2- ja 3 -vuotis kuvaukset! (sis. DIY-Ohje suloisiin -numerokyltteihin)

”Poista pahat painajaiset
lasten unten polulta.
Tasoita kujat, silota tiet
pienokaisten kulkea.

Päivän kehrän anna paistaa,
suven suloisuutta maistaa.
Ilon lähteestä ammenna,
lapsuusmuistoja kartuta.

Silkkihanskoin taputtele,
sylissäsi kanniskele,
turvallinen olo suo,
hellyys tuo lapsen luo.”
Birgit Ahokas

_mg_0316_mod2

Kun alkukesästä juhlimme uutta kotia ja lasten syntymäpäiviä, saimme lahjaksi jotain aineetonta, mutta sitäkin ihanampaa. Ystäväni Jasminen mies on ammattivalokuvaaja ja saimme heiltä lahjaksi lasten 2- ja 3 -vuotis kuvaukset.

Toni on ottanut lapsistamme ennenkin kuvia ja siksi tiesinkin jo etukäteen odottaa vain parasta. Aloin suunnittelemaan kuvausajankohtaa samantien ja päätin, että haluan ikuistaa lapsemme syksyn kauneudessa. Alunperin mietin viljapeltoa kuvauspaikkana, mutta vaahteranlehtien värikkyys sai minut muuttamaan suunnitelmaani. Ja hyvä niin. Onhan nämä kuvat aivan täydellisiä.

Kuvauspäivänä oli poutaista, mutta pilvet tulivat ja menivät auringon edestä kilpaa. Toni tiesi ihanan puiston, missä vaahteranlehtiä oli paljon ja kuvauspaikka osoittautuikin täydelliseksi.

Tonin rauhallisuus ja se miten hyvin hän pärjää lasten kanssa on ensiarvoisen tärkeä ominaisuus valokuvaajalla. Toni osaa ottaa kuvat ja kuvattavat rennolla meiningillä ja näin ollen kuvattavat pysyy hyvällä tuulella ja meininki hyvänä. Ja sen tosiaan näkee kuvistakin.

Pieni pelko minulla kuitenkin oli, sillä lapseni eivät ole niitä parhaiten paikallaan pysyviä kuvausmalleja. Että saako heistä ainuttakaan still-kuvaa.. Näköjään kuitenkin myös se on mahdollista. Pienempi oli kuin elohopeaa ja pystyi istumaan paikallaan noin kaksi sekuntia kerrallaan. Thank God hyvällä kalustolla ja nopeilla reflekseillä saa räpsättyä nopeita kuvia sarjatulella, joten kuvista voisi hetkittäin jopa luulla, että mallit ovat heille osoitetuilla paikolla kiltisti.

Puolituntia ennen kuvaamaan lähtöä sain idean tehdä pahvista supervauhdilla numerokyltit lasten käsiin. Muistin joskus aikanaan, kun etsin ideoita lasten yksivuotiskuviin, nähneeni Pinterestissä monta hyvää ideaa tähän. Harmikseni juuri tässä tilanteessa minulla ei ollut aikaa lähteä enää tutkimaan Pinterestiä sen tarkemmin, vaan hoidin homman nopeasti ja omalla tyylilläni. Alla pikainen ohje numerokyltteihin.

_mg_0338_mod2 _mg_0386_mod2 _mg_0412_mod2 dsc_0084 dsc_0085

  • Leikkasin pahvista numerot.
  • Päällystin ne lahjapaperilla, minkä liimasin kuumaliimalla.
  • Kaivelin kukkasia, simpukoita ja sanapelin kirjaimia ja liimasin kuumaliimalla.
  • Kyltit palvelivat todella hienosti kuvausten ajan, ja ovat nyt osana lasten muistojenlaatikoita.

Kaikki kuvat alinta lukuunottamatta: Valokuvaaja Toni Kauko http://www.tonikauko.com
Jos olet Etelä-Suomen alueelta ja mietit valokuvaajaa mihin tahansa tilanteeseen, niin suosittelen Tonia lämmöllä. Ps. Tämä EI ole yhteistyö.

Kommentit (4)

Vau, onpas upeita kuvia.

Niin on <3

Aivan ihastuttavia kuvia! Niin suloiset lapset! Laitetaan kuvaaja mieleen.

<3

Kommentoi juttua: 2- ja 3 -vuotis kuvaukset! (sis. DIY-Ohje suloisiin -numerokyltteihin)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X