Kuvat avuksi arkeen lasten kanssa!

Kaupallinen yhteistyö: .

MAINOS: Kuvakuu

Keväällä sain Kuvakuun Janetelta hänen itse piirtämiään kortteja. Janette piirtää kuvia sivutyökseen ja valmistaa niistä kortteja, joiden avulla voi auttaa lapsia monissa eri tilanteissa. Ensisijaisesti kortit ovat äärettömän hyviä vaikka päiväkodissa, jossa opetellaan puhumaan. Kortit auttavat eri tilanteissa olevia lapsia oppimaan mm. sanoja, säitä, värejä ja tunteita.

Päiväkodeissamme ja kouluissamme on paljon suomalaisia lapsia, joille puheenopettelu ei ole niin helppoa kuin voisi luulla. Samoin tätä nykyä myös ulkomailta suomeen muuttaneita pieniä, joiden on helpompi oppia kieltämme kuvien avulla. Erilaiset kuvat auttavat lapsia mieltämään kuvan ja sanan yhteyden, oli kyse sitten eläinten nimistä tai vuorokauden ajoista.

Kuvakuulta löytyy iso määrä erilaisia kuvia erilaisia tarkoituksia varten. Voit valita kortteja ilmaisemaan vuorokaudenaikoja, säätä, vuodenaikoja, eläimiä, värejä tai numeroita. Laajasta skaalasta löytyy lähes kaikkeen sopiva kuva, ja pieni puhetta opetteleva ihminen saa hyvät lähtökodat selkeistä ja kauniista kuvista. Kuvakuun kuvat on myös laminoitu siististi, jolloin ne kestävät hyvin ja pitkään.

Myös kielten opiskelu on hauskaa kuvien avulla

Minun lapseni osaavat puhua, joten tuohon alkuperäiseen tarpeeseen me emme ole niitä tarvinneet. Me opettelemme kuvien avulla kieliä, kuten englantia ja espanjaa. Lapset rakastavat yhteisiä kielenoppimishetkiämme ja ovat sisäistäneet hyvinkin jo molempien valittujen kielten lausumista ja osaavat yhdistää kuvat ja sanat oikein.

Meillä on ”opiskeltu” englantia hieman kauemmin jo, mutta espanja-innostus syntyi hetki ennen kuin kävimme keväällä reissussa kanarialla. Reissunpäälläkin kuvat olivat mukana ja opiskelimme yhdessä sanoja niin lentomatkalla kuin uimarannallakin.

Kuvien kautta oppiminen on lapsista hurjan hauskaa ja he nauttivat suuresti kun oppivat sanoja sanojen perään. Minähän en voi olla varma aikooko kumpikaan lapsista opiskella kieliä vanhempana, mutta luulisin että kielten oppiminen tulevaisuudessa voi olla helpompaa ja hauskempaa, kun sanoja on treenattu jo pienestä asti.

Samalla on ollut mukava huomata, että jos minun lapseni oppivat englantia ja espanjaa näiden korttien avulla, on erittäin todennäköistä että muualta suomeen muuttanut lapsi oppisi myös näiden avulla.

Lisäksi näistä on varmasti paljon hyötyä myös niiden lasten kanssa, joille sanojen ääntäminen ei ole helppoa, tai puhuminen on muutoin viivästynyt. Kuvakuulta saa myös tilattua esimerkiksi valmiin A4 -kokoisen pohjan, jossa on kaikki päivän rutiinit ylhäällä ja kuvaan voi merkata mitä tapahtuu milloinkin. Kuva on erinomainen perheissä, joissa lapset esimerkiksi opettelevat kellonaikoja, tai joille rutiinit tuovat muuten turvaa.

Kun lapseni ovat oppineet sanoja riittävästi, hankimme kielikirjoja, joissa tehtävien avulla jatketaan kielten oppimista. Nämä Kuvakuun kortit sen sijaan lahjoitamme lasten päiväkotiin auttamaan muita lapsia. Kuvakuun kortit eivät siis ole vain päiväkoteja tai kouluja varten, niistä saa paljon iloa ihan kotioloissakin. Ja kuten sanottu, niiden käyttö on helppoa, mutta kehittävää. Oli kyseessä sitten mikä tarkoitus tahansa.

Sopii myös alakoululaisille

Kaikki kuvat sopivat jo nyt myös alakoululaisille, mutta Janette on tekemässä uutta sarjaa kuvista, mitkä on erityisesti suunnattu tukemaan koululaisia. Janettella on apunaan alakoulun opettaja, jonka avulla he rakentavat isommille lapsille sopivaa sarjaa.

Sarjan kehitystä pääset seuraamaan Janetten instagramissa. Lisää Kuvakuusta löydät Facebookista ja Kuvakuun nettisivuilta.

Kommentit

Kommentoi juttua: Kuvat avuksi arkeen lasten kanssa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X