Täyteläinen kardemumma-pipari panna cotta

Mietin viime viikonloppuna kuumeisesti, mitä keksiä joulupöytään jälkiruoaksi. Halusin kokeilla jotain erilaista ja uutta. Olen aina rakastanut panna cotta -jälkiruokaa, mutta se tuntui liian kesäiseltä, sillä usein olin valmistanut perinteisen panna cottan raikkaan mansikkakastikkeen kanssa. Koska kaapistani löytyy näin joulunaikaan myös muutaman suurperheen kulutuksen verran pipareita, halusin keksiä niille hyötykäyttöä. Joten niin syntyi tämä resepti. Maustoin kerma-seoksen perinteisen vaniljan ohella mausteisella kardemummalla, joka sopi täydellisesti yhteen murustettujen pipareiden kanssa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Jouluinen kardemumma-pipari-pannacottaJouluinen kardemumma-pipari-pannacotta

Täyteläinen kardemumma-pipari panna cotta

3–4 annosta
15-20 min + jähmettymisaika n. 3–4 tuntia

– 5 dl kermaa
– 0,5 dl sokeria
– reilu 1 tl kardemummaa
– 1 vaniljatanko (tai 0,5-1 tl vaniljauutetta)
– 2 liivatelehteä

– muutama kourallinen pipareita

Sekoita kattilassa kerma, sokeri ja kardemumma. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatankojen puolikkaat kattilaan ja keitä seosta miedolla lämmöllä reilu 10 minuutin ajan.
Laita sillä välin liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Murusta kuumuuden kestävien, pienten kulhojen tai kuppien (3-4 kpl) pohjalle reilusti piparimurskaa.
Nosta kattila liedeltä. Sekoita pehmenneet liivatelehdet kermaseokseen. Kumoa panna cotta -seos tasaisesti piparimurskalla täytettyihin pikkuvuokiin. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 3–4 tunniksi. Nauti!
(Voit myös halutessasi kumota valmiit panna cotat suoraan lautaselle kulhoista lämmittämällä kulhon pohjaa varovasti kuumalla vedellä.)

Kommentit

Kommentoi juttua: Täyteläinen kardemumma-pipari panna cotta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!
  • • My Saturday includes fresh baked cookies and some relaxing time at the countryside. Great weekend ahead! (These little ones are made with peanut butter and chocolate☝🏻)
  • • We created @larelien to help brands tell their story in an unforgettable way. We love making stunning brand movies - and much much more. We launched Larelien at the Cannes film festival this year and now it is finally public! 
Go check @larelien and www.larelien.com.
  • • Sunday galette with some caramelised honey cinnamon apples! What are your baking plans for Sunday?🍎
  • • Ready for weekend?🌿 I wish I could have a dinner in this place right now.
  • • Are you ready for a culinary (and visual) journey through Finland? Eat Finland was made together with amazing Finnish chefs, restaurants, cafés and farmers. I feel honoured I had a chance to work with all these people! • Concept, photography & layout design by me.
  • • Two days ago I woke up to this view and that magical fog. Do I need to explain why autumn and cold mornings are the best thing?

violaminerva

X