Karamellisoituneen rapea, suussasulava ja hieman makea sipuli on yksi ruokaheikkouksistani. On kyse sitten pastakastikkeesta, lisukkeista tai vaikkapa focaccian päällisistä – on karamellisoitu sipuli mielestäni aina hyvä vaihtoehto. Kun sipuleita löytyy kaapista ekstrapaljon, kannattaa niitä valmistaa kerralla isompi satsi. Karamellisoituja sipuleita ei tarvitse aina tehdä pannulla vieressä koko ajan vahtien ja palamista varoen, vaan sipulit voi sujauttaa helposti pellillä uuniin, jättää paistumaan ja nauttia puolen tunnin kuluttua! Niin helppoa ja hyvää!

Karamellisoidut sipulirenkaat Karamellisoidut sipulirenkaat Karamellisoidut sipulirenkaat Karamellisoidut sipulirenkaat Karamellisoidut sipulirenkaat Karamellisoidut sipulirenkaat

Karamellisoidut sipulirenkaat

n. 3 annosta lisukkeena
vege, gluteeniton
40 min

– 6­–7 sipulia (sekä kelta- että punasipuleita)
– 1 dl rypsiöljyä
– 1 rkl balsamicoa
– 0,5 rkl sokeria
– suolaa
– muutama oksa lehtipersiljaa

 

Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
Kuori sipulit ja leikkaa kannat pois. Leikkaa kokonaisista sipuleista renkaita ja asettele yhdeksi kerrokseksi leivinpaperille, uunipellille.
Sekoita kulhossa keskenään öljy ja balsamico ja levitä sipulirenkaiden päälle. Ripottele päälle myös sokeri ja reilu ripaus suolaa.
Paahda uunin keskitasolla 30 minuutin ajan, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet ja saaneet väriä. Nosta uunista. Silppua lehtipersilja ja levitä sipulirenkaiden päälle. Nauti!

SaveSave