Reseptisuosikkini – ihanan raikas marinoitu fenkoli!

Kuten viime postauksessani kerroin, fenkoli jakaa paljon mielipiteitä ja useimmat kuulemani mielipiteet kyseisestä kasviksesta eivät ole kovin positiivisia. Moni vierastaa sen voimakkaan aniksista makua. Fenkoli kuuluu kuitenkin ehdottomiin suosikkivihanneksiini ja reseptivarastostani löytyy useampiakin fenkoliruokia, joilla olen onnistunut lumoamaan hyvinkin fenkolivastaisia ruokailijoita. Hitaasti uunissa paahdettu (lue viime postaus täältä) sekä tämä ohuen ohueksi suikaloitu ja marinoitu fenkoli ovat ehdottomia suosikkejani. Tämä resepti koukuttaa pahimmatkin fenkolivihaajat (sekä tietenkin ne jo entuudestaan fenkoliin ihastuneet)!

Marinoitu fenkoli

Marinoitu fenkoli

 

Marinoitu sitruuna-fenkoli

2–3 annosta
5 min + marinoituminen
vegaaninen, gluteeniton

– 1 iso fenkoli
– 3 rkl rypsiöljyä
– 2 tl sokeria
– puolikkaan sitruunan mehu
– 3 tl omenaviinietikkaa
– suolaa
Pese fenkoli ja leikkaa kanta sekä vihreät päät pois. Siivuta fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (itse käytän mandoliinivihannesleikkuria paperinohuiden siivujen saamiseksi). Laita fenkolisiivut kulhoon. Lisää sekaan rypsiöljy, sokeri, sitruunan mehu, omenaviinietikka ja muutama ripaus suolaa. Sekoita hyvin. Jätä marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi. Fenkoli on valmiina pehmeää ja helposti syötävää, eikä se siis saa jäädä koviksi paloiksi. Nauti aterialla lisukkeena tai vaikkapa leivän päällä aamiaisella!

Kommentit

Kommentoi juttua: Reseptisuosikkini – ihanan raikas marinoitu fenkoli!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • Last weekend I spent some time in the forest picking these beautiful funnel chanterelles. Oh what a joy it is to just wander there and lose track of the time. 🍂
  • • It looks like November. Dark but beautiful.
  • • Monday baking! Today I woke up before seven just to have a run before the first meeting of the day – it was so beautiful out there when the sun was just rising and the sky was bright pink and orange. Now it’s time to bake for tomorrow’s photoshoot.🍂
  • • Stars can’t shine without darkness
~ If anyone ever wonders why I love autumn and spending my weekends in the countryside, I’ll show them this picture from last night.✨
  • • Perfect time for Saturday dinner! I hope you all have a relaxing weekend.🍁
  • • This is one of my favourite views in the world. You can find probably dozens of pictures taken in this spot in my instagram feed, but what can I do. It looks always so beautiful, no matter what season it is.
  • • I can’t get enough of these moody autumn evenings (especially if there’s something fresh baked on the table).

violaminerva

X