Täytetyt uunibataatit munakoisolla Täytetyt uunibataatit munakoisolla

Uunibataatit munakoiso-paputäytteellä ja lehtikaalila

2 annosta
1 h
vegaaninen, gluteeniton

– 1–2 bataattia (riippuen bataatin koosta sekä ruokahalusta, itselleni riittää puolikas bataatti)
– 2 rkl rypsiöljyä

Täyte:
– 0,25 dl rypsiöljyä
– ½ munakoiso
– 1–2 sipulia
– noin 200 g papuja (esimerkiksi voipapuja tai kidneypapuja) tai kikherneitä
– suolaa

– muutama lehti lehtikaalia
– 1 rkl rypsiöljyä

Kuumenna uuni 220°C asteeseen.
Puolita bataatti/bataatit pitkittäissuunnassa ja asettele uunivuokaan leikkuupuoli ylöspäin. Ripottele päälle 2 rkl rypsiöljyä ja paahda uunissa noin tunnin ajan, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
Valmista samalla täyte. Kuumenna neljäsosadesi öljyä kattilassa ja pilko joukkoon pieneksi munakoiso sekä sipulit. Paista n. 10–15 minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt ja munakoison pinta hieman karamellisoitunut. Lisää joukkoon pavut tai kikherneet, sekoittele hetki ja ota kattila pois liedeltä. Jos käytät isoja voipapuja, voit myös murskata niitä hieman tasaisemman koostumuksen saavuttamiseksi.
Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä pannussa. Revi lehtikaali pieniksi ja paista kuumalla pannulla rapeaksi.
Levitä valmiiden bataattipuolikkaiden päälle täytettä ja rapeaa lehtikaalia ja nauti heti.

SaveSave