Laskiainen tulee: Wrapit vs. Tuuttipullat!

Viime vuosi oli minun kohdallani näihin aikoihin aika merkityksellinen. Aika tarkalleen vuosi sitten julkaisin blogissani TUUTTIPULLIEN reseptin ja kauaa ei mennytkään kun koko homma suorastaan räjähti käsiin. Se oli minun sen astisen blogiurani suurin kävijäräyntäys siihen mennessä. Olin hämmentynyt ja onnellinen kun näin joka ryhmässä, kuinka ihmiset tekivät tuuttipullia ja silloin tajusin varmaan ensimmäistä kertaa, miten suuri somen voima oikeasti voi olla. Tavallaan siitä alkoi oikeasti se Frutti di Mutsin tarina. Tänä vuonna olen törmännyt jo kerran jos toisenkin tuuttipulliin. Jo tammikuussa jengi alkoi päästä hyvällä tahdilla laskiaisen makuun. Ihan mahtavaa! Toivon että tuuttipullat jäävät Suomen laskiaiseen pysyvästi!

Samaan aikaan kun Suomi sekosi tuuttipullista, keksivät ruotsalaiset jotain ihan muuta. Et-lehden mukaan Ruotsin 2015-vuoden hitti oli laskiaispullawrapit ja -hodarit. Koska en ole päässyt vielä sinuiksi tuon mantelimassan kanssa, Frutti di Mutsin kokeileva keittiö testasi nuo wrapit. Resepti siis on Et-lehdestä. Ja noudatin ohjetta suorastaan orjallisesti. Pullat olivat oikein maistuvia ja myöskään tämä versio laskiaispullista ei sotke samalla tavalla kuin alkuperäinen. Eli testiryhmä antaa tälle reseptille 3/3! Plussapiste vielä siitä, että resepti on kananmunaton, niin pieni allergikkommekin pääsi laskiaisen makuun!

Laskiaispullawrap

DSC_0098

Uusimassa tammikuun Kaksplussassa on juttua kotimme sisustuksesta DIY-juttuineen!

DSC_0109

TARVITSET (8-10kpl):

2 1/2 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1/2 rkl kardemummaa
1 dl sokeria noin
7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia

Kuumenna maito 42 C ja sekoita kuivahiiva siihen. Lisää kaikki mausteet ja sokeri. Ala lisäämään vähän kerrassaan jauhoja taikinaan vaivaten. Lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa se kokonaan taikinaan. Anna kohota uunissa 40 C puolisen tuntia.

Ota taikina uunista ja kuumenna uuni 225 C. Leivo taikina kahdeksi tangoksi ja leikkaa osiin. Kauli pallot 1cm korkuisiksi lätyiksi. Minä sain tästä taikinasta 9 lettua. Paista 5-7min uunin keskitasolla. Katso etteivät pullat pala tai kypsy liikaa, että ne saa kiedottua wrapiksi, eivätkä ne kuivu liikaa.

DSC_0095

TÄYTE:

1 tl Vadelmahilloa / Wrap
1 rkl Kermavaahtoa / Wrap
(Kermavaahdon voi halutessaan maustaa vaniljasokerilla tai -uutteella)

Levitä jokaiselle lettuselle 1 tl hilloa ja 1 rkl kermavaahtoa. Kiedo wrapiksi ja nauti!

VINKKI: Tarjoile pullat suodatinpusseihin käärittynä lapsille, niin hillot ja kermat ei sotke, jos ne meinaavat karata!

 

Uusimmassa Kaksplus -lehdessä on paljon ihania juttuja jälleen. Sieltä löytyy myös artikkeli pienten asuntojen sisustamisesta, jossa esitellään meidänkin pieni kotimme DIY-juttuineen! Kannattaa hankkia tämä alkuvuoden tuplanumero tassuihin! Kuppi kuumaa kylkeen ja nautinto on taattu!

DSC_0099

Kommentit

Kommentoi juttua: Laskiainen tulee: Wrapit vs. Tuuttipullat!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X