Viikonlopun herkku tuoreesta maissista

Viikonloppuisin on ihana nautiskella helposti ja nopeasti valmistuvia, mutta silti supermaistuvia herkkuja. Esimerkiksi maissi on melko arkinen raaka-aine, mutta valitsemalla säilykeversion sijaan tuoretta maissia ja maustamalla sen muutamalla lisukkeella, nousee tämäkin vihannes ihan uudelle tasolle! Tuoretta maissia ei aina ole saatavilla, mutta jos sitä löytyy lähikauppasi hyllyltä, kannattaa tilaisuus ehdottomasti hyödyntää. Itse keitetty, tuore maissi on monin verroin parempaa kuin perinteinen tölkkimaissi. Tästä ei maissiherkku parane!

Keitetty tuore maissi persiljalla ja juustolla

Keitetty tuore maissi persiljalla ja juustollaKeitetty tuore maissi persiljalla ja juustollaKeitetty tuore maissi persiljalla ja juustolla

Tuore maissi pecorinolla

2 annosta
gluteeniton
10 min

– 2 kokonaista, tuoretta maissintähkää
– suolaa
– 1 rkl voita
– 2–3 rkl marinoituja punasipuleita
– 3–4 oksaa lehtipersiljaa
– 1 dl pecorino-juustoa raastettuna

Jos maisseissa on yhä lehdet, poista ensin ne sekä kanta. Puolita maissintähkät. Keitä miedosti suolatussa vedessä 5–7 minuutin ajan, kunnes maissi on kypsää. (Tavallista isommat maissintähkät voivat viedä hieman kauemmin.) Valuta vesi pois.
Jaa höyryävän kuumat maissinpuolikkaat lautasille ja lusikoi päälle pienet nokareet voita sulamaan. Lisää päälle myös (etikka-sokeriliemessä) marinoituja punasipuleita. Silppua maissien päälle myös hieman lehtipersiljaa ja ripottele lopuksi pecorino-juusto. Nauti heti!

Vinkki!
Reseptiä voi myös soveltaa vegaaniseksi vaihtamalla voin kasvimargariiniin ja korvaamalla pecorinon vegaanisella juustolla.

Kommentit

Kommentoi juttua: Viikonlopun herkku tuoreesta maissista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • SAUNA. I’ve spoken about it almost two years and now it’s here. It has been a very personal project for me and it gave me an opportunity to travel all around Finland and get to know amazing people and stories. This is Sauna. It describes the experience of having sauna - it tells the story of it and whisks its readers to magical moments surrounded by Finnish nature. Concept, photography and graphic design by me.🌿
  • • Last weekend I spent some time in the forest picking these beautiful funnel chanterelles. Oh what a joy it is to just wander there and lose track of the time. 🍂
  • • It looks like November. Dark but beautiful.
  • • Monday baking! Today I woke up before seven just to have a run before the first meeting of the day – it was so beautiful out there when the sun was just rising and the sky was bright pink and orange. Now it’s time to bake for tomorrow’s photoshoot.🍂
  • • Stars can’t shine without darkness
~ If anyone ever wonders why I love autumn and spending my weekends in the countryside, I’ll show them this picture from last night.✨
  • • Perfect time for Saturday dinner! I hope you all have a relaxing weekend.🍁
  • • This is one of my favourite views in the world. You can find probably dozens of pictures taken in this spot in my instagram feed, but what can I do. It looks always so beautiful, no matter what season it is.

violaminerva

X