5 Onnistunutta D-C-fix -projektia – poimi ideat!

Minä rakastan D-C-fixiä. Se on pikatuunaajan unelma ja oikein käytettynä antaa kodille mukavasti lisäaikaa odotella kunnon remontteja. Olen käyttänyt D-C-fixiä aika paljon viime vuosina. Se on edullinen ratkaisu pieneen kodin ilmeen uudistamiseen, se on helppo käyttää kun oppii systeemin ja sillä on paljon potentiaalia kaikennäköiseen muuhunkin.

D-C-fix on käytännössä kalvoa. Sillä voi päällystää vaikka koulukirjat ja vihkot tai oikeastaa ihan mitä ikinä keksii. Meillä oli muutaman vuoden kalvo myös ruokapöydän päällä, ja se pysyi vuosia hyvänä ja sen puhdistaminen oli käsittämättömän helppoa. Kuivunut ketsuppikin irtosi vain kevyesti pyyhkäisemällä.

Ensimmäinen D-C-fix projektini oli mäntyvitriinin tuunaaminen. Männyn värinen vitriini ei istunut silloiseen musta-valkoiseen sisustukseemme värinsä puolesta laisinkaan, joten muutimme sen ilmeen mustalla D-C-fixillä, jonka jälkeen koko kotimme ilme muuttui. Siitä se innostus sitten lähti. Lisää kuvia löydät vanhasta postauksesta missä on enemmänkin infoa ja omia huomioitamme D-C-fix -kalvon käyttön helpottumiseksi.

LUE LISÄÄ: D-C-fixillä tuunattu mäntyvitriini

Pian tämän projektin jälkeen sisustin meidän vanhan kodin makuuhuoneennurkkaan pikkuruisen työpisteen. Kolho ja kolkko nurkkaus sai myöskin uuden elämän kun liimasin seinään koivukuvioista D-C-fixiä. Minä rakastin tuota minun pikkuruista omaa tilaani ja ilman pikatuunausta tunnelma ei olisi ollut sama. Muuttaessamme uuteen kotiin, kalvo lähti seinästä erinomaisen siististi, eikä seinään jäänyt merkkiäkään siitä että siinä olisi koskaan ollutkaan mitään.

LUE LISÄÄ: D-C-fixillä tuunaat työpisteen pikkurahalla

Muuttaessamme uuteen kotiin huonekoot muuttuivat merkittävästi ja saimme melkein puolet lisää elintilaa meille kaikille. Aiemmassa kodissamme lapsilla oli oma huone, mutta siellä ei ollut kunnollista säilytystilaa edes vaatteille. Uudessa kodissa lapset saivat omaan huoneeseen kummallekin omat vaatekaapit ja vaatekaappien oveen tein itse sisustustarran.

Sisustustarrasta tuli lastenhuoneeseen oikea katseenvangitsija ja se on edelleenkin samoilla sijoillaan vaikka huoneen yleisilme on muuttunut jo moneen otteeseen. Sisustustarran tekeminen itse oli erittäin helppoa ja hauskaa ja puusta sai juuri sen kokoisen kun tahtoi. Samoin värit sai valita itse ja silti se tuli edullisemmaksi kuin mitä valmis sisustustarra olisi kustantanut.

LUE LISÄÄ: Tee itse sisustustarra D-C-fixistä

Kolmisen vuotta sitten tuli tehtyä lapsille leikkikeittiö kierrätysmateriaaleista ja senkin taustaan valitsin D-C-fixin. Löytämäni kalvo oli suloisen värinen ja istui lastenhuoneeseen kuin nenä päähän. Siitä innostuneena tuli rakennettua lapsille minikokoinen leikkimökki lastenhuoneeseen samalla teemalla. Leikkimökki joutui purkuun uuden kerrossängyn tieltä, mutta leikkikeittiö palvelee edelleenkin omalla paikallaan ja kalvo on säilynyt siinä kuin uutena.

LUE LISÄÄ: DIY Leikkikeittiö lastenhuoneeseen
LUE LISÄÄ: Minikokoinen leikkimökki on suloinen sisustuselementti

Uuteen kotiin muutettuamme ei kotimme juurikaan kaivannut remonttia. Seinät ja lattiat oli uusittu pari vuotta ennen muuttoamme ja kaikki oli oikein siistiä. Kaikki, paitsi vessa. Eikä vessassakaan sen kummemmin muuta vikaa ollut, minusta se oli vain auttamattoman ruma.

D-C-fixiä ei missään nimessä saisi eikä pitäisi käyttää kosteisiin tiloihin, sillä se ei hengitä. Tämä voi aiheuttaa hometta tai kosteutta seiniin, joten sen kanssa pitää olla varovainen. En pidä vessaamme kosteana tilana, sillä siellä ei ole edes lattiakaivoa. Vessa siivotaan imuroiden ja mopaten ja käsienpesualtaan taustalla on laattaa ettei roiskeita pääse osumaan kalvolle.

Tämä pieni pintaremontti antoi meille taas muutaman vuoden lisäaikaa säästää ja tehdä kunnollinen makeover veskitiloihin.

LUE LISÄÄ: Vessan uusi ilme muutamalla kympillä

 

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: 5 Onnistunutta D-C-fix -projektia – poimi ideat!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X