Viikonlopun lohturuokaa: taivaalliset maapähkinänuudelit

Tämä on yksi tämän hetken suosikki lohturuoistani! Rakastan erilaisia maapähkinäkastikkeita, mutta joskus ruoanlaitto ei innosta ja klassinen satay-kastikekin tuntuu liian vaativalta tai aikaa vievältä. Niihin hetkiin on tämä resepti, jonka kastike on todella helppo valmistaa. Raikkautta tuhtiin annokseen tuovat kurkkusiivut ja lehtikaali. Niin yksinkertaista ja niin hyvää!

Taivaalliset vegaaniset maapähkinänuudelit

Taivaalliset maapähkinänuudelit rapealla lehtikaalilla

1–2 annosta
20 min
vegaaninen, gluteeniton

Maapähkinäkastike:
– 3 rkl maapähkinävoita (sokeroimatonta)
– 1 rkl seesamiöljyä
– 1,5 rkl soijakastiketta
– 1 rl tuoretta inkivääriä raastettuna
– 1 valkosipulin kynsi raastettuna tai murskattuna
– 5–6 rkl vettä

– 50 g lehtikaalia
– 1 rkl rypsiöljyä
– suolaa
– n. 10 cm pala kurkkua
– 160–200 g täysjyvänuudeleita (tarvittaessa gluteenittomia)

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi.
Leikkaa lehtikaalista paksu lehtiruoti pois ja leikkaa tai revi lehdet reiluiksi paloiksi. Paista lehtikaalia kuumalla paistinpannulla öljyssä, kunnes se on rapeaa ja ruskistunut hieman reunoilta (varo polttamasta). Mausta reilulla ripauksella suolaa.
Siivuta kurkku mahdollisimman ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla eli vihannesleikkurilla.
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi.
Sekoita nuudelit ja kastike keskenään ja viimeistele annos rapealla lehtikaalilla ja ohuilla kurkkusiivuilla. Nauti heti!

Instagram

  • PASTA DAY •
There are still so many people who think vegan food means only boring salads. Well it obviously isn’t true. Vegan food can be filling, creamy and comforting. One of my favourite recipes from my second cookbook is this vegan Pasta Alfredro. This is true comfort food!
  • PERFECT BEANS • 
Local green beans are one of my favourite ingredients right now. Still I know many people who don’t like beans at all but I’m pretty sure it’s just because they’ve always overcooked them. Overcooking makes beans yellowish and way too soft. So try boiling them only 3 minutes with a pinch of salt and I can promise you will love these bright green and crunchy beans!
.
These delicious beans from @hastonmaatila
  • FIRST OF THIS AUTUMN •
One of my favourite inspiration books ever is out now! Luova tauko is an amazing book by two superwomen @maaretta.tukiainen and @krista_keltanen and I’m so happy I got to design the layout for it. No matter what you do for living, you should read this. 12 people, 12 inspirational stories about creativity 🌟
.
@sanna_kannisto @joannalaajisto @tebianfinland @terhipolkkishoes @uhanadesign @helliniskalaa @fannytavastila @kimsimonsson @artosivonen #elinahirvonen #tuomaskantelinen
  • SAIL AWAY • “But the most beautiful things in life are not just things. They’re people and places, memories and pictures. They’re feelings and moments and smiles and laughter.”
  • WAFFLE DREAMS • 
Say hello to this beautiful sweet waffle made with broad bean flours by @tiirinkosken_tehdas . Topped with salty caramel and vanilla ice cream. Recipe coming to Eat Finland cookbook.
  • RAISE YOUR HAND • 
Finally time to pick the apples! My apple traditions are jam, juice and pies but there are a lot of them, and I’m looking for some recipe inspiration. What are your favourite apple recipes?
  • DINNER PLANS •
My kind of Sunday, making some juice and jam with the ingredients from my own garden and soon starting to plan our dinner.🌟

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *