Raikas ja helppo lohisalaatti marinoidulla kurkulla

Eilen koin pienen ruokakriisin. En tiennyt yhtään mitä haluaisin syödä. Kaapista löytyi perusraaka-aineita sekä tuoretta lohta. Eräästä lounassalaatista inspiroituneena keksin lopulta luoda raikkaan ja helpon aterian, jonka pääraaka-aineena toimisi lohi. Olen jo pitkään ollut hieman kyllästynyt läpikypsään loheen, joten halusin paistaa kalan vain kevyesti pinnalta. Alle marinoin kurkkua, paistoin lehtikaalia rapeaksi ja pilkoin avokadoa. Kermaisuutta annokselle tuo kevyt jogurttikastike. Tämä on ihan ehdoton uusi salaattisuosikkini! Vaikka komponentteja on monta, on ne kaikki helppoa ja nopeaa valmistella ja annos syntyy hetkessä.

Lohipastramisalaatti ja marinoituja kurkkujaLohipastramisalaatti ja marinoituja kurkkuja

Lohipastramisalaatti ja marinoituja kurkkuja

Raikas lohisalaatti marinoidulla kurkulla

2 annosta
gluteeniton
n. 30 min

 

n. 300 g lohta (nahkoineen, ruodottomana)

Marinoidut kurkut:
– ¾ kurkku
– 2 rkl omenaviinietikkaa
– 1 tl sokeria
– puolikkaan sitruunan mehu
– suolaa

Kastike:
– 1,5 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
– 1,5 tl dijon-sinappia
– 1,5 tl hunajaa
– 1–2 rkl sitruunanmehua

– 3 rkl rypsiöljyä
– 3–4 lehtikaalin lehteä
– suolaa
– 2 kourallista ituja
– 2 avokadoa
– muutama tuoreen timjamin oksa
– puolikas sitruuna

 

Valmistele lohi. Leikkaa nahka pois terävällä veitsellä. Leikkaa myös fileen ohuin osa pois. Siivuta lohifilee pitkiksi, muutaman sentin paksuisiksi siivuiksi ja siirrä sivuun odottamaan.

Valmistele kurkut. Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa etikan, sokerin ja sitruunanmehun kanssa. Mausta ripauksella suolaa. Jätä sivuun marinoitumaan vähintään 10–15 minuutiksi.

Sekoita kastikkeen kaikki ainekset kulhossa hyvin keskenään ja siirrä sivuun odottamaan.

Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja revi lehtikaali joukkoon. Paista kuumalla pannulla, kunnes lehtikaali on hieman ruskistunut reunoilta ja rapeaa. Mausta reilulla ripauksella suolaa.

Asettele lautasille idut. Siivuta päälle avokadot. Jaa lautasille myös marinoidut kurkut ja rapea lehtikaali.

Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja paista lohisiivut muutamassa erässä, noin 10 sekuntia per puoli. (Jos haluat kalasta kypsempää, voit toki pitää sitä pannulla pidempään, mutta suosittelen kokeilemaan myös rohkeasti melkein raakaa kalaa!) Pilko paistettu kala hieman pienemmiksi paloiksi, lisää ripaus suolaa ja annostele lautasille. Viimeistele annos jogurttikastikkeella ja tuoreella timjamilla. Purista päälle vielä hieman sitruunanmehua ja nauti heti!

 

SaveSaveSaveSave

SaveSave

Kommentit

Kommentoi juttua: Raikas ja helppo lohisalaatti marinoidulla kurkulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • I feel like my brain has way too many tabs open right now. 🤦🏼‍♀️ Do you know that feeling? When you’re so excited and motivated about so many things that it can actually turn into frustration and anxiety when you can’t focus on one thing at a time. What’s your solution when your mind is on overdrive?
☁️
My way to calm my mind is to write all those thoughts on paper (no matter if it’s about work or personal life), so I don’t have to be afraid of forgetting something. Then it’s easier to focus on one thing at a time.
✨
  • “It doesn’t matter what others are doing. It matters what you are doing.”
✨
We all compare ourselves to others but sometimes the best thing you can do for yourself is to stop thinking what others are doing. If someone is better or more successful. If someone is having something you’ve always wanted. It’s hard, but when I’ve learned to forget that, I’ve saved so much energy. When I only focus on what I’m doing and what I value the most, the result is better and I’m closer to achieving my own goals. ✨
Now I’m ready for a busy weekend with work because I’m spending my next week in Lapland! Any plans for the weekend?
  • There are days when the inspiration for something is totally lost and it can be really frustrating. This week I’ve been so excited about photography, but not that inspired about cooking. But hey, you just can’t feel creative everyday and you shouldn’t blame yourself for that. 🤷🏼‍♀️ Forcing it never helps. But that’s perfect time for becoming inspired by other creative people! So, what are your favourite savoury recipes for busy work days right now?
🌿
Also, the recipe you voted for is now in my stories! Easy crispy potatoes from my next cookbook. Remember to save the recipe for later! ☝🏻
  • Look at these beautiful creatures! 🐑
I always get so much energy from spending time with animals. Usually with my family’s dog but also with other ones, like this summer afternoon I spent with the lambs of @tiirinkosken_tehdas . I don’t know what it is, but with animals I can’t feel myself anything else than calm and happy. Do you know what I mean?
✨
That’s also one reason why I’m waiting for my next week’s trip even more – I can spend the whole week with my favourite dog!
  • Baking therapy!
✨
This week looks so busy I probably don’t have time for baking but at least I can dream of that coconut cake I’m baking there! ✨
Also go vote to my stories which one of those savoury recipes you would like me to share with you later this week!
  • “Fall is proof that change is beautiful.”
🍂
This is one of my favourite quotes I’ve found this year. It’s about autumn but I still wanted to share it right now. Change might make you feel scary and uncertain but sometimes it’s exactly what you need for your life to make it better.
  • Monday it is! Starting this week with a morning meeting and going to spend the afternoon and evening with amazing team of @nikinewd .
❄️
And also that wonderland view I have from all of my windows made this morning even better! 
What has made your Monday morning good?
✨

violaminerva

X