Suussa sulavat, karamellisoidut sipulirenkaat

Karamellisoituneen rapea, suussasulava ja hieman makea sipuli on yksi ruokaheikkouksistani. On kyse sitten pastakastikkeesta, lisukkeista tai vaikkapa focaccian päällisistä – on karamellisoitu sipuli mielestäni aina hyvä vaihtoehto. Kun sipuleita löytyy kaapista ekstrapaljon, kannattaa niitä valmistaa kerralla isompi satsi. Karamellisoituja sipuleita ei tarvitse aina tehdä pannulla vieressä koko ajan vahtien ja palamista varoen, vaan sipulit voi sujauttaa helposti pellillä uuniin, jättää paistumaan ja nauttia puolen tunnin kuluttua! Niin helppoa ja hyvää!

Karamellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaat

Karamellisoidut sipulirenkaat

n. 3 annosta lisukkeena
vege, gluteeniton
40 min

– 6­–7 sipulia (sekä kelta- että punasipuleita)
– 1 dl rypsiöljyä
– 1 rkl balsamicoa
– 0,5 rkl sokeria
– suolaa
– muutama oksa lehtipersiljaa

 

Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
Kuori sipulit ja leikkaa kannat pois. Leikkaa kokonaisista sipuleista renkaita ja asettele yhdeksi kerrokseksi leivinpaperille, uunipellille.
Sekoita kulhossa keskenään öljy ja balsamico ja levitä sipulirenkaiden päälle. Ripottele päälle myös sokeri ja reilu ripaus suolaa.
Paahda uunin keskitasolla 30 minuutin ajan, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet ja saaneet väriä. Nosta uunista. Silppua lehtipersilja ja levitä sipulirenkaiden päälle. Nauti!

SaveSave

Instagram

  • PASTA DAY •
There are still so many people who think vegan food means only boring salads. Well it obviously isn’t true. Vegan food can be filling, creamy and comforting. One of my favourite recipes from my second cookbook is this vegan Pasta Alfredro. This is true comfort food!
  • PERFECT BEANS • 
Local green beans are one of my favourite ingredients right now. Still I know many people who don’t like beans at all but I’m pretty sure it’s just because they’ve always overcooked them. Overcooking makes beans yellowish and way too soft. So try boiling them only 3 minutes with a pinch of salt and I can promise you will love these bright green and crunchy beans!
.
These delicious beans from @hastonmaatila
  • FIRST OF THIS AUTUMN •
One of my favourite inspiration books ever is out now! Luova tauko is an amazing book by two superwomen @maaretta.tukiainen and @krista_keltanen and I’m so happy I got to design the layout for it. No matter what you do for living, you should read this. 12 people, 12 inspirational stories about creativity 🌟
.
@sanna_kannisto @joannalaajisto @tebianfinland @terhipolkkishoes @uhanadesign @helliniskalaa @fannytavastila @kimsimonsson @artosivonen #elinahirvonen #tuomaskantelinen
  • SAIL AWAY • “But the most beautiful things in life are not just things. They’re people and places, memories and pictures. They’re feelings and moments and smiles and laughter.”
  • WAFFLE DREAMS • 
Say hello to this beautiful sweet waffle made with broad bean flours by @tiirinkosken_tehdas . Topped with salty caramel and vanilla ice cream. Recipe coming to Eat Finland cookbook.
  • RAISE YOUR HAND • 
Finally time to pick the apples! My apple traditions are jam, juice and pies but there are a lot of them, and I’m looking for some recipe inspiration. What are your favourite apple recipes?
  • DINNER PLANS •
My kind of Sunday, making some juice and jam with the ingredients from my own garden and soon starting to plan our dinner.🌟

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *