Viikonlopun herkku tuoreesta maissista

Viikonloppuisin on ihana nautiskella helposti ja nopeasti valmistuvia, mutta silti supermaistuvia herkkuja. Esimerkiksi maissi on melko arkinen raaka-aine, mutta valitsemalla säilykeversion sijaan tuoretta maissia ja maustamalla sen muutamalla lisukkeella, nousee tämäkin vihannes ihan uudelle tasolle! Tuoretta maissia ei aina ole saatavilla, mutta jos sitä löytyy lähikauppasi hyllyltä, kannattaa tilaisuus ehdottomasti hyödyntää. Itse keitetty, tuore maissi on monin verroin parempaa kuin perinteinen tölkkimaissi. Tästä ei maissiherkku parane!

Keitetty tuore maissi persiljalla ja juustolla

Keitetty tuore maissi persiljalla ja juustollaKeitetty tuore maissi persiljalla ja juustollaKeitetty tuore maissi persiljalla ja juustolla

Tuore maissi pecorinolla

2 annosta
gluteeniton
10 min

– 2 kokonaista, tuoretta maissintähkää
– suolaa
– 1 rkl voita
– 2–3 rkl marinoituja punasipuleita
– 3–4 oksaa lehtipersiljaa
– 1 dl pecorino-juustoa raastettuna

Jos maisseissa on yhä lehdet, poista ensin ne sekä kanta. Puolita maissintähkät. Keitä miedosti suolatussa vedessä 5–7 minuutin ajan, kunnes maissi on kypsää. (Tavallista isommat maissintähkät voivat viedä hieman kauemmin.) Valuta vesi pois.
Jaa höyryävän kuumat maissinpuolikkaat lautasille ja lusikoi päälle pienet nokareet voita sulamaan. Lisää päälle myös (etikka-sokeriliemessä) marinoituja punasipuleita. Silppua maissien päälle myös hieman lehtipersiljaa ja ripottele lopuksi pecorino-juusto. Nauti heti!

Vinkki!
Reseptiä voi myös soveltaa vegaaniseksi vaihtamalla voin kasvimargariiniin ja korvaamalla pecorinon vegaanisella juustolla.

Instagram

  • SHADES OF RED •
I’m not a big fan of red color, but during autumn all these shades of red and orange are so unbelievably beautiful.🍁
  • SUNDAY BRUNCH •
It’s time to bake some brioche buns! I’m so excited about this recipe, it’s so simple but so good. And I’m also excited about this long weekend in the countryside. My first proper weekend for 3 weeks. It has been so relaxing!🌿
  • GARDEN MIRACLES • 
I think my tomato doesn’t accept the fact that it’s autumn. (This is just half of them - there are dozens of more under there.)
  • FOREST THERAPY • 
The best thing I know right now. Spending hours in the forest without phone and just picking these beautiful mushrooms. (This was just my basket – my mom and grandmother had their own). Tomorrow another round with an empty basket.🌿
  • JUST BREATH • 
That moment when the last sun rays are shining through the forest and the air is so fresh and it’s already getting cold. Autumn – my favourite season.🌿
  • DINNER TIME • 
This is one of my favourite dishes right now. Oven roasted sweet potatoes with some delicious filling. Recipe coming to my next cookbook! 🥘
  • SUNDAY SAUNA • 
Moment captured for upcoming Sauna book. 🌿

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikonlopun herkku tuoreesta maissista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X