Pitaleipää uunitomaateilla ja tsatsikilla

Pitaleipää, tsatsikia ja uunitomaattejaPitaleipää, tsatsikia ja uunitomaatteja

 

Pitaleipää, tsatsikia, uunitomaatteja ja rapeita kikherneitä

PITALEIPÄ:

5 pitaleipää
(tarvittaessa vegaaninen)

– 2 dl turkkilaista jogurttia tai soijajogurttia
– 2 dl vettä
– 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
– 9–10 dl vehnäjauhoja
– 2 tl leivinjauhetta
– suolaa

(– oliiviöljyä, suolaa ja kuivattua oreganoa)

Sekoita pienessä kulhossa jogurtti, vesi ja öljy. Sekoita isossa kulhossa keskenään kuivat aineet: vehnäjauhot, leivinjauhe ja reilu ripaus suolaa. Sekoita sitten kuivien aineiden joukkoon jogurttiseos. Vaivaa taikinaa kunnolla noin 5 minuutin ajan. Jätä leivinliinan tai tuorekelmun alle kulhoon lepäämään huoneenlämpöön vähintään 20 minuutiksi.
Kuumenna sillä välin uuni 210-asteiseksi. Sekoita lasissa tai pienessä kulhossa oliiviöljyä, ripaus suolaa ja kuivattua oreganoa.
Kun taikina on levännyt, jaa se viiteen osaan. Pyöritä paloista palloja ja kaulitse ne sitten noin 1–2 cm paksuisiksi leiviksi. Siirrä leivinpaperille, uunipellille. Paista uunin ylätasolla noin 15 minuuttia, kunnes leivät ovat kohonneet ja saaneet väriä pintaan. Kun leivät tulevat uunista, voitele ne öljy-mausteseoksella.
___

UUNITOMAATIT:

– n.250 g kirsikkatomaatteja
– 2 rkl rypsiöljyä
– suolaa

Kuumenna uuni 205 asteiseksi. Sekoita uunivuoassa kirsikkatomaatit, öljy ja reilu ripaus suolaa. Paahda uunissa n. 20 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet.
___

TSATSIKI (reseptin löydät täältä)

___

RAPEAT KIKHERNEET (reseptin löydät täältä)

___

Kokoa annos:
Asettele pitaleivän päälle tsatsikia, pehmeitä uunitomaatteja, uunitomaattien herkullista paistonestettä (irronnut vuoan pohjalle uunissa) sekä rapeita kikherneitä. Silppua päälle halutessasi vielä tuoreita yrttejä, kuten basilikaa.

Kommentit

Kommentoi juttua: Pitaleipää uunitomaateilla ja tsatsikilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • These beautiful little butternut squashes are from a local farmer and now I’m going to make something delicious with them! But first, I’ll save the seeds for the next spring because I want to try growing these in my own garden.🌿
  • • Mom pictured for Sauna book.💛
  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!

violaminerva

X