Täydellistä meksikolaisruokaa Rovaniemellä

Yuca meksikolainen ravintola RovaniemiYuca meksikolainen ravintola Rovaniemi Yuca meksikolainen ravintola Rovaniemi Yuca meksikolainen ravintola Rovaniemi Yuca meksikolainen ravintola Rovaniemi Yuca meksikolainen ravintola RovaniemiYuca meksikolainen ravintola Rovaniemi Yuca meksikolainen ravintola RovaniemiYuca meksikolainen ravintola RovaniemiYuca meksikolainen ravintola Rovaniemi Yuca meksikolainen ravintola Rovaniemi Yuca meksikolainen ravintola Rovaniemi

Sanapari, joka ei ehkä ensimmäisenä tulisi mieleen, Rovaniemi ja meksikolainen ruoka.
Kirjakuvausmatkamme vei meidät sattumien kautta Rovaniemen uuteen meksikolaiseen Yuca-ravintolaan. Heti ravintolaan astuessa tarkan visualistin silmä lepäsi raikkaan rauhallisessa, mutta silti persoonallisessa ja hauskassa sisustuksessa.
En ole ollut mikään suurin meksikolaisruoan fani, sillä usein se on ravintoloissa raskasta, rasvaista ja jopa hieman tunkkaista. No, näin ei todellakaan ollut tällä kertaa. Tätä ruokaa kannattaa ehdottomasti käydä maistamassa, vaikka vähän pidemmänkin matkan päästä!

Kaikki valmistetaan Yucassa alusta alkaen. Niin maissilastut ja tortillat, mausteinen kanaliemi kuin ananas-kookosmehukin tehdään itse, ja ero tavalliseen on huomattava. Ihanan raikkaista annoksista omat suosikkini olivat sienillä täytetyt tacot (kauden sieniä, creme fraichea, fetaa ja morita-chiliöljyä), maissilastut guacamolella ja pico de gallolla (guacamolea olisi voinut syödä lusikalla suoraan kulhosta) sekä mausteinen tortilla-keitto (mausteinen kanaliemi, maissilastuja, sipulia, creme fraichea, fetaa ja avokadoa). Ihaninta hyvässä ravintolassa syödessä on herkuttelun lisäksi inspiroituminen. Kun jotain haluaa kokeilla kotona, on ruoka sopivan simppeliä sekä superherkullista ja valmistettu arkisista mutta laadukkaista raaka-aineista.

Olisiko siis hulluutta matkustaa uudestaan Rovaniemelle pelkän ruoan takia? Ei, jos ruoka on näin hyvää, edullista, raikasta ja aitoa meksikolaista.

Yuca
Rovakatu 21, Rovaniemi

Kommentit

Kommentoi juttua: Täydellistä meksikolaisruokaa Rovaniemellä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X