Raikas ja helppo lohisalaatti marinoidulla kurkulla

Eilen koin pienen ruokakriisin. En tiennyt yhtään mitä haluaisin syödä. Kaapista löytyi perusraaka-aineita sekä tuoretta lohta. Eräästä lounassalaatista inspiroituneena keksin lopulta luoda raikkaan ja helpon aterian, jonka pääraaka-aineena toimisi lohi. Olen jo pitkään ollut hieman kyllästynyt läpikypsään loheen, joten halusin paistaa kalan vain kevyesti pinnalta. Alle marinoin kurkkua, paistoin lehtikaalia rapeaksi ja pilkoin avokadoa. Kermaisuutta annokselle tuo kevyt jogurttikastike. Tämä on ihan ehdoton uusi salaattisuosikkini! Vaikka komponentteja on monta, on ne kaikki helppoa ja nopeaa valmistella ja annos syntyy hetkessä.

Lohipastramisalaatti ja marinoituja kurkkujaLohipastramisalaatti ja marinoituja kurkkuja

Lohipastramisalaatti ja marinoituja kurkkuja

Raikas lohisalaatti marinoidulla kurkulla

2 annosta
gluteeniton
n. 30 min

 

n. 300 g lohta (nahkoineen, ruodottomana)

Marinoidut kurkut:
– ¾ kurkku
– 2 rkl omenaviinietikkaa
– 1 tl sokeria
– puolikkaan sitruunan mehu
– suolaa

Kastike:
– 1,5 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
– 1,5 tl dijon-sinappia
– 1,5 tl hunajaa
– 1–2 rkl sitruunanmehua

– 3 rkl rypsiöljyä
– 3–4 lehtikaalin lehteä
– suolaa
– 2 kourallista ituja
– 2 avokadoa
– muutama tuoreen timjamin oksa
– puolikas sitruuna

 

Valmistele lohi. Leikkaa nahka pois terävällä veitsellä. Leikkaa myös fileen ohuin osa pois. Siivuta lohifilee pitkiksi, muutaman sentin paksuisiksi siivuiksi ja siirrä sivuun odottamaan.

Valmistele kurkut. Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa etikan, sokerin ja sitruunanmehun kanssa. Mausta ripauksella suolaa. Jätä sivuun marinoitumaan vähintään 10–15 minuutiksi.

Sekoita kastikkeen kaikki ainekset kulhossa hyvin keskenään ja siirrä sivuun odottamaan.

Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja revi lehtikaali joukkoon. Paista kuumalla pannulla, kunnes lehtikaali on hieman ruskistunut reunoilta ja rapeaa. Mausta reilulla ripauksella suolaa.

Asettele lautasille idut. Siivuta päälle avokadot. Jaa lautasille myös marinoidut kurkut ja rapea lehtikaali.

Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja paista lohisiivut muutamassa erässä, noin 10 sekuntia per puoli. (Jos haluat kalasta kypsempää, voit toki pitää sitä pannulla pidempään, mutta suosittelen kokeilemaan myös rohkeasti melkein raakaa kalaa!) Pilko paistettu kala hieman pienemmiksi paloiksi, lisää ripaus suolaa ja annostele lautasille. Viimeistele annos jogurttikastikkeella ja tuoreella timjamilla. Purista päälle vielä hieman sitruunanmehua ja nauti heti!

 

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Instagram

  • APPLES ON THEIR WAY • 
Last year the apple harvest was very bad but this year looks so promising! Look at these beauties! 🍏
  • OATMEAL FOR DINNER •
I always forget these classics - lace thin and crispy oat biscuits. But this morning I baked them! So easy to make and the taste is heavenly! I could eat the whole tray of them for dinner. 🍪
  • SEA THERAPY •
I haven’t really liked swimming until this summer. I don’t know what has changed but now it actually feels very relaxing and calming. Especially when I have a view this pretty. ✨
  • STORY FROM THE PAST •
It’s hard to believe what just happened. During browsing an old and messy flea market near our cottage, I found this beautiful painting. I didn’t mind the signature before buying it. I bought this with 10€. Then my dad said that the style of the painting looks familiar - and he wasn’t wrong. This was painted in 1936 by K.E.Ström who changed his name to Kosti Sartti in 1943. My last name is a variation from Ström and Kosti Sartti was the cousin of my late grandfather who we lost almost exactly a year ago. I’m not a person who usually believes in destiny, but I still won’t believe that this was just a coincidence.
  • NATURE FINDS A WAY •
Let the weekend be relaxing and full of inspiration. 🌿
  • FRIDAY FETA •
There’s nothing better than oven baked feta with fresh herbs! 🌿
This recipe will definitively be in my next cookbook! I’m not sure when it’s coming out, because first time ever I’m not going to give myself that horrible deadline where I end up making recipes, styling, photographing and designing book layout in three months. Maybe I’ve learned something after two cookbooks? 🙄
  • BLOOM BABY, BLOOM •
“This morning, let go of everything you didn’t do right, the negative things people have said, and focus on all you are becoming.”

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *