Täydellinen ja superhelppo piiras syntyy ruokakaapin aineksista!

Tämä resepti syntyi hieman vahingossa, kun mökillemme oli eräänä kesäiltana tulossa vieraita ja kaapista löytyi kaikennäköisiä jämiä, mutta ei mitään järkeviä leivonta-aineita. Kuivakaapissa seisoi myös pussillinen kaupan valmismuffinsseja, jotka olimme saaneet edellisiltä kyläilijöiltä. Ja koska kukaan mökkimme asukeista ei ole kovin suuri kaupan valmisleivonnaisten fani, täytyi niille keksiä muuta hyötykäyttöä tai ne päätyisivät biojätteeseen. Sitten syntyi idea tähän piirakkaan.

Piirakan pohja muodostui siis sitruunamuffinsseista ja täytteeksi valikoitui kermaviilin kanssa niitä marjoja ja hedelmiä, joita vielä löytyi jääkaapista. Ja vaikka itse sanonkin – tuli lopputuloksesta superherkullinen! Tämä resepti on siis suuntaa antava ja niin täytteiden kuin pohjankin kanssa saa käyttää luovuutta! Vaikka leipomista pidetäänkin tarkkana touhuna, ei sen aina tarvitse olla niin justiinsa!

Marjapiiras kaapin aineksistaMarjapiiras kaapin aineksistaMarjapiiras kaapin aineksistaMarjapiiras kaapin aineksista

Ihana marjapiiras kaapin aineksista


Muutama vinkki reseptin varioimiseen:
1. Voit käyttää pohjana myös vaikkapa keksejä tai pullaa.
2. Esimerkiksi kuiviin keksimuruihin kannattaa sulattaa hieman voita kostuttamaan pohjaa ja pitämään se kasassa.
3. Täytteenä kannattaa makean pohjan ja kermaviilin tasapainoksi aina olla jotakin hapanta, kuten vadelmia tai raparperia.
4. Kokeile rohkeasti marjojen kanssa myös erilaisia hedelmiä


1 piirakka
40 min

– 1 makea muropiirakkapohja TAI muuta pohjaksi sopivaa, esimerkiksi pussillinen ylijäämämuffinsseja
– 2 dl kermaviiliä
– 1 dl sokeria

Esimerkkitäytteitä:
– 2–3 dl mustikoita (pakaste tai tuore)
– 1 persikka siivutettuna
– 2 dl vadelmia

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Jos käytät valmistaikinaa, painele se voideltuun piirakkavuokaan. Jos taas käytät vaikkapa muffinsseja, murusta ne ensin kulhossa ja painele massa sitten piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa kermaviili ja sokeri kunnolla keskenään. Asettele piirakkapohjan päälle haluamasi täytteet tasaiseksi kerrokseksi ja levitä päälle kermaviili-sokeriseos. (Voit halutessasi ripotella piirakan päälle vielä keksi- tai muffinssimurua.)
Paista uunissa 25–30 minuutin ajan. Nauti lämpimänä!

SaveSave

Kommentit

Kommentoi juttua: Täydellinen ja superhelppo piiras syntyy ruokakaapin aineksista!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • SAUNA. I’ve spoken about it almost two years and now it’s here. It has been a very personal project for me and it gave me an opportunity to travel all around Finland and get to know amazing people and stories. This is Sauna. It describes the experience of having sauna - it tells the story of it and whisks its readers to magical moments surrounded by Finnish nature. Concept, photography and graphic design by me.🌿
  • • Last weekend I spent some time in the forest picking these beautiful funnel chanterelles. Oh what a joy it is to just wander there and lose track of the time. 🍂
  • • It looks like November. Dark but beautiful.
  • • Monday baking! Today I woke up before seven just to have a run before the first meeting of the day – it was so beautiful out there when the sun was just rising and the sky was bright pink and orange. Now it’s time to bake for tomorrow’s photoshoot.🍂
  • • Stars can’t shine without darkness
~ If anyone ever wonders why I love autumn and spending my weekends in the countryside, I’ll show them this picture from last night.✨
  • • Perfect time for Saturday dinner! I hope you all have a relaxing weekend.🍁
  • • This is one of my favourite views in the world. You can find probably dozens of pictures taken in this spot in my instagram feed, but what can I do. It looks always so beautiful, no matter what season it is.

violaminerva

X