Kaupallinen yhteistyö Friggs

Viimeiset kaksi vuotta minun ruokavaliooni on liittynyt oleellisena osana maissikakut. Ne ovat oikein maukas tapa keventää ruokavaliota. Muistan ennenvanhaan, että riisikakkuja söivät vain allergiset, kukapa niitä pahvikiekkoja olisi vapaaehtoisesti maistellut? Sellainen käsitys seurasi minua ihan näihin vuosiin asti, kunnes tajusin näkkäreitä tutkaillessani, että riisi- ja maissikakut olivat muuttuneet merkittävästi ja niitä on alkanut saada monin tavoin varioituina ja maustettuina.

Tutustuttuani painonhallinnan myötä erilaisiin tapoihin keventää ruokavaliota ja varsinkin etsiessäni leivälle kevyempiä korvikkeita, maissikakuista tuli todella iso osa ruokavaliotani. Ne ovat nykyään valovuosien päässä mauttomuudesta ja kaloreita laskevalle ihmiselle – as myself – ne ovat aivan välttämättön, mutta herkullinen osa ruokavaliota. Leivän tilalle valitsen maissikakun lähes poikkeuksetta. Enkä minä koe jääväni mistään paitsi.

Eikä se jää enää vain leipään. Olen oppinut jalostamaan niitä moniin tarkoitusperiin. Ja maissikakkuja ”kypsentämällä” niihin saa myös monenlaisia koostumuksia. Ne korvaavat pizzapohjan, hampurilaissämpylän, sipsit, nachot ja voileipäkeksit. Ne ovat niin monikäyttöisiä ja oikeastaan vain mielikuvitus voi rajoittaa niiden jalostamista mihin tahansa.

Rakastan maissikakuissa erityisesti juuri merisuolan käyttöä. Ne lisäävät uskomattoman paljon kakkusten herkullisuutta ja samalla myös antavat tilaa kokeilla mahdollisiman monia käyttötarkoituksia. Alle olen valinnut muutamia omia lemppareitani.

Maissikakuilla nachojen korvaaminen on nerokasta. Maissikakkuja tulee syötyä vähemmän ja ne muuttavat herkuttelun huomattavasti kevyemmäksi. Itse tehty salsa ja guacamole kruunaavat herkutteluhetken ja popcorneille tarkoitetulla cheddar -mausteella maissikakkuihin saa vielä astetta nachomaisemman maun. Törkeän hyvää ja saletisti toimivaa!

Maissikakut voi pienentää murtamalla ne käsin tai leikkaamalla puukolla sopivankokoisiksi paloiksi. Guacamole syntyy helposti, kun syöntikypsän avocadon muussaa haarukalla ja sekaan heittää pieneksi pilkottua punasipulia, valkosipulia ja sitruunanmehua. Tulisuutta saa jalapenoilla ja pehmeyttä cheddarjuustokastikkeella. Juustokastike ei nyt varsinaisesti ole mitään kevyttä, mutta jos herkkuhetki muuten on kevennetty jo huippuunsa, voi helposti jostain kohti hieman joustaa.

Juusto- ja viini -illankin kruunaa maissikakut. Maissikakuissa on merisuolaa tuomassa suolaisuutta ja ne ovat uskomattoman herkullisia juustojen ja viikunahillon kera. Tässäkin toistuu sama kuten nachoja korvatessa: Maissikakut ovat koostumukseltaan sellaisia, että niitä menee jostain syystä paljon vähemmän kuin vaikka voileipäkeksejä. Ja omaan suuhuni ne maistuvat paljon paremmalta, joten iltaherkuttelu voidaan viedä uusille leveleille vaikkei keventämistä tarvitsisi edes miettiä.

Hampurilaissämpylän korvaaminen maissikakuilla vähentää annoksen kalorit ihan minimiin ja itse maussa ei ole eroa nimeksikään. Väliin kananmuna ja ananas pihvin kaveriksi ja täydellinen mättöeväs on valmis syötäväksi. Maissikakut voi vielä käyttää uunin tai pannun kautta, jolloin ne pehmenevät hieman ja koostumus muuttuu vieläkin paremmaksi.

Itse en oikeastaan enää pahemmin edes pidä pullamaisesta sämpylästä, kun tähän versioon on päässyt tutustumaan.

Keiton kanssa nautitut maissikakut korvaavat leivän helposti. Maustetun maissikakun maku on niin hyvä, että levitteitä ei tarvita. Levite oikeastaan tuo vähän ällön maun, sillä maissikakkujen ominaismaku on niin herkullinen. Vähän kasviksia kylkeen eikä mitään muuta!

Kukaan ei uskonut kun sanoin että maissikakkupizzat vievät voiton tavallisesta pizzasta 6-0. Maistoin perheen tavallista pizzaa ja kyllä tämä maissikakkupizza vaan maistui huomattavasti paremmalle. Päällä on bolognese -kastiketta, aurajuustoa sekä mozzarellaa. Maissikakut pehmenevät täytteiden ansiosta uunissa ja maku on taivaallinen. Raikas salaatti kylkeen ja taas mässäillään. Mausta ei tarvitse tinkiä pätkääkään, mutta kalorit ovat aika minimaaliset tavalliseen verrattuna. Rakastan näitä!

Nämä toimivat mättöeväänä herkkupäivänä, mutta myös perusarjen rikastuttajana. Bolognesen saa entistä kevyemmäksi käyttämällä lihan tilalla soijarouhetta. Juuston voi korvata vegaanisella kasvijuustolla, jolloin tämä herkku on myös vegaani -ruokavalioon sopiva.

Lounaaksi pari maissikakkua, tomaattia ja mozzarellaa. Vie nälän hyvin ja maistuu taivaalliselta. Joskus sipaisen kakun pintaan pestoa ja käytän koko homman uunissa. Aivan uskomattoman hyvää.

Kalan ystävällekin nämä toimivat pohjana siinä missä ruisleipäkin. Nämä on niitä herkkuja, mitä vedetään kun muu perhe nukkuu ja mieli tekee ”jotain”. Hiipien käy tie yöllä jääkaapille ja makuhermot saa tyydytettyä muutamalla lohenpalalla. Iltapala ei vaadi mitään muuta. Vain rapea kakku ja tuoretta lohta.

Munakoisoni ja Minä – blogin Jasmine loihti vastaavasti ihanan herkullisia makeita herkkuja maissikakuista! Jasminen herkulliset ideat niin juhlaan, kuin arkeenkin löytyy tästä linkistä (klik)! Myös Jasminen blogissa arvotaan tuotepaketteja, joten voit tuplata mahdollisuutesi onnistua!

ARVONTA:

Arvon 5 (viisi) kappaletta Friggs -tuotepaketteja!

Yhden paketin arvo on 30€ ja osallistumisaikaa on 8.5. asti.

Osallistua voit kommentoimalla alle yhteystietosi. Tietoja käytetään vain
voittajan kiinni saamiseen! Onnea arvontaan!