Kun suunnittelin Vegebudjetilla-kirjani reseptejä, olin varma että majoneesi on yksi niistä kastikkeista, joista ei vain voi tehdä onnistuneesti vegaanista (onhan kananmuna oleellinen osa tätä klassikkokastiketta). Olin kuitenkin onneksi väärässä. Vegemajoneesi on yhtä helppoa valmistaa kuin sen perinteinenkin versio, ja sen voi maustaa monin tavoin esimerkiksi yrteillä, sitruunalla tai chilillä. Täydellistä niin salaattiin, leivän päälle kuin dippaukseenkin!

Helppo vegaaninen majoneesi

Vegaaninen majoneesi

n. 4 dl
5 min
vegaaninen, gluteeniton

– 3 dl rypsiöljyä
– 1,25 dl mantelimaitoa
– 1 rkl omenaviini- tai valkoviinietikkaa
– 4 tl sinappia
– 1 valkosipulinkynsi
– suolaa

Mittaa kaikki ainekset ja reilu ripaus suolaa kapeaan ja korkeaan astiaan. Laita sauvasekoitin aivan astian pohjalle ja aloita sekoittaminen. Kun majoneesi paksuuntuu, voit nostaa sauvasekoitinta vähän kerrallaan ylemmäs – kunnes lopputuloksena on paksu ja vaalea tahna. Nauti majoneesi esimerkiksi uunissa paahdettujen juuresten kanssa tai tämän vegeburgerin välissä.

Vinkki! Voit maustaa vegaanisen majoneesin esimerkiksi 1 rkl sitruunamehua, 1–2 ekstravalkosipulinkynnellä tai vaikkapa 0,5 tl paprikajauhetta.

SaveSave