Syyspäivän helppo ja täyteläinen kukkakaalikeitto

Moni voivottelee nyt kylmyyttä, pimeyttä ja sateita. No kukapa ei lämpimistä kesäpäivistä pitäisi, tosin on pakko myöntää että kylmät ja pimeät illat ovat aika tunnelmallisia, jos ne saa viettää kotona lämpimässä, kynttilän valossa. Kun koko kesän ruokaa laittaessa on pyrkinyt valmistamaan raikkaita ja kevyitä aterioita tuoreista vihanneksista, kaipaa syksyn saapuessa pöytään täyteläisiä ja vahvoja makuja. Monia ihania lohturuokia täytyisi kuitenkin haudutella ja kypsyttää tuntikausia voimakkaiden makujen aikaansaamiseksi.

Pehmeät kasvissosekeitot ovat ratkaisu tähän ongelmaan. Sosekeitot ovat yleensä ala-arvostettuja ja niitä pidetään mauttomana ja tylsänä ruokana. Turhaan. Kasvissosekeitot on usein helppo valmistaa, sillä ainekset pilkotaan, jätetään kypsentymään hetkeksi kattilaan, maustetaan ja soseutetaan. Helppoa kuin mikä. Yksi oma suosikkini on kukkakaalikeitto, jota varioin kaapista löytyvien ainesten mukaan. Viimeksi keittiössä syntyi tämä resepti. Muuten hyvin simppeli keitto saa ”lihaisan” (voiko kasvisruokaa edes kutsua lihaisaksi?) ja täyteläisen makunsa laakerinlehdestä. Suosittelen kokeilemaan!

Täyteläinen kukkakaalikeittoTäyteläinen kukkakaalikeittoTäyteläinen kukkakaalikeittoTäyteläinen kukkakaalikeittoTäyteläinen kukkakaalikeitto

Helppo, täyteläinen ja syksyinen kukkakaalikeitto

4–6 annosta
40 min
gluteeniton

– 1 sipuli
– 3 valkosipulinkynttä
– 2 rkl rypsiöljyä
– 1 laakerinlehti
– 2 pientä kukkakaalia
– 7 dl vettä
– 2 (luomu)kasvisliemikuutiota
– 3,5 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
– puolikkaan sitruunan mehu

(hyvää oliiviöljyä)

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää joukkoon silputut sipulit sekä laakerinlehti. Paista muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. Huuhdo kukkakaalit ja poista lehdet. Revi tai leikkaa muutaman senttimetrin kukinnoiksi / paloiksi. Laita myös kukkakaalit kattilaan ja lisää vesi sekä kasvisliemikuutiot. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmeää ja kypsää. (Jos kukkakaali jää raa’aksi, tulee keitosta rakeista.) Kun kukkakaali on kypsää, ota kattila liedeltä, poista laakerinlehti ja lisää kattilaan turkkilainen jogurtti. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunanmehulla. Nauti lämpimänä tai kylmänä!

Lisää valmiiseen annokseen vielä loraus hyvää oliiviöljyä ja haluamaasi tuoretta yrttiä!
Tarjoile esimerkiksi itse leivotun, tuoreen leivän kanssa!

Instagram

  • COZY DAY INSIDE • 
While it’s raining I’m painting the kitchen and planning the dinner for tonight. I love this feeling when it’s raining outside and you can light the candles and just stay inside. 
Picture taken for Blossom book of @laura.syvaniemi 🌿
  • ART •
enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time.
– Thomas Merton
  • NEVER SAY NO TO A CAKE •
Inspired by a Blueberry Cheesecake Muffin recipe by amazing @alsothecrumbsplease I made this dark and delicious blueberry cheesecake with brown sugar topping. So heavenly good! This is definitely getting its own page in my recipe journal!
  • TIME FOR AN ADVENTURE •
Planning a little trip for tomorrow - can’t wait to be in this beautiful place again. Museums, great food, beautiful nature and gorgeous old buildings – what else you can ask?
  • THE SECRET •
to living the life of your dreams is to start living the life of your dreams today, in every little way you possible can. 
Photo for our upcoming Sauna book.
  • SUNDAY SUPPER •
The most iconic Finnish summer treat – moist sponge cake, strawberries and whipped cream. Simple but so good when somebody knows how to do it right. The sponge can’t be too dry and there have to be enough berries. But I can tell you, this one in the picture was perfect!
  • PAINTING THERAPY •
Today I did something really therapeutic – painted the ceiling of the kitchen in our cottage. Oh how I love to do things with my hands, something different than I do for living (even though I love my job). And when the paint was drying, I enjoyed a cup of fresh lovage soup. 🌿

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *