Viikonlopun herkku tuoreesta maissista

Viikonloppuisin on ihana nautiskella helposti ja nopeasti valmistuvia, mutta silti supermaistuvia herkkuja. Esimerkiksi maissi on melko arkinen raaka-aine, mutta valitsemalla säilykeversion sijaan tuoretta maissia ja maustamalla sen muutamalla lisukkeella, nousee tämäkin vihannes ihan uudelle tasolle! Tuoretta maissia ei aina ole saatavilla, mutta jos sitä löytyy lähikauppasi hyllyltä, kannattaa tilaisuus ehdottomasti hyödyntää. Itse keitetty, tuore maissi on monin verroin parempaa kuin perinteinen tölkkimaissi. Tästä ei maissiherkku parane!

Keitetty tuore maissi persiljalla ja juustolla

Keitetty tuore maissi persiljalla ja juustollaKeitetty tuore maissi persiljalla ja juustollaKeitetty tuore maissi persiljalla ja juustolla

Tuore maissi pecorinolla

2 annosta
gluteeniton
10 min

– 2 kokonaista, tuoretta maissintähkää
– suolaa
– 1 rkl voita
– 2–3 rkl marinoituja punasipuleita
– 3–4 oksaa lehtipersiljaa
– 1 dl pecorino-juustoa raastettuna

Jos maisseissa on yhä lehdet, poista ensin ne sekä kanta. Puolita maissintähkät. Keitä miedosti suolatussa vedessä 5–7 minuutin ajan, kunnes maissi on kypsää. (Tavallista isommat maissintähkät voivat viedä hieman kauemmin.) Valuta vesi pois.
Jaa höyryävän kuumat maissinpuolikkaat lautasille ja lusikoi päälle pienet nokareet voita sulamaan. Lisää päälle myös (etikka-sokeriliemessä) marinoituja punasipuleita. Silppua maissien päälle myös hieman lehtipersiljaa ja ripottele lopuksi pecorino-juusto. Nauti heti!

Vinkki!
Reseptiä voi myös soveltaa vegaaniseksi vaihtamalla voin kasvimargariiniin ja korvaamalla pecorinon vegaanisella juustolla.

Instagram

  • PLAYING WITH FOOD •
I’m making some gnocchi for dinner. I love to make them from scratch and it’s actually so much easier than many people think. Just flours and potatoes for the dough and a really good sauce for them. Comfy home food!
  • FRIENDS •
There are some people in life that make you laugh a little louder, smile a little bigger and live just a little better.
  • RAINY DAY •
No breakfast in the garden today, but won’t mind the moody start for the day on the porch while it’s raining outside. Time for candles!
  • COZY DAY INSIDE • 
While it’s raining I’m painting the kitchen and planning the dinner for tonight. I love this feeling when it’s raining outside and you can light the candles and just stay inside. 
Picture taken for Blossom book of @laura.syvaniemi 🌿
  • ART •
enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time.
– Thomas Merton
  • NEVER SAY NO TO A CAKE •
Inspired by a Blueberry Cheesecake Muffin recipe by amazing @alsothecrumbsplease I made this dark and delicious blueberry cheesecake with brown sugar topping. So heavenly good! This is definitely getting its own page in my recipe journal!
  • TIME FOR AN ADVENTURE •
Planning a little trip for tomorrow - can’t wait to be in this beautiful place again. Museums, great food, beautiful nature and gorgeous old buildings – what else you can ask?

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *