Reseptisuosikkini – ihanan raikas marinoitu fenkoli!

Kuten viime postauksessani kerroin, fenkoli jakaa paljon mielipiteitä ja useimmat kuulemani mielipiteet kyseisestä kasviksesta eivät ole kovin positiivisia. Moni vierastaa sen voimakkaan aniksista makua. Fenkoli kuuluu kuitenkin ehdottomiin suosikkivihanneksiini ja reseptivarastostani löytyy useampiakin fenkoliruokia, joilla olen onnistunut lumoamaan hyvinkin fenkolivastaisia ruokailijoita. Hitaasti uunissa paahdettu (lue viime postaus täältä) sekä tämä ohuen ohueksi suikaloitu ja marinoitu fenkoli ovat ehdottomia suosikkejani. Tämä resepti koukuttaa pahimmatkin fenkolivihaajat (sekä tietenkin ne jo entuudestaan fenkoliin ihastuneet)!

Marinoitu fenkoli

Marinoitu fenkoli

 

Marinoitu sitruuna-fenkoli

2–3 annosta
5 min + marinoituminen
vegaaninen, gluteeniton

– 1 iso fenkoli
– 3 rkl rypsiöljyä
– 2 tl sokeria
– puolikkaan sitruunan mehu
– 3 tl omenaviinietikkaa
– suolaa
Pese fenkoli ja leikkaa kanta sekä vihreät päät pois. Siivuta fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (itse käytän mandoliinivihannesleikkuria paperinohuiden siivujen saamiseksi). Laita fenkolisiivut kulhoon. Lisää sekaan rypsiöljy, sokeri, sitruunan mehu, omenaviinietikka ja muutama ripaus suolaa. Sekoita hyvin. Jätä marinoitumaan vähintään puoleksi tunniksi. Fenkoli on valmiina pehmeää ja helposti syötävää, eikä se siis saa jäädä koviksi paloiksi. Nauti aterialla lisukkeena tai vaikkapa leivän päällä aamiaisella!

Instagram

  • SUNDAY BRUNCH •
It’s time to bake some brioche buns! I’m so excited about this recipe, it’s so simple but so good. And I’m also excited about this long weekend in the countryside. My first proper weekend for 3 weeks. It has been so relaxing!🌿
  • GARDEN MIRACLES • 
I think my tomato doesn’t accept the fact that it’s autumn. (This is just half of them - there are dozens of more under there.)
  • FOREST THERAPY • 
The best thing I know right now. Spending hours in the forest without phone and just picking these beautiful mushrooms. (This was just my basket – my mom and grandmother had their own). Tomorrow another round with an empty basket.🌿
  • JUST BREATH • 
That moment when the last sun rays are shining through the forest and the air is so fresh and it’s already getting cold. Autumn – my favourite season.🌿
  • DINNER TIME • 
This is one of my favourite dishes right now. Oven roasted sweet potatoes with some delicious filling. Recipe coming to my next cookbook! 🥘
  • SUNDAY SAUNA • 
Moment captured for upcoming Sauna book. 🌿
  • GREEN LUNCH • 
I’m having so many recipe ideas in my head right now and suddenly I’m planning to write two cookbooks for the next year. After my first and second books I promised myself I won’t do that for a while because the process is pretty hard emotionally and it takes a lot of energy from my other work projects and personal life. Well, it’s been a year now and I’ve probably forgotten all the negative things, because now I’m feeling so excited about this. But hey, maybe I’ll learn to make the process a little easier🌿 (Although after yesterday’s photoshoot, the mess is as bad as 1,5 years ago. That hasn’t change.)

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi juttua: Reseptisuosikkini – ihanan raikas marinoitu fenkoli!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X