Täydellinen ja superhelppo piiras syntyy ruokakaapin aineksista!

Tämä resepti syntyi hieman vahingossa, kun mökillemme oli eräänä kesäiltana tulossa vieraita ja kaapista löytyi kaikennäköisiä jämiä, mutta ei mitään järkeviä leivonta-aineita. Kuivakaapissa seisoi myös pussillinen kaupan valmismuffinsseja, jotka olimme saaneet edellisiltä kyläilijöiltä. Ja koska kukaan mökkimme asukeista ei ole kovin suuri kaupan valmisleivonnaisten fani, täytyi niille keksiä muuta hyötykäyttöä tai ne päätyisivät biojätteeseen. Sitten syntyi idea tähän piirakkaan.

Piirakan pohja muodostui siis sitruunamuffinsseista ja täytteeksi valikoitui kermaviilin kanssa niitä marjoja ja hedelmiä, joita vielä löytyi jääkaapista. Ja vaikka itse sanonkin – tuli lopputuloksesta superherkullinen! Tämä resepti on siis suuntaa antava ja niin täytteiden kuin pohjankin kanssa saa käyttää luovuutta! Vaikka leipomista pidetäänkin tarkkana touhuna, ei sen aina tarvitse olla niin justiinsa!

Marjapiiras kaapin aineksistaMarjapiiras kaapin aineksistaMarjapiiras kaapin aineksistaMarjapiiras kaapin aineksista

Ihana marjapiiras kaapin aineksista


Muutama vinkki reseptin varioimiseen:
1. Voit käyttää pohjana myös vaikkapa keksejä tai pullaa.
2. Esimerkiksi kuiviin keksimuruihin kannattaa sulattaa hieman voita kostuttamaan pohjaa ja pitämään se kasassa.
3. Täytteenä kannattaa makean pohjan ja kermaviilin tasapainoksi aina olla jotakin hapanta, kuten vadelmia tai raparperia.
4. Kokeile rohkeasti marjojen kanssa myös erilaisia hedelmiä


1 piirakka
40 min

– 1 makea muropiirakkapohja TAI muuta pohjaksi sopivaa, esimerkiksi pussillinen ylijäämämuffinsseja
– 2 dl kermaviiliä
– 1 dl sokeria

Esimerkkitäytteitä:
– 2–3 dl mustikoita (pakaste tai tuore)
– 1 persikka siivutettuna
– 2 dl vadelmia

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Jos käytät valmistaikinaa, painele se voideltuun piirakkavuokaan. Jos taas käytät vaikkapa muffinsseja, murusta ne ensin kulhossa ja painele massa sitten piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kulhossa kermaviili ja sokeri kunnolla keskenään. Asettele piirakkapohjan päälle haluamasi täytteet tasaiseksi kerrokseksi ja levitä päälle kermaviili-sokeriseos. (Voit halutessasi ripotella piirakan päälle vielä keksi- tai muffinssimurua.)
Paista uunissa 25–30 minuutin ajan. Nauti lämpimänä!

SaveSave

Avainsanat

Instagram

  • PLAYING WITH FOOD •
I’m making some gnocchi for dinner. I love to make them from scratch and it’s actually so much easier than many people think. Just flours and potatoes for the dough and a really good sauce for them. Comfy home food!
  • FRIENDS •
There are some people in life that make you laugh a little louder, smile a little bigger and live just a little better.
  • RAINY DAY •
No breakfast in the garden today, but won’t mind the moody start for the day on the porch while it’s raining outside. Time for candles!
  • COZY DAY INSIDE • 
While it’s raining I’m painting the kitchen and planning the dinner for tonight. I love this feeling when it’s raining outside and you can light the candles and just stay inside. 
Picture taken for Blossom book of @laura.syvaniemi 🌿
  • ART •
enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time.
– Thomas Merton
  • NEVER SAY NO TO A CAKE •
Inspired by a Blueberry Cheesecake Muffin recipe by amazing @alsothecrumbsplease I made this dark and delicious blueberry cheesecake with brown sugar topping. So heavenly good! This is definitely getting its own page in my recipe journal!
  • TIME FOR AN ADVENTURE •
Planning a little trip for tomorrow - can’t wait to be in this beautiful place again. Museums, great food, beautiful nature and gorgeous old buildings – what else you can ask?

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *