Viikonlopun lohturuokaa: taivaalliset maapähkinänuudelit

Tämä on yksi tämän hetken suosikki lohturuoistani! Rakastan erilaisia maapähkinäkastikkeita, mutta joskus ruoanlaitto ei innosta ja klassinen satay-kastikekin tuntuu liian vaativalta tai aikaa vievältä. Niihin hetkiin on tämä resepti, jonka kastike on todella helppo valmistaa. Raikkautta tuhtiin annokseen tuovat kurkkusiivut ja lehtikaali. Niin yksinkertaista ja niin hyvää!

Taivaalliset vegaaniset maapähkinänuudelit

Taivaalliset maapähkinänuudelit rapealla lehtikaalilla

1–2 annosta
20 min
vegaaninen, gluteeniton

Maapähkinäkastike:
– 3 rkl maapähkinävoita (sokeroimatonta)
– 1 rkl seesamiöljyä
– 1,5 rkl soijakastiketta
– 1 rl tuoretta inkivääriä raastettuna
– 1 valkosipulin kynsi raastettuna tai murskattuna
– 5–6 rkl vettä

– 50 g lehtikaalia
– 1 rkl rypsiöljyä
– suolaa
– n. 10 cm pala kurkkua
– 160–200 g täysjyvänuudeleita (tarvittaessa gluteenittomia)

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi.
Leikkaa lehtikaalista paksu lehtiruoti pois ja leikkaa tai revi lehdet reiluiksi paloiksi. Paista lehtikaalia kuumalla paistinpannulla öljyssä, kunnes se on rapeaa ja ruskistunut hieman reunoilta (varo polttamasta). Mausta reilulla ripauksella suolaa.
Siivuta kurkku mahdollisimman ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä tai mandoliinilla eli vihannesleikkurilla.
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi.
Sekoita nuudelit ja kastike keskenään ja viimeistele annos rapealla lehtikaalilla ja ohuilla kurkkusiivuilla. Nauti heti!

Kommentit

Kommentoi juttua: Viikonlopun lohturuokaa: taivaalliset maapähkinänuudelit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Instagram

  • • These beautiful little butternut squashes are from a local farmer and now I’m going to make something delicious with them! But first, I’ll save the seeds for the next spring because I want to try growing these in my own garden.🌿
  • • Mom pictured for Sauna book.💛
  • • Dreaming of picking these funnel chanterelles right now. Luckily after doing some work stuff I can walk straight to the forest and have some mushroom picking therapy. It’s the best thing ever to have the office at our cottage.☝🏻
  • • My firsts! I’ve never grown beet roots or parsnips before, but it turned out to be so much easier than I thought. Look how gorgeous they are! Next year I’m going to plant so much more root vegetables!🌿
  • • Foggy weather is always so beautiful, and I’m so happy we’ve got to enjoy this natural phenomenon many many times this autumn.
  • • Hello Monday! It’s only the first day of the week and I’m already dreaming of weekend and long dinners at this table. Anyone else dreaming of weekend already?🌿
  • • This Finnish sauna drink is made with water, birch leaves and organic honey.🍯 I styled and took this picture of the traditional drink for our Sauna book, which is actually coming out very soon!

violaminerva

X