Mietin viime viikonloppuna kuumeisesti, mitä keksiä joulupöytään jälkiruoaksi. Halusin kokeilla jotain erilaista ja uutta. Olen aina rakastanut panna cotta -jälkiruokaa, mutta se tuntui liian kesäiseltä, sillä usein olin valmistanut perinteisen panna cottan raikkaan mansikkakastikkeen kanssa. Koska kaapistani löytyy näin joulunaikaan myös muutaman suurperheen kulutuksen verran pipareita, halusin keksiä niille hyötykäyttöä. Joten niin syntyi tämä resepti. Maustoin kerma-seoksen perinteisen vaniljan ohella mausteisella kardemummalla, joka sopi täydellisesti yhteen murustettujen pipareiden kanssa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Jouluinen kardemumma-pipari-pannacotta Jouluinen kardemumma-pipari-pannacotta

Täyteläinen kardemumma-pipari panna cotta

3–4 annosta
15-20 min + jähmettymisaika n. 3–4 tuntia

– 5 dl kermaa
– 0,5 dl sokeria
– reilu 1 tl kardemummaa
– 1 vaniljatanko (tai 0,5-1 tl vaniljauutetta)
– 2 liivatelehteä

– muutama kourallinen pipareita

Sekoita kattilassa kerma, sokeri ja kardemumma. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatankojen puolikkaat kattilaan ja keitä seosta miedolla lämmöllä reilu 10 minuutin ajan.
Laita sillä välin liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Murusta kuumuuden kestävien, pienten kulhojen tai kuppien (3-4 kpl) pohjalle reilusti piparimurskaa.
Nosta kattila liedeltä. Sekoita pehmenneet liivatelehdet kermaseokseen. Kumoa panna cotta -seos tasaisesti piparimurskalla täytettyihin pikkuvuokiin. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 3–4 tunniksi. Nauti!
(Voit myös halutessasi kumota valmiit panna cotat suoraan lautaselle kulhoista lämmittämällä kulhon pohjaa varovasti kuumalla vedellä.)