Simppelit uunibataatit munakoisolla ja lehtikaalilla

Täytetyt uunibataatit munakoisollaTäytetyt uunibataatit munakoisolla

Uunibataatit munakoiso-paputäytteellä ja lehtikaalila

2 annosta
1 h
vegaaninen, gluteeniton

– 1–2 bataattia (riippuen bataatin koosta sekä ruokahalusta, itselleni riittää puolikas bataatti)
– 2 rkl rypsiöljyä

Täyte:
– 0,25 dl rypsiöljyä
– ½ munakoiso
– 1–2 sipulia
– noin 200 g papuja (esimerkiksi voipapuja tai kidneypapuja) tai kikherneitä
– suolaa

– muutama lehti lehtikaalia
– 1 rkl rypsiöljyä

Kuumenna uuni 220°C asteeseen.
Puolita bataatti/bataatit pitkittäissuunnassa ja asettele uunivuokaan leikkuupuoli ylöspäin. Ripottele päälle 2 rkl rypsiöljyä ja paahda uunissa noin tunnin ajan, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
Valmista samalla täyte. Kuumenna neljäsosadesi öljyä kattilassa ja pilko joukkoon pieneksi munakoiso sekä sipulit. Paista n. 10–15 minuuttia, kunnes sipuli on pehmennyt ja munakoison pinta hieman karamellisoitunut. Lisää joukkoon pavut tai kikherneet, sekoittele hetki ja ota kattila pois liedeltä. Jos käytät isoja voipapuja, voit myös murskata niitä hieman tasaisemman koostumuksen saavuttamiseksi.
Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä pannussa. Revi lehtikaali pieniksi ja paista kuumalla pannulla rapeaksi.
Levitä valmiiden bataattipuolikkaiden päälle täytettä ja rapeaa lehtikaalia ja nauti heti.

SaveSave

Kommentit

Kommentoi juttua: Simppelit uunibataatit munakoisolla ja lehtikaalilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • These beautiful little butternut squashes are from a local farmer and now I’m going to make something delicious with them! But first, I’ll save the seeds for the next spring because I want to try growing these in my own garden.🌿
  • • Mom pictured for Sauna book.💛
  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!

violaminerva

X