Täyteläinen kardemumma-pipari panna cotta

Mietin viime viikonloppuna kuumeisesti, mitä keksiä joulupöytään jälkiruoaksi. Halusin kokeilla jotain erilaista ja uutta. Olen aina rakastanut panna cotta -jälkiruokaa, mutta se tuntui liian kesäiseltä, sillä usein olin valmistanut perinteisen panna cottan raikkaan mansikkakastikkeen kanssa. Koska kaapistani löytyy näin joulunaikaan myös muutaman suurperheen kulutuksen verran pipareita, halusin keksiä niille hyötykäyttöä. Joten niin syntyi tämä resepti. Maustoin kerma-seoksen perinteisen vaniljan ohella mausteisella kardemummalla, joka sopi täydellisesti yhteen murustettujen pipareiden kanssa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Jouluinen kardemumma-pipari-pannacottaJouluinen kardemumma-pipari-pannacotta

Täyteläinen kardemumma-pipari panna cotta

3–4 annosta
15-20 min + jähmettymisaika n. 3–4 tuntia

– 5 dl kermaa
– 0,5 dl sokeria
– reilu 1 tl kardemummaa
– 1 vaniljatanko (tai 0,5-1 tl vaniljauutetta)
– 2 liivatelehteä

– muutama kourallinen pipareita

Sekoita kattilassa kerma, sokeri ja kardemumma. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatankojen puolikkaat kattilaan ja keitä seosta miedolla lämmöllä reilu 10 minuutin ajan.
Laita sillä välin liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Murusta kuumuuden kestävien, pienten kulhojen tai kuppien (3-4 kpl) pohjalle reilusti piparimurskaa.
Nosta kattila liedeltä. Sekoita pehmenneet liivatelehdet kermaseokseen. Kumoa panna cotta -seos tasaisesti piparimurskalla täytettyihin pikkuvuokiin. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 3–4 tunniksi. Nauti!
(Voit myös halutessasi kumota valmiit panna cotat suoraan lautaselle kulhoista lämmittämällä kulhon pohjaa varovasti kuumalla vedellä.)

Instagram

  • APPLES ON THEIR WAY • 
Last year the apple harvest was very bad but this year looks so promising! Look at these beauties! 🍏
  • OATMEAL FOR DINNER •
I always forget these classics - lace thin and crispy oat biscuits. But this morning I baked them! So easy to make and the taste is heavenly! I could eat the whole tray of them for dinner. 🍪
  • SEA THERAPY •
I haven’t really liked swimming until this summer. I don’t know what has changed but now it actually feels very relaxing and calming. Especially when I have a view this pretty. ✨
  • STORY FROM THE PAST •
It’s hard to believe what just happened. During browsing an old and messy flea market near our cottage, I found this beautiful painting. I didn’t mind the signature before buying it. I bought this with 10€. Then my dad said that the style of the painting looks familiar - and he wasn’t wrong. This was painted in 1936 by K.E.Ström who changed his name to Kosti Sartti in 1943. My last name is a variation from Ström and Kosti Sartti was the cousin of my late grandfather who we lost almost exactly a year ago. I’m not a person who usually believes in destiny, but I still won’t believe that this was just a coincidence.
  • NATURE FINDS A WAY •
Let the weekend be relaxing and full of inspiration. 🌿
  • FRIDAY FETA •
There’s nothing better than oven baked feta with fresh herbs! 🌿
This recipe will definitively be in my next cookbook! I’m not sure when it’s coming out, because first time ever I’m not going to give myself that horrible deadline where I end up making recipes, styling, photographing and designing book layout in three months. Maybe I’ve learned something after two cookbooks? 🙄
  • BLOOM BABY, BLOOM •
“This morning, let go of everything you didn’t do right, the negative things people have said, and focus on all you are becoming.”

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *