Pitaleipää uunitomaateilla ja tsatsikilla

Pitaleipää, tsatsikia ja uunitomaattejaPitaleipää, tsatsikia ja uunitomaatteja

 

Pitaleipää, tsatsikia, uunitomaatteja ja rapeita kikherneitä

PITALEIPÄ:

5 pitaleipää
(tarvittaessa vegaaninen)

– 2 dl turkkilaista jogurttia tai soijajogurttia
– 2 dl vettä
– 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
– 9–10 dl vehnäjauhoja
– 2 tl leivinjauhetta
– suolaa

(– oliiviöljyä, suolaa ja kuivattua oreganoa)

Sekoita pienessä kulhossa jogurtti, vesi ja öljy. Sekoita isossa kulhossa keskenään kuivat aineet: vehnäjauhot, leivinjauhe ja reilu ripaus suolaa. Sekoita sitten kuivien aineiden joukkoon jogurttiseos. Vaivaa taikinaa kunnolla noin 5 minuutin ajan. Jätä leivinliinan tai tuorekelmun alle kulhoon lepäämään huoneenlämpöön vähintään 20 minuutiksi.
Kuumenna sillä välin uuni 210-asteiseksi. Sekoita lasissa tai pienessä kulhossa oliiviöljyä, ripaus suolaa ja kuivattua oreganoa.
Kun taikina on levännyt, jaa se viiteen osaan. Pyöritä paloista palloja ja kaulitse ne sitten noin 1–2 cm paksuisiksi leiviksi. Siirrä leivinpaperille, uunipellille. Paista uunin ylätasolla noin 15 minuuttia, kunnes leivät ovat kohonneet ja saaneet väriä pintaan. Kun leivät tulevat uunista, voitele ne öljy-mausteseoksella.
___

UUNITOMAATIT:

– n.250 g kirsikkatomaatteja
– 2 rkl rypsiöljyä
– suolaa

Kuumenna uuni 205 asteiseksi. Sekoita uunivuoassa kirsikkatomaatit, öljy ja reilu ripaus suolaa. Paahda uunissa n. 20 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet.
___

TSATSIKI (reseptin löydät täältä)

___

RAPEAT KIKHERNEET (reseptin löydät täältä)

___

Kokoa annos:
Asettele pitaleivän päälle tsatsikia, pehmeitä uunitomaatteja, uunitomaattien herkullista paistonestettä (irronnut vuoan pohjalle uunissa) sekä rapeita kikherneitä. Silppua päälle halutessasi vielä tuoreita yrttejä, kuten basilikaa.

Instagram

  • YES PLEASE •
One of my favourite recipes is this simple tomato garlic platter. Fresh organic tomatoes, garlic, quality olive oil, basil, salt and hot oven. That’s all you need. Vegan, quick to make and always tastes so good. Recipe coming to my next cookbook. 🍅
  • COUNTING SHEEP •
Yesterday we had a photoshoot with these cuties at @tiirinkosken_tehdas . I could spend a whole day with them! 🐏
  • LITTLE THINGS •
“With freedom, books, flowers and the moon, who could not be happy?” 🌟 My favourite quote from Oscar Wilde. .
.
Photo captured for Blossom book by @laura.syvaniemi
  • LUNCH BREAK •
Lunchtime is a good reason to stop working for a while and enjoy the summer for a moment. Tasty salads and freshly baked rye bread from the local bakery. Perfect! 🌿
  • FEEL THE WAVES • “Dance with the waves, move with the sea. Let the rhythm of the water set your soul free. “ 
Pic for our upcoming sauna book.
  • APPLES ON THEIR WAY • 
Last year the apple harvest was very bad but this year looks so promising! Look at these beauties! 🍏
  • OATMEAL FOR DINNER •
I always forget these classics - lace thin and crispy oat biscuits. But this morning I baked them! So easy to make and the taste is heavenly! I could eat the whole tray of them for dinner. 🍪

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *