Tämä resepti syntyi hieman vahingossa, kun mökillemme oli eräänä kesäiltana tulossa vieraita ja kaapista löytyi kaikennäköisiä jämiä, mutta ei mitään järkeviä leivonta-aineita. Kuivakaapissa seisoi myös pussillinen kaupan valmismuffinsseja, jotka olimme saaneet edellisiltä kyläilijöiltä. Ja koska kukaan mökkimme asukeista ei ole kovin suuri kaupan valmisleivonnaisten fani, täytyi niille keksiä muuta hyötykäyttöä tai ne päätyisivät biojätteeseen. Sitten syntyi idea tähän piirakkaan.

Piirakan pohja muodostui siis sitruunamuffinsseista ja täytteeksi valikoitui kermaviilin kanssa niitä marjoja ja hedelmiä, joita vielä löytyi jääkaapista. Ja vaikka itse sanonkin – tuli lopputuloksesta superherkullinen! Tämä resepti on siis suuntaa antava ja niin täytteiden kuin pohjankin kanssa saa käyttää luovuutta! Vaikka leipomista pidetäänkin tarkkana touhuna, ei sen aina tarvitse olla niin justiinsa!

Marjapiiras kaapin aineksista Marjapiiras kaapin aineksista Marjapiiras kaapin aineksista Marjapiiras kaapin aineksista

Ihana marjapiiras kaapin aineksista


Muutama vinkki reseptin varioimiseen:
1. Voit käyttää pohjana myös vaikkapa keksejä tai pullaa.
2. Esimerkiksi kuiviin keksimuruihin kannattaa sulattaa hieman voita kostuttamaan pohjaa ja pitämään se kasassa.
3. Täytteenä kannattaa makean pohjan ja kermaviilin tasapainoksi aina olla jotakin hapanta, kuten vadelmia tai raparperia.
4. Kokeile rohkeasti marjojen kanssa myös erilaisia hedelmiä


1 piirakka
40 min

– 1 makea muropiirakkapohja TAI muuta pohjaksi sopivaa, esimerkiksi pussillinen ylijäämämuffinsseja
– 2 dl kermaviiliä
– 1 dl sokeria

Esimerkkitäytteitä:
– 2–3 dl mustikoita (pakaste tai tuore)
– 1 persikka siivutettuna
– 2 dl vadelmia

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Jos käytät valmistaikinaa, painele se voideltuun piirakkavuokaan. Jos taas käytät vaikkapa muffinsseja, murusta ne ensin kulhossa ja painele massa sitten piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa kermaviili ja sokeri kunnolla keskenään. Asettele piirakkapohjan päälle haluamasi täytteet tasaiseksi kerrokseksi ja levitä päälle kermaviili-sokeriseos. (Voit halutessasi ripotella piirakan päälle vielä keksi- tai muffinssimurua.)
Paista uunissa 25–30 minuutin ajan. Nauti lämpimänä!

SaveSave