos olet tomaatti-mozzarellasalaattien suurkuluttaja kesäisin, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä talvisempaa versiota!

Parempi tomaatti-mozzarellasalaattiParempi tomaatti-mozzarellasalaatti

 

Piirun verran parempi tomaatti-mozzarellasalaatti

1 annos (2 annosta lisukkeena)
laktovege, gluteeniton
35 min

– 2-3 kourallista kirsikkatomaatteja
– 3 rkl rypsiöljyä
– suolaa
– muutama oksa tuoretta timjamia
– 1 pakkaus hyvää mozzarellaa (esimerkiksi buffalomozzarellaa)
– muutama lehti tuoretta basilikaa
– 0,5 rkl paksua balsamicokastiketta
– ripaus mustapippuria

Kuumenna uuni 220 asteiseksi.
Levitä kirsikkatomaatit uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi, ripottele päälle öljy, reilu ripaus suolaa ja muutama oksa tuoretta timjamia. Paahda tomaatteja uunissa noin 25–30 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmeitä ja paahtuneita.
Kun tomaatit ovat valmiit, asettele ne lautaselle (älä kaada tomaateista irronnutta nestettä pois). Revi päälle mozzarella. Silppua basilika ja levitä mozzarellan ja tomaattien päälle. Viimeistele annos uunivuoan pohjalle tomaateista irronneella nesteellä (helpoin ja herkullisin salaattikastike ikinä!), balsamicolla ja ripauksella mustapippuria. Nauti heti!

Kommentit

Kommentoi juttua: Piirun verran parempi tomaatti-mozzarellasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • These beautiful little butternut squashes are from a local farmer and now I’m going to make something delicious with them! But first, I’ll save the seeds for the next spring because I want to try growing these in my own garden.🌿
  • • Mom pictured for Sauna book.💛
  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!

violaminerva

X