Kuten viime postauksessani kerroin, fenkoli jakaa paljon mielipiteitä ja useimmat kuulemani mielipiteet kyseisestä kasviksesta eivät ole kovin positiivisia. Moni vierastaa sen voimakkaan aniksista makua. Fenkoli kuuluu kuitenkin ehdottomiin suosikkivihanneksiini ja reseptivarastostani löytyy useampiakin fenkoliruokia, joilla olen onnistunut lumoamaan hyvinkin fenkolivastaisia ruokailijoita. Hitaasti uunissa paahdettu (lue viime postaus täältä) sekä tämä ohuen ohueksi suikaloitu ja marinoitu fenkoli ovat ehdottomia suosikkejani. Tämä resepti koukuttaa pahimmatkin fenkolivihaajat (sekä tietenkin ne jo entuudestaan fenkoliin ihastuneet)!

Marinoitu fenkoli

Marinoitu fenkoli

 

Marinoitu sitruuna-fenkoli

2–3 annosta
5 min + marinoituminen
vegaaninen, gluteeniton

– 1 iso fenkoli
– 3 rkl rypsiöljyä
– 2 tl sokeria
– puolikkaan sitruunan mehu
– 3 tl omenaviinietikkaa
– suolaa
Pese fenkoli ja leikkaa kanta sekä vihreät päät pois. Siivuta fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (itse käytän mandoliinivihannesleikkuria paperinohuiden siivujen saamiseksi). Laita fenkolisiivut kulhoon. Lisää sekaan rypsiöljy, sokeri, sitruunan mehu, omenaviinietikka ja muutama ripaus suolaa. Sekoita hyvin. Jätä marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi. Fenkoli on valmiina pehmeää ja helposti syötävää, eikä se siis saa jäädä koviksi paloiksi. Nauti aterialla lisukkeena tai vaikkapa leivän päällä aamiaisella!