Viikonlopun lohturuokaa: vegaaninen burgeri

Syksy ja viikonloppu. Mieli tekisi jotakin tuhdimpaa ja helppoa ruokaa, mutta epäterveellinen pikaruoka ei kuitenkaan ole kovin miellyttävä vaihtoehto. Olen aina pitänyt itse tehdyistä burgereista, mutta usein niiden väliin valmistetaan raskas ja iso jauhelihapihvi, eikä sellainen ole enää hetkeen houkutellut. Vaikka joskus yhä syönkin lihaa, korvaan sen mielelläni nykyään useimmiten vihanneksilla. Siksi kehittelin uusimpaan kirjaani Vegebudjetilla tämän täysin vegaanisen burgerireseptin, jota voi varioida oman mielensä mukaan!

Mustapapuburgeri

3 burgeria
30 min
vegaaninen, (gluteeniton)

– 1 punainen mieto chili
– 1 sipuli
– 2 pientä tlk (à 250–300 g) mustapapuja
– 0,75–1,25 dl korppujauhoja (tarvittaessa gluteenittomia)
– suolaa
– 2–3 rkl rypsiöljyä
– 3 sämpylää (mielellään itse tehtyä, mutta myös valmiit käyvät, tarvittaessa gluteenittomia)

Täyte-ehdotuksia:
– (vege)majoneesia
– marinoituja punasipuleita
– rapeaksi paistettua lehtikaalia

Puolita chili ja poista siemenet. Silppua chilipalko pieneksi. Kuori ja pilko pieneksi myös sipuli. Laita chili ja sipulisilppu kulhoon. Kaada pavuista liemi pois ja lisää kulhoon sipulin ja chilin kanssa. Lisää joukkoon myös 0,75 dl korppujauhoja ja ripaus suolaa. Murskaa käsin pavut sipulien, chilin ja korppujauhojen kanssa massaksi. Jos massa tuntuu liian pehmeältä ja tahmealta, lisää korppujauhoja vähän kerrallaan. Varo kuitenkin tekemästä massasta liian kuivaa, sillä silloin pihvit hajoavat paistettaessa. Jaa massa kolmeen osaan ja pyöritä paloista kolme palloa ja painele niistä varovasti pihvejä. Laita papupihvit 10 minuutiksi jääkaappiin ja valmistele sillä välin haluamasi muut täytteet burgereihin.
Kuumenna sitten öljy paistinpannulla ja paista pihvejä 5–10 minuuttia per puoli. Varo, ettet paista niitä liian kovalla lämmöllä, jolloin pinta palaa ja kuivuu eikä sisus ehdi kunnolla lämmetä. (Näissä pihveissä ei kuitenkaan onneksi ole niin tarkkaa kypsyysastetta kuin tavallisissa jauhelihapihveissä.)

Kokoa burgerit. Levitä jokaisen halkaistun sämpylän pohjalle esimerkiksi hieman vegemajoneesia. Asettele päälle pihvi ja valuta sen päälle vielä hieman lisää vegemajoneesia. Lisää päälle muut haluamasi täytteet, aseta kansi päälle ja nauti!

 

Instagram

  • COZY DAY INSIDE • 
While it’s raining I’m painting the kitchen and planning the dinner for tonight. I love this feeling when it’s raining outside and you can light the candles and just stay inside. 
Picture taken for Blossom book of @laura.syvaniemi 🌿
  • ART •
enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time.
– Thomas Merton
  • NEVER SAY NO TO A CAKE •
Inspired by a Blueberry Cheesecake Muffin recipe by amazing @alsothecrumbsplease I made this dark and delicious blueberry cheesecake with brown sugar topping. So heavenly good! This is definitely getting its own page in my recipe journal!
  • TIME FOR AN ADVENTURE •
Planning a little trip for tomorrow - can’t wait to be in this beautiful place again. Museums, great food, beautiful nature and gorgeous old buildings – what else you can ask?
  • THE SECRET •
to living the life of your dreams is to start living the life of your dreams today, in every little way you possible can. 
Photo for our upcoming Sauna book.
  • SUNDAY SUPPER •
The most iconic Finnish summer treat – moist sponge cake, strawberries and whipped cream. Simple but so good when somebody knows how to do it right. The sponge can’t be too dry and there have to be enough berries. But I can tell you, this one in the picture was perfect!
  • PAINTING THERAPY •
Today I did something really therapeutic – painted the ceiling of the kitchen in our cottage. Oh how I love to do things with my hands, something different than I do for living (even though I love my job). And when the paint was drying, I enjoyed a cup of fresh lovage soup. 🌿

violaminerva

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *