11+ yllätysmunaa: Testissä maku ja yllätykset!

11 yllätysmunaa, 2 suklaata himoitsevaa piiperöä ja yksi epävakaa kuvauskäsi = 30 minuttia ratkiriemua lasten kanssa.

Juttelin ystäväni kanssa eilen siitä, miten yllätysmunien yllätykset ovat huonontuneet vuosi vuodelta. Muistelimme omaa lapsuuttamme, kun yllätysmunissa oli ihania kestäviä figuureita, joita keräsimme koko sarjan. Niillä figuureilla leikittiin pitkään ja niitä vaihdeltiin kavereiden kanssa. Muistan ainakin valaat, krokotiilit ja leijonat, mitä silloin sai kindermunista. Ne lelut olivat meille oman aikansa LOL-nuket, aikana jolloin yksikään vanhempi ei olisi maksanut 130 markkaa pallosta, mikä sisällä on nukke. Markan suklaamunatkin oli siinä ja tässä.

Lidlin askartelumunat sopivat kaikille, sillä niissä ei ole mitään syötävää. Ne sisältää puuvärit, tussit, tarroja ja leimasimen, joten ihana idea myös allergisille!

Lasten lemppariyllätykset: Rannenauha – MLP-munasta. Kaulakoru Rähinä-munasta ja Panda Panda-munasta

Johtuuko yllätyslelujen krääsämäisyys ja huono laatu meistä vanhemmista kuluttajista? Nyt olemme valmiita ostamaan ”sian säkissä” ja maksamaan isohkoja summia siitä että lapsi saa lelun, mistä ei ole mitään tietoa mikä se on ennen kun sen avaa. Tuplia osuu tuon tuosta, jolloin se koitetaan vaihtaa tai ostetaan uusi. En tiedä, mutta osittain luulen näin, ja minä itsekin syyllistyn tähän samaan.

Lasten ilo on silti jotain niin kiehtovaa ja koukuttavaa vielä tänäkin päivänä, kun herkkupäivänä saa suklaamunan. Tai tässä tapauksessa 11 suklaamunaa, heh… Mutta älkää huoliko, ennen ensi vuotta lapseni ei saa tätä määrää herkkuja kerralla, lisäksi tuota suklaata onneksi jäi vielä moneksi kertaa.

Tässä vielä fiilistelykuvaa muutaman vuoden takaa ystäväni kätköistä. Ajalta jolloin suklaamunista sai suloisia sorminukkeja ja figureita. Vinkki muuten tähän väliin: Figuurit kannattaa säästää! Niistä saa erinomaisia pelimerkkejä lautapeleihin, jos ne nupikat ovat kadonneet jonnekin!

