Raikas ja helppo lohisalaatti marinoidulla kurkulla

Eilen koin pienen ruokakriisin. En tiennyt yhtään mitä haluaisin syödä. Kaapista löytyi perusraaka-aineita sekä tuoretta lohta. Eräästä lounassalaatista inspiroituneena keksin lopulta luoda raikkaan ja helpon aterian, jonka pääraaka-aineena toimisi lohi. Olen jo pitkään ollut hieman kyllästynyt läpikypsään loheen, joten halusin paistaa kalan vain kevyesti pinnalta. Alle marinoin kurkkua, paistoin lehtikaalia rapeaksi ja pilkoin avokadoa. Kermaisuutta annokselle tuo kevyt jogurttikastike. Tämä on ihan ehdoton uusi salaattisuosikkini! Vaikka komponentteja on monta, on ne kaikki helppoa ja nopeaa valmistella ja annos syntyy hetkessä.

Lohipastramisalaatti ja marinoituja kurkkujaLohipastramisalaatti ja marinoituja kurkkuja

Lohipastramisalaatti ja marinoituja kurkkuja

Raikas lohisalaatti marinoidulla kurkulla

2 annosta
gluteeniton
n. 30 min

 

n. 300 g lohta (nahkoineen, ruodottomana)

Marinoidut kurkut:
– ¾ kurkku
– 2 rkl omenaviinietikkaa
– 1 tl sokeria
– puolikkaan sitruunan mehu
– suolaa

Kastike:
– 1,5 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
– 1,5 tl dijon-sinappia
– 1,5 tl hunajaa
– 1–2 rkl sitruunanmehua

– 3 rkl rypsiöljyä
– 3–4 lehtikaalin lehteä
– suolaa
– 2 kourallista ituja
– 2 avokadoa
– muutama tuoreen timjamin oksa
– puolikas sitruuna

 

Valmistele lohi. Leikkaa nahka pois terävällä veitsellä. Leikkaa myös fileen ohuin osa pois. Siivuta lohifilee pitkiksi, muutaman sentin paksuisiksi siivuiksi ja siirrä sivuun odottamaan.

Valmistele kurkut. Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa etikan, sokerin ja sitruunanmehun kanssa. Mausta ripauksella suolaa. Jätä sivuun marinoitumaan vähintään 10–15 minuutiksi.

Sekoita kastikkeen kaikki ainekset kulhossa hyvin keskenään ja siirrä sivuun odottamaan.

Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja revi lehtikaali joukkoon. Paista kuumalla pannulla, kunnes lehtikaali on hieman ruskistunut reunoilta ja rapeaa. Mausta reilulla ripauksella suolaa.

Asettele lautasille idut. Siivuta päälle avokadot. Jaa lautasille myös marinoidut kurkut ja rapea lehtikaali.

Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja paista lohisiivut muutamassa erässä, noin 10 sekuntia per puoli. (Jos haluat kalasta kypsempää, voit toki pitää sitä pannulla pidempään, mutta suosittelen kokeilemaan myös rohkeasti melkein raakaa kalaa!) Pilko paistettu kala hieman pienemmiksi paloiksi, lisää ripaus suolaa ja annostele lautasille. Viimeistele annos jogurttikastikkeella ja tuoreella timjamilla. Purista päälle vielä hieman sitruunanmehua ja nauti heti!

 

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Instagram

  • DEAR MONDAY •
Could I get a piece of this traditional lemon bundt cake right now?
• (I love this version baked with potato flours - the consistency is so good!)
  • LIQUID GOLD • 
With my grandmother, I’ve always made juice with black and red currants from our own garden. This year the apple harvest was very good too and I decided to try making my own apple juice. And it’s amazing. Just apples, sugar and a pinch of vanilla. And that’s not all – the apple remains from the juice making process can be blend into delicious jam. No waste at all!
  • PASTA DAY •
There are still so many people who think vegan food means only boring salads. Well it obviously isn’t true. Vegan food can be filling, creamy and comforting. One of my favourite recipes from my second cookbook is this vegan Pasta Alfredro. This is true comfort food!
  • PERFECT BEANS • 
Local green beans are one of my favourite ingredients right now. Still I know many people who don’t like beans at all but I’m pretty sure it’s just because they’ve always overcooked them. Overcooking makes beans yellowish and way too soft. So try boiling them only 3 minutes with a pinch of salt and I can promise you will love these bright green and crunchy beans!
.
These delicious beans from @hastonmaatila
  • FIRST OF THIS AUTUMN •
One of my favourite inspiration books ever is out now! Luova tauko is an amazing book by two superwomen @maaretta.tukiainen and @krista_keltanen and I’m so happy I got to design the layout for it. No matter what you do for living, you should read this. 12 people, 12 inspirational stories about creativity 🌟
.
@sanna_kannisto @joannalaajisto @tebianfinland @terhipolkkishoes @uhanadesign @helliniskalaa @fannytavastila @kimsimonsson @artosivonen #elinahirvonen #tuomaskantelinen
  • SAIL AWAY • “But the most beautiful things in life are not just things. They’re people and places, memories and pictures. They’re feelings and moments and smiles and laughter.”
  • WAFFLE DREAMS • 
Say hello to this beautiful sweet waffle made with broad bean flours by @tiirinkosken_tehdas . Topped with salty caramel and vanilla ice cream. Recipe coming to Eat Finland cookbook.

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *