Suussa sulavat, karamellisoidut sipulirenkaat

Karamellisoituneen rapea, suussasulava ja hieman makea sipuli on yksi ruokaheikkouksistani. On kyse sitten pastakastikkeesta, lisukkeista tai vaikkapa focaccian päällisistä – on karamellisoitu sipuli mielestäni aina hyvä vaihtoehto. Kun sipuleita löytyy kaapista ekstrapaljon, kannattaa niitä valmistaa kerralla isompi satsi. Karamellisoituja sipuleita ei tarvitse aina tehdä pannulla vieressä koko ajan vahtien ja palamista varoen, vaan sipulit voi sujauttaa helposti pellillä uuniin, jättää paistumaan ja nauttia puolen tunnin kuluttua! Niin helppoa ja hyvää!

Karamellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaat

Karamellisoidut sipulirenkaat

n. 3 annosta lisukkeena
vege, gluteeniton
40 min

– 6­–7 sipulia (sekä kelta- että punasipuleita)
– 1 dl rypsiöljyä
– 1 rkl balsamicoa
– 0,5 rkl sokeria
– suolaa
– muutama oksa lehtipersiljaa

 

Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
Kuori sipulit ja leikkaa kannat pois. Leikkaa kokonaisista sipuleista renkaita ja asettele yhdeksi kerrokseksi leivinpaperille, uunipellille.
Sekoita kulhossa keskenään öljy ja balsamico ja levitä sipulirenkaiden päälle. Ripottele päälle myös sokeri ja reilu ripaus suolaa.
Paahda uunin keskitasolla 30 minuutin ajan, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet ja saaneet väriä. Nosta uunista. Silppua lehtipersilja ja levitä sipulirenkaiden päälle. Nauti!

SaveSave

Instagram

  • YES PLEASE •
One of my favourite recipes is this simple tomato garlic platter. Fresh organic tomatoes, garlic, quality olive oil, basil, salt and hot oven. That’s all you need. Vegan, quick to make and always tastes so good. Recipe coming to my next cookbook. 🍅
  • COUNTING SHEEP •
Yesterday we had a photoshoot with these cuties at @tiirinkosken_tehdas . I could spend a whole day with them! 🐏
  • LITTLE THINGS •
“With freedom, books, flowers and the moon, who could not be happy?” 🌟 My favourite quote from Oscar Wilde. .
.
Photo captured for Blossom book by @laura.syvaniemi
  • LUNCH BREAK •
Lunchtime is a good reason to stop working for a while and enjoy the summer for a moment. Tasty salads and freshly baked rye bread from the local bakery. Perfect! 🌿
  • FEEL THE WAVES • “Dance with the waves, move with the sea. Let the rhythm of the water set your soul free. “ 
Pic for our upcoming sauna book.
  • APPLES ON THEIR WAY • 
Last year the apple harvest was very bad but this year looks so promising! Look at these beauties! 🍏
  • OATMEAL FOR DINNER •
I always forget these classics - lace thin and crispy oat biscuits. But this morning I baked them! So easy to make and the taste is heavenly! I could eat the whole tray of them for dinner. 🍪

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *