6 x HELPPO koristetyynynpäällinen – Kierrättäen!

Kevät saa aina haluamaan sisustukseen jotain uutta. Meillä on aika paljon koristetyynyjä ympäri taloa, sillä minä rakastan niitä. Makuuhuoneessa on omansa ja olohuoneessa omat. Lisäksi meillä on kylmä huone, jonka sisustamme tänä keväänä ihanaksi kesähuoneeksi.

Halusin aloittaa sisustushommat siivouksen jälkeen uusista tyynynpäällisistä, mutta en halunnut ostaa uusia valmiina, koska niitä on paljon jo muutenkin ja niihin mitä haluaisin, menisi tuhottomasti rahaa.

Sain tässä talvella mummun virkkaamia pitsiliinoja, joille en ollut löytänyt paikkaa oikein mistään. Niistä suurin osa oli toisiinsa verrattuna erilaisia. Osan laitoin sellaisenaan keittiönpöydälle ja mietinkin että ompelen ne muutamalla pienellä pistolla kaitaliinaksi.

Osan sitten ompelin näihin tyynynpäällisiin siksaksilla koristeeksi. Siksakilla siksi, että ne saa tarvittaessa myöskin irti ilman että ne menevät rikki.

Mielessä kävi ommella kaikista tyynynpäällisistä samanlaisia, mutta koska niitä tulee ympäri taloa, tein vain yhden parin ja loput kaikki erilaisia. Se piti ompelemisenkin mielekkäänä. Ja kaikkia kuitenkin yhdistää sama tyyli. Lisäksi pääsin kokeilemaan monenlaisia ideoita näihin.

Koristepitsit ja satiinit löytyivät nauhalaatikosta valmiina. Pitsit ovat mummun tekemiä ja pohjakankaana on käytetty lakanoita. Hurjan hauskaa ja mieltä tyhjentävää tekemistä kevättä odotellessa. Ja kierrätys on päivän sana näissäkin.

Alla ohjeita ja vinkkejä, lopussa jokaisen tyynykuvan alla kerrottu yksityiskohtaisesti tyynyn ompelemisesta.

Käytin suurinpaan osaan tyynyistä tätä systeemiä. Leikkasin 40×40 tyynyihin 47x47cm kokoisen etuosan, sekä 27x47cm ja 37x47cm palaset takakanneksi. Ompelin takaosan kumpaankin kappaleeseen taitoksen/päärmeen pitkään reunaan. Etukappaleen koristelun jälkeen laitoin etukappaleen koristepuoli ylöspäin. Sitten laitoin ensin lyhyemmän takakappaleen etukappaleen yläreunaa vasten oikea puoli alaspäin (oikeat puolet vastakkain) ja sen päälle pitkän samalla tavalla niin, että päärmätyt reunat jäävät tyynyn keskelle. Ompelin saumat suoralla ompeleella niin, että takakannen kappaleiden päärmättyihin kohtiin ompelin muutaman kerran edestakaisin, että ne pysyvät kasassa kun tyyny laitetaan sisään tai otetaan ulos. Myös kulmiin ompelin extratikit kestävyyden takia.

Etukappaleisiin sommittelin koristeet etukäteen ja sitten ompelin ne valmiiksi ennen takakappaleiden kiinnittämistä.

Kiinnitin napit puuvillalangalla. Napinlävet ompelin koneella.

Käytin satiininauhaan satiininauhan väristä lankaa, ettei se erottuisi paljoa.

 

Tässä tyynyssä on pitsinauhaa, satiininauhaa ja nappeja. Kiinnitin pitsit ensin suoralla ompeleella ja sen reunan päälle satiininauhan. Napit kiinnitin viimeisenä. Nauhat kannattaa mitata niin, että ne tulevat vähän pidemmälle kuin etukappaleen reuna, näin niiden päät jäävät sivusauman sisälle, eikä ne pääse purkautumaan.

Tähän pelkistettyyn makuuhuoneen tyynyyn on ommeltu vain pitkän mallinen pitsiliina. Ompelu oli hivenen haastavaa, kun sekä pitsiliina, että lakana joustivat joka suuntaan. Se kuitenkin asettui kivasti, kun vaihdoin sisälle tätä isomman tyynyn.

Tässä pelkistetyssä päällisessä on juuttinauhaa, missä oli pitsi valmiiksi kiinni, sekä yksi mummun virkkaama lasinalunen.

Näihin pitkiin tyynyihin tein samanlaiset tyynynpäälliset. Ompelin ensin ruusukankaan etukappaleeseen ja sen jälkeen mummun liinan päälle. Näissä tyynyissä on käytetty nappeja sulkemaan tyynynliina. Ompelin etukappaleeseen napinlävet ennen takakappaleen kiinnittämistä. Samoin ompelin käännökset reunoihin ensin. Napit ompelin käsin vasta ihan viimeisenä, että ne tulivat oikeille kohdille.

Halusin kokeilla aplikointia, mutta sydämestä tuli jälkeenpäin ajateltuna liian iso. Mutta koska molemmat, sekä lakana, että tuo ruusukangas ovat puuvillaa, liimasin sydämen silitettävällä liimanauhalla joka kohdasta kiinni, ennen kuin siksakkasin sen reunat. Näin se pysyi ommellessa kiinni täydellisesti eikä mennyt mistään kohti ryppyyn.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: 6 x HELPPO koristetyynynpäällinen – Kierrättäen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Hyppää mukaan Päijät-blogien follow trainiin! Haluamme sinut mukaan löytämään uusia mielenkiintoisia tilejä seurattavaksi. Juna lähtee nyt ja kulkee seuraavat 24 tuntia. Hyppää kyytiin seuraamalla kaikkia alla lueteltuja tilejä ja kommentoimalla ”☀️” follow train -kuvan alle jokaisen tilin kohdalla. Seuraamme takaisin ja jaamme Päijät-blogien storyissa meitä inspiroivia tilejä!
#paijatblogit #followtrain 
@paijatblogit
@johannahuuhtanen
@iiskotti
@minnakil
@katjuo
@metsalaisten.elamaa
@kaunismaessa
@oilimaria_
@alwayssomewhereelse
@fruttidimutsi
@heygirlblogi
@mennikae
@mervitommiska
@mrscut59
  • Sain äitienpäivälahjaksi asennekorvikset... #justiina #näisontyylii #rakastan #attitude #earrings #korvikset #parastajustnyt #asenne .
kiitos muru @henheii
  • Kellään muulla tämmönen fiilis kun keskellä viikkoa on pyhä? 🙈🙉🙊
.
.
.
#feelslikesaturday #monkey #weirdthursday #clapclap #crazymood #helatorstai
  • Marko Anttilan lempparipastan, eli  Mörköpastan resepti löytyy nyt blogista. Todella nopea, helppo ja superherkullinen ruoka 😋😋
Resepti blogissa - linkki profiilissa @fruttidimutsi .
.
.
#mörkö #mörköanttila #markoanttila #mörköpasta #kanaa #avocado #pesto #tuorepasta #maailmanmestarit2019 #goodfood #tastyfood #instafood #foodie #instafoodie #kotiliesi #kotiliesiblogit #kotiliesiruokablogit #kotiliesiruoka #fruttidimutsi
  • Ei ollut vaikea valinta tän illan teemuki... .
.
.
#mörkö #muumienmörkö #markomörkö #markoanttila #mörköanttila #maailmanmestarit #maailmanmestarit2019 #hyväsuomi #suomi2019 #jääkiekonmm2019 #lankinen #jääkiekko #mmjääkiekko #95neverforget #maammelaulu #suomi #finland #winner #liptontea #lipton
  • Varma kesän merkki on se kun puolisoni tuo minulle ensimmäiset syreenin kukat. Hän tietää että rakastan niiden tuoksua ja heti kun syreeni alkaa kukkimaan, saan pari oksaa maljakkoon ❤️ Joka vuosi ❤️
.
.
.
#syreeni #syreenikukkii #liliac #liliacflowers #liliacblossom #summer #lovemyhusband #7yrstogether #summer2019
  • Mini Maatuska 😍 niin söpö 😍
.
.
.
#maatuska #matruska #woodendoll #russiantoy #russia #toyfromrussia #socute #handpainted #socute

fruttidimutsi

X