Reseptisuosikkini – ihanan raikas marinoitu fenkoli!

Kuten viime postauksessani kerroin, fenkoli jakaa paljon mielipiteitä ja useimmat kuulemani mielipiteet kyseisestä kasviksesta eivät ole kovin positiivisia. Moni vierastaa sen voimakkaan aniksista makua. Fenkoli kuuluu kuitenkin ehdottomiin suosikkivihanneksiini ja reseptivarastostani löytyy useampiakin fenkoliruokia, joilla olen onnistunut lumoamaan hyvinkin fenkolivastaisia ruokailijoita. Hitaasti uunissa paahdettu (lue viime postaus täältä) sekä tämä ohuen ohueksi suikaloitu ja marinoitu fenkoli ovat ehdottomia suosikkejani. Tämä resepti koukuttaa pahimmatkin fenkolivihaajat (sekä tietenkin ne jo entuudestaan fenkoliin ihastuneet)!

Marinoitu fenkoli

Marinoitu fenkoli

 

Marinoitu sitruuna-fenkoli

2–3 annosta
5 min + marinoituminen
vegaaninen, gluteeniton

– 1 iso fenkoli
– 3 rkl rypsiöljyä
– 2 tl sokeria
– puolikkaan sitruunan mehu
– 3 tl omenaviinietikkaa
– suolaa
Pese fenkoli ja leikkaa kanta sekä vihreät päät pois. Siivuta fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (itse käytän mandoliinivihannesleikkuria paperinohuiden siivujen saamiseksi). Laita fenkolisiivut kulhoon. Lisää sekaan rypsiöljy, sokeri, sitruunan mehu, omenaviinietikka ja muutama ripaus suolaa. Sekoita hyvin. Jätä marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi. Fenkoli on valmiina pehmeää ja helposti syötävää, eikä se siis saa jäädä koviksi paloiksi. Nauti aterialla lisukkeena tai vaikkapa leivän päällä aamiaisella!

Instagram

  • COZY DAY INSIDE • 
While it’s raining I’m painting the kitchen and planning the dinner for tonight. I love this feeling when it’s raining outside and you can light the candles and just stay inside. 
Picture taken for Blossom book of @laura.syvaniemi 🌿
  • ART •
enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time.
– Thomas Merton
  • NEVER SAY NO TO A CAKE •
Inspired by a Blueberry Cheesecake Muffin recipe by amazing @alsothecrumbsplease I made this dark and delicious blueberry cheesecake with brown sugar topping. So heavenly good! This is definitely getting its own page in my recipe journal!
  • TIME FOR AN ADVENTURE •
Planning a little trip for tomorrow - can’t wait to be in this beautiful place again. Museums, great food, beautiful nature and gorgeous old buildings – what else you can ask?
  • THE SECRET •
to living the life of your dreams is to start living the life of your dreams today, in every little way you possible can. 
Photo for our upcoming Sauna book.
  • SUNDAY SUPPER •
The most iconic Finnish summer treat – moist sponge cake, strawberries and whipped cream. Simple but so good when somebody knows how to do it right. The sponge can’t be too dry and there have to be enough berries. But I can tell you, this one in the picture was perfect!
  • PAINTING THERAPY •
Today I did something really therapeutic – painted the ceiling of the kitchen in our cottage. Oh how I love to do things with my hands, something different than I do for living (even though I love my job). And when the paint was drying, I enjoyed a cup of fresh lovage soup. 🌿

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *