Aioliperunat – maailman paras perunalisäke

Ystäväni vinkkasi minulle aioliperunoista jokin aika sitten, ja testattuani rakastuin niihin täysin. Aioliperunat ovat parhaimmillaan kun ne valmistaa uusista perunoista hyrskypottumeiningillä.

Nämä perunat ovat niin hyviä, että niitä voisi syödä sellaisenaan ilman lisäkkeitä, mutta ne ovat myös ihana seuralainen lihalle, kanalle ja kalalle. Etenkin kesän grillikautta ajatellen nämä ovat paras lisäke ikinä. Ne valmistuvat nopeasti, ja niihin tarvitaan vähimmillään vain kahta ainesosaa.

Testaa, rakastu ja kerro kommenteissa mitä pidit!

Aioliperunat, 2 annosta

  • 400 g Uutta perunaa
  • Suolaa
  • 1 dl aiolia
  • 1 dl ranskankermaa
  • (voit myös käyttää 2 dl aiolia ja jättää ranskankerman pois) 
  • Kevätsipulia

 

  1. Keitä perunat suolavedessä kypsäksi. 
  2. Lisää aioli ja ranskankerma. 
  3. Laita kattilaan kansi ja ravista niin että perunat menevät rikki, tai riko perunoita hieman kapustalla. 
  4. Koristele kevätsipulilla. 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Aioliperunat – maailman paras perunalisäke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X