Suussa sulavat, karamellisoidut sipulirenkaat

Karamellisoituneen rapea, suussasulava ja hieman makea sipuli on yksi ruokaheikkouksistani. On kyse sitten pastakastikkeesta, lisukkeista tai vaikkapa focaccian päällisistä – on karamellisoitu sipuli mielestäni aina hyvä vaihtoehto. Kun sipuleita löytyy kaapista ekstrapaljon, kannattaa niitä valmistaa kerralla isompi satsi. Karamellisoituja sipuleita ei tarvitse aina tehdä pannulla vieressä koko ajan vahtien ja palamista varoen, vaan sipulit voi sujauttaa helposti pellillä uuniin, jättää paistumaan ja nauttia puolen tunnin kuluttua! Niin helppoa ja hyvää!

Karamellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaatKaramellisoidut sipulirenkaat

Karamellisoidut sipulirenkaat

n. 3 annosta lisukkeena
vege, gluteeniton
40 min

– 6­–7 sipulia (sekä kelta- että punasipuleita)
– 1 dl rypsiöljyä
– 1 rkl balsamicoa
– 0,5 rkl sokeria
– suolaa
– muutama oksa lehtipersiljaa

 

Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
Kuori sipulit ja leikkaa kannat pois. Leikkaa kokonaisista sipuleista renkaita ja asettele yhdeksi kerrokseksi leivinpaperille, uunipellille.
Sekoita kulhossa keskenään öljy ja balsamico ja levitä sipulirenkaiden päälle. Ripottele päälle myös sokeri ja reilu ripaus suolaa.
Paahda uunin keskitasolla 30 minuutin ajan, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet ja saaneet väriä. Nosta uunista. Silppua lehtipersilja ja levitä sipulirenkaiden päälle. Nauti!

SaveSave

Kommentit

Kommentoi juttua: Suussa sulavat, karamellisoidut sipulirenkaat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!
  • • My Saturday includes fresh baked cookies and some relaxing time at the countryside. Great weekend ahead! (These little ones are made with peanut butter and chocolate☝🏻)
  • • We created @larelien to help brands tell their story in an unforgettable way. We love making stunning brand movies - and much much more. We launched Larelien at the Cannes film festival this year and now it is finally public! 
Go check @larelien and www.larelien.com.

violaminerva

X