Persimon on juuri nyt sesongissa ja niitä näkyykin melkein jokaisen ruokakaupan hyllyillä. Varmasti löytyy silti edelleen monia, jotka eivät ole uskaltautuneet kokeilemaan sitä. Persimoneja ei kuitenkaan tarvitse syödä vain sellaisenaan, vaan ne taipuvat monenlaisiin ruokiin aina jälkiruoista salaatteihin ja pastoihin. Tämä persimon-fetasalaatti itse tehdyllä sinappivinaigretella on superhelppo sekä nopea ja silti niin herkullinen!

Raikas persimonsalaatti fetalla ja rucolalla Raikas persimonsalaatti fetalla ja rucolalla Raikas persimonsalaatti fetalla ja rucolalla

 

Raikas persimon-fetasalaatti sinappivinaigretella

2 annosta lisukkeena / alkupalana
10 min
laktovege, gluteeniton

Kastike:
– 2 tl dijon-sinappia
– 1 tl hunajaa (juoksevaa)
– 4 rkl öljyä (rypsiöljy tai oliiviöljy)

– 2 persimonia
– 3-4 rkl haluamiasi siemeniä tai pähkinöitä
– noin 50 g fetajuustoa
– kourallinen rucolaa

 

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa tasaiseksi. Siirrä sivuun odottamaan.
Pese persimon-hedelmät, leikkaa kanta pois ja siivuta haluamasi kokoisiksi siivuiksi / suupaloiksi. Levitä tarjoiluvadille. Ripottele päälle valitsemasi siemenet tai pähkinät. Murusta fetajuusto ja levittele päälle vedessä huuhdottu rucola. Annostele päälle myös hieman kastiketta ja nauti heti!

Vinkki!
Voit myös halutessasi paistaa persimon-siivuja tilkassa öljyä pannulla ja karamellisoida hedelmien pinnan.