Raikas persimonsalaatti sinappivinaigretella

Persimon on juuri nyt sesongissa ja niitä näkyykin melkein jokaisen ruokakaupan hyllyillä. Varmasti löytyy silti edelleen monia, jotka eivät ole uskaltautuneet kokeilemaan sitä. Persimoneja ei kuitenkaan tarvitse syödä vain sellaisenaan, vaan ne taipuvat monenlaisiin ruokiin aina jälkiruoista salaatteihin ja pastoihin. Tämä persimon-fetasalaatti itse tehdyllä sinappivinaigretella on superhelppo sekä nopea ja silti niin herkullinen!

Raikas persimonsalaatti fetalla ja rucolallaRaikas persimonsalaatti fetalla ja rucolallaRaikas persimonsalaatti fetalla ja rucolalla

 

Raikas persimon-fetasalaatti sinappivinaigretella

2 annosta lisukkeena / alkupalana
10 min
laktovege, gluteeniton

Kastike:
– 2 tl dijon-sinappia
– 1 tl hunajaa (juoksevaa)
– 4 rkl öljyä (rypsiöljy tai oliiviöljy)

– 2 persimonia
– 3-4 rkl haluamiasi siemeniä tai pähkinöitä
– noin 50 g fetajuustoa
– kourallinen rucolaa

 

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa tasaiseksi. Siirrä sivuun odottamaan.
Pese persimon-hedelmät, leikkaa kanta pois ja siivuta haluamasi kokoisiksi siivuiksi / suupaloiksi. Levitä tarjoiluvadille. Ripottele päälle valitsemasi siemenet tai pähkinät. Murusta fetajuusto ja levittele päälle vedessä huuhdottu rucola. Annostele päälle myös hieman kastiketta ja nauti heti!

Vinkki!
Voit myös halutessasi paistaa persimon-siivuja tilkassa öljyä pannulla ja karamellisoida hedelmien pinnan.

Kommentit

Kommentoi juttua: Raikas persimonsalaatti sinappivinaigretella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • These beautiful little butternut squashes are from a local farmer and now I’m going to make something delicious with them! But first, I’ll save the seeds for the next spring because I want to try growing these in my own garden.🌿
  • • Mom pictured for Sauna book.💛
  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!

violaminerva

X