SUKLAAMUNATESTI

 1. FROZEN KEKSI YLLÄTYSMUNA:-
  Yllätysmuna oli kovemmassa muovikuoressa ja sisällä oli kahden euron kolikon kokoinen keksi sekä Frozen-palapeli ja -tarra. Lasten mielestä keksi oli herkullinen ja palapeli oli kiva. Tyttäreni ehdotti heti, että palapeli liimattaisiin kartongille ja laitettaisiin hänen nukkekotinsa seinälle tauluksi. Tyttäreni mielestä tämä keksimuna oli parempi kuin yksikään suklaamuna, en ole varma onko johtuuko mielipide siitä että Elsa komeili munan kyljessä, mutta tämä oli mielipide.
 2. RYHMÄ HAU- SUKLAAMUNA:
  Perussuklaamuna, sisällä muovinen hyrrä mikä ei toiminut kovinkaan hienosti. Suklaa maistui samalle kuin monissa muissakin munissa, eli ihan perussuklaata. Poikani mielestä tämä oli yksi parhaista.
 3. MY LITTLE PONY -MUNA
  Suklaa oli perussuklaata, samaa kuin melkein kaikissa muissakin. Yllätyksenä oli suloinen froteeranneke, mikä ilahdutti tytärtäni kovasti. Myös äidiltä pisteet tälle, hieman erilainen ja erittäin kiva yllätys!
 4. LOL SURPRISE -MUNA:
  Lol -munassa myöskin samaa suklaata. Sisällä oli kaksi värikynää ja 3 värityskuvaa. Lasten mielestä kiva yllätys, itse olisin valmis maksamaan muutaman euron ylimääräistä, jos LOL -munista saisi LOLleille jotain kivaa sälää. Eli juttuja mitkä jäisivät leikkeihin pidemmäksi aikaa…
 5. HOT WHEELS -MUNA:
  Sama yllätys ja sama suklaa kuin LOL -munassa. 3 Hot wheels – värityskuvaa ja kaksi värikynää. 
 6. MUUMI -MUNA:
  Muumimunat ovat omasta mielestäni pitäneet pintansa markkinoilla upeasti vuodesta toiseen. Suklaa on hyvää ja lelufigurit kestäviä ja monikäyttöisiä. Ne säilyy vuodesta toiseen leikeissä ja täydentävät aina toisiaan. Tästä iso plussa.
 7. RÖLLI -MUNA:
  Suklaa samaa kuin muissa, ylläristä löytyi lohikäärme. Lohikäärme oli muovinen ja menee kivasti lasten leikeissä, vaikka olikin ihan pikkuruinen. Hänestä tuli lohikäärmemaailman vauva. Plussaa siitä että lelu oli yhtenä kappaleena, eikä kasattava versio.
 8. KOIRAMÄKI-MUNA:
  Koiramäki munan suklaa oli samaa kuin kaikissa muissakin. Yllätyksenä oli avaimenperä. Se on yllättävän monikäyttöinen ja toimii niin koruna kuin koristeenakin. Poikani halusi sen kuitenkin jatkojalostaa haalarinsa vetoketjuun kiinni. Uskon että se palvelee myös siinä tehtävässä hienosti!
 9.  PANDA -MUNA
  Syntyperäisenä jyvässeutulaisena minulta lähtee HELL YEAH- ääni tälle! Vaikka olenkin kasvanut Pandan tehtaan vieressä, minun syyni antaa ääni tälle on moninaisempi. Suklaamunan toinen puoli oli pehmeää maitosuklaata ja toinen valkosuklaata, joten se poikkesi täysin kaikista muista munista. Suklaan maku oli pehmeämpi ja mukana tullut Panda- figuri oli kokonainen ja kestävän oloinen. Parasta on, että pandamunista voi kerätä kokonaisen pandasarjan, juuri samaan tyyliin, mitä omassa lapsuudessani kerättiin kinderityyppejä.
 10. RÄHINÄ -REGORDS MUNA
  Tämä oli poikani ehdoton suosikki. Tämä itseasiassa oli ainoa muna mitä hän toivoi testiin mukaan. Muna itsessään oli samaa suklaata kuin muissakin, mutta kultainen rähinä-koru on yllätys mitä poikani toivoi koko sydämestään, kun edellinen meni rikki. Tätä siis oli odotettu ja onneksi yllätyksenä oli juuri sellainen samanlainen koru. Aiempienkin vuosien kokemuksella rähinäkorut ovat olleet monien lasten suosiossa. Niitä on munissa erilaisia, ja ne ovat yllättävän aidon oloisia ollakseen yllätysmunan yllätyksiä.
 11. LIDLIN ASKARTELUMUNAT:
  Lidlistä saa kivat munat erilaisilla teemoilla. Munissa on sisällä askartelujuttuja, muttei lainkaan mitään syötävää. Munat ovat kiva yllätys myös niille lapsille, jotka esimerkiksi allergian perusteella eivät saa syödä suklaa- tai keksimunia.
 12. KINDER JOY -MUNA
  Kinderin sisällä on herkullista suklaatahnaa ja -palloja. Lelusta emme aivan saaneet varmuutta, että mikä se oli. Siinä oli kaksi lilaa muovinpalaa, mutta tässä kyllä maku vei voiton ja lelu olisi muutenkin ollut toisarvoinen.

LOL- ja Hot wheels -munista tuli värityskuvia ja -kyniä!

Lila muovijuttu on Kinder joy-munasta, rölli-munasta tuli lohikäärme, muumi-munasta Hemuli, Ryhmä Hau -munasta hyrrä, Koiramäki-munasta avaimenperä ja Frozen -munasta palapeli ja tarra

Muista munista vielä pari sanaa…

Tämän viimeisen vuoden aikana lapseni ovat usein toivoneet lauantai-herkuksi suklaamunia. Se on yleensä heidän ensimmäinen toiveensa kun saavat valita, siksi olemme kokeilleet monenlaista. Peruskindereissä on hyvää suklaata, mutta pikkumunien lelut ovat usein krääsää joka menee suoraan roskikseen. Kindereitä on nyt erilaisia markkinoilla ja mitä isomman ja kalliimman munan ostat, sitä parempi yllätys niissä on sisällä. Eli kuten voi vain uskoa, raha ratkaisee näissäkin. Myös kinderit yllätyspupuissa on ollut kivoja yllätyksiä ainakin vielä viime vuoden puolella. Hintaa on toki enemmän, mutta hinta ja laatu kulkevat näissä käsi kädessä. 

Avainsanat

Kommentit (2)

Pandan munissa panda-figurin (tai koodin?) voi myös skannata airlyn sovelluksella. Tai ainakin ennen pystyi ja näytölle il. Esty ”elävä” panda joka tekee temppuja ja keikka arkista. 😀

Wau! Kiitos vinkistä! Tätä en tiennyt!

Kommentoi juttua: 11+ yllätysmunaa: Testissä maku ja yllätykset!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X