Täyteläinen kardemumma-pipari panna cotta

Mietin viime viikonloppuna kuumeisesti, mitä keksiä joulupöytään jälkiruoaksi. Halusin kokeilla jotain erilaista ja uutta. Olen aina rakastanut panna cotta -jälkiruokaa, mutta se tuntui liian kesäiseltä, sillä usein olin valmistanut perinteisen panna cottan raikkaan mansikkakastikkeen kanssa. Koska kaapistani löytyy näin joulunaikaan myös muutaman suurperheen kulutuksen verran pipareita, halusin keksiä niille hyötykäyttöä. Joten niin syntyi tämä resepti. Maustoin kerma-seoksen perinteisen vaniljan ohella mausteisella kardemummalla, joka sopi täydellisesti yhteen murustettujen pipareiden kanssa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Jouluinen kardemumma-pipari-pannacottaJouluinen kardemumma-pipari-pannacotta

Täyteläinen kardemumma-pipari panna cotta

3–4 annosta
15-20 min + jähmettymisaika n. 3–4 tuntia

– 5 dl kermaa
– 0,5 dl sokeria
– reilu 1 tl kardemummaa
– 1 vaniljatanko (tai 0,5-1 tl vaniljauutetta)
– 2 liivatelehteä

– muutama kourallinen pipareita

Sekoita kattilassa kerma, sokeri ja kardemumma. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatankojen puolikkaat kattilaan ja keitä seosta miedolla lämmöllä reilu 10 minuutin ajan.
Laita sillä välin liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Murusta kuumuuden kestävien, pienten kulhojen tai kuppien (3-4 kpl) pohjalle reilusti piparimurskaa.
Nosta kattila liedeltä. Sekoita pehmenneet liivatelehdet kermaseokseen. Kumoa panna cotta -seos tasaisesti piparimurskalla täytettyihin pikkuvuokiin. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 3–4 tunniksi. Nauti!
(Voit myös halutessasi kumota valmiit panna cotat suoraan lautaselle kulhoista lämmittämällä kulhon pohjaa varovasti kuumalla vedellä.)

Instagram

  • PERFECT BEANS • 
Local green beans are one of my favourite ingredients right now. Still I know many people who don’t like beans at all but I’m pretty sure it’s just because they’ve always overcooked them. Overcooking makes beans yellowish and way too soft. So try boiling them only 3 minutes with a pinch of salt and I can promise you will love these bright green and crunchy beans!
.
These delicious beans from @hastonmaatila
  • FIRST OF THIS AUTUMN •
One of my favourite inspiration books ever is out now! Luova tauko is an amazing book by two superwomen @maaretta.tukiainen and @krista_keltanen and I’m so happy I got to design the layout for it. No matter what you do for living, you should read this. 12 people, 12 inspirational stories about creativity 🌟
.
@sanna_kannisto @joannalaajisto @tebianfinland @terhipolkkishoes @uhanadesign @helliniskalaa @fannytavastila @kimsimonsson @artosivonen #elinahirvonen #tuomaskantelinen
  • SAIL AWAY • “But the most beautiful things in life are not just things. They’re people and places, memories and pictures. They’re feelings and moments and smiles and laughter.”
  • WAFFLE DREAMS • 
Say hello to this beautiful sweet waffle made with broad bean flours by @tiirinkosken_tehdas . Topped with salty caramel and vanilla ice cream. Recipe coming to Eat Finland cookbook.
  • RAISE YOUR HAND • 
Finally time to pick the apples! My apple traditions are jam, juice and pies but there are a lot of them, and I’m looking for some recipe inspiration. What are your favourite apple recipes?
  • DINNER PLANS •
My kind of Sunday, making some juice and jam with the ingredients from my own garden and soon starting to plan our dinner.🌟
  • QUIET ROAD • 
Wouldn’t mind being in this place right now. Quiet lake, golden moment, endless nights and just you and the nature. There were also a cute little (maybe 4 weeks old) brown hare bunny living under these stairs. Not a bad place to live.🐇

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *