Raikas persimonsalaatti sinappivinaigretella

Persimon on juuri nyt sesongissa ja niitä näkyykin melkein jokaisen ruokakaupan hyllyillä. Varmasti löytyy silti edelleen monia, jotka eivät ole uskaltautuneet kokeilemaan sitä. Persimoneja ei kuitenkaan tarvitse syödä vain sellaisenaan, vaan ne taipuvat monenlaisiin ruokiin aina jälkiruoista salaatteihin ja pastoihin. Tämä persimon-fetasalaatti itse tehdyllä sinappivinaigretella on superhelppo sekä nopea ja silti niin herkullinen!

Raikas persimonsalaatti fetalla ja rucolallaRaikas persimonsalaatti fetalla ja rucolallaRaikas persimonsalaatti fetalla ja rucolalla

 

Raikas persimon-fetasalaatti sinappivinaigretella

2 annosta lisukkeena / alkupalana
10 min
laktovege, gluteeniton

Kastike:
– 2 tl dijon-sinappia
– 1 tl hunajaa (juoksevaa)
– 4 rkl öljyä (rypsiöljy tai oliiviöljy)

– 2 persimonia
– 3-4 rkl haluamiasi siemeniä tai pähkinöitä
– noin 50 g fetajuustoa
– kourallinen rucolaa

 

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa tasaiseksi. Siirrä sivuun odottamaan.
Pese persimon-hedelmät, leikkaa kanta pois ja siivuta haluamasi kokoisiksi siivuiksi / suupaloiksi. Levitä tarjoiluvadille. Ripottele päälle valitsemasi siemenet tai pähkinät. Murusta fetajuusto ja levittele päälle vedessä huuhdottu rucola. Annostele päälle myös hieman kastiketta ja nauti heti!

Vinkki!
Voit myös halutessasi paistaa persimon-siivuja tilkassa öljyä pannulla ja karamellisoida hedelmien pinnan.

Instagram

  • YES PLEASE •
One of my favourite recipes is this simple tomato garlic platter. Fresh organic tomatoes, garlic, quality olive oil, basil, salt and hot oven. That’s all you need. Vegan, quick to make and always tastes so good. Recipe coming to my next cookbook. 🍅
  • COUNTING SHEEP •
Yesterday we had a photoshoot with these cuties at @tiirinkosken_tehdas . I could spend a whole day with them! 🐏
  • LITTLE THINGS •
“With freedom, books, flowers and the moon, who could not be happy?” 🌟 My favourite quote from Oscar Wilde. .
.
Photo captured for Blossom book by @laura.syvaniemi
  • LUNCH BREAK •
Lunchtime is a good reason to stop working for a while and enjoy the summer for a moment. Tasty salads and freshly baked rye bread from the local bakery. Perfect! 🌿
  • FEEL THE WAVES • “Dance with the waves, move with the sea. Let the rhythm of the water set your soul free. “ 
Pic for our upcoming sauna book.
  • APPLES ON THEIR WAY • 
Last year the apple harvest was very bad but this year looks so promising! Look at these beauties! 🍏
  • OATMEAL FOR DINNER •
I always forget these classics - lace thin and crispy oat biscuits. But this morning I baked them! So easy to make and the taste is heavenly! I could eat the whole tray of them for dinner. 🍪

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *