Aktiivisuusranneke, motivaattori vai turhake?

Vuosi sitten, kun päätin muuttaa elämäni suuntaa kohti kevyempää minää, hankin itselleni motivaattoriