Syyspäivän helppo ja täyteläinen kukkakaalikeitto

Moni voivottelee nyt kylmyyttä, pimeyttä ja sateita. No kukapa ei lämpimistä kesäpäivistä pitäisi, tosin on pakko myöntää että kylmät ja pimeät illat ovat aika tunnelmallisia, jos ne saa viettää kotona lämpimässä, kynttilän valossa. Kun koko kesän ruokaa laittaessa on pyrkinyt valmistamaan raikkaita ja kevyitä aterioita tuoreista vihanneksista, kaipaa syksyn saapuessa pöytään täyteläisiä ja vahvoja makuja. Monia ihania lohturuokia täytyisi kuitenkin haudutella ja kypsyttää tuntikausia voimakkaiden makujen aikaansaamiseksi.

Pehmeät kasvissosekeitot ovat ratkaisu tähän ongelmaan. Sosekeitot ovat yleensä ala-arvostettuja ja niitä pidetään mauttomana ja tylsänä ruokana. Turhaan. Kasvissosekeitot on usein helppo valmistaa, sillä ainekset pilkotaan, jätetään kypsentymään hetkeksi kattilaan, maustetaan ja soseutetaan. Helppoa kuin mikä. Yksi oma suosikkini on kukkakaalikeitto, jota varioin kaapista löytyvien ainesten mukaan. Viimeksi keittiössä syntyi tämä resepti. Muuten hyvin simppeli keitto saa ”lihaisan” (voiko kasvisruokaa edes kutsua lihaisaksi?) ja täyteläisen makunsa laakerinlehdestä. Suosittelen kokeilemaan!

Täyteläinen kukkakaalikeittoTäyteläinen kukkakaalikeittoTäyteläinen kukkakaalikeittoTäyteläinen kukkakaalikeittoTäyteläinen kukkakaalikeitto

Helppo, täyteläinen ja syksyinen kukkakaalikeitto

4–6 annosta
40 min
gluteeniton

– 1 sipuli
– 3 valkosipulinkynttä
– 2 rkl rypsiöljyä
– 1 laakerinlehti
– 2 pientä kukkakaalia
– 7 dl vettä
– 2 (luomu)kasvisliemikuutiota
– 3,5 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
– puolikkaan sitruunan mehu

(hyvää oliiviöljyä)

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää joukkoon silputut sipulit sekä laakerinlehti. Paista muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. Huuhdo kukkakaalit ja poista lehdet. Revi tai leikkaa muutaman senttimetrin kukinnoiksi / paloiksi. Laita myös kukkakaalit kattilaan ja lisää vesi sekä kasvisliemikuutiot. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmeää ja kypsää. (Jos kukkakaali jää raa’aksi, tulee keitosta rakeista.) Kun kukkakaali on kypsää, ota kattila liedeltä, poista laakerinlehti ja lisää kattilaan turkkilainen jogurtti. Soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Mausta sitruunanmehulla. Nauti lämpimänä tai kylmänä!

Lisää valmiiseen annokseen vielä loraus hyvää oliiviöljyä ja haluamaasi tuoretta yrttiä!
Tarjoile esimerkiksi itse leivotun, tuoreen leivän kanssa!

Kommentit

Kommentoi juttua: Syyspäivän helppo ja täyteläinen kukkakaalikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • SAUNA. I’ve spoken about it almost two years and now it’s here. It has been a very personal project for me and it gave me an opportunity to travel all around Finland and get to know amazing people and stories. This is Sauna. It describes the experience of having sauna - it tells the story of it and whisks its readers to magical moments surrounded by Finnish nature. Concept, photography and graphic design by me.🌿
  • • Last weekend I spent some time in the forest picking these beautiful funnel chanterelles. Oh what a joy it is to just wander there and lose track of the time. 🍂
  • • It looks like November. Dark but beautiful.
  • • Monday baking! Today I woke up before seven just to have a run before the first meeting of the day – it was so beautiful out there when the sun was just rising and the sky was bright pink and orange. Now it’s time to bake for tomorrow’s photoshoot.🍂
  • • Stars can’t shine without darkness
~ If anyone ever wonders why I love autumn and spending my weekends in the countryside, I’ll show them this picture from last night.✨
  • • Perfect time for Saturday dinner! I hope you all have a relaxing weekend.🍁
  • • This is one of my favourite views in the world. You can find probably dozens of pictures taken in this spot in my instagram feed, but what can I do. It looks always so beautiful, no matter what season it is.

violaminerva

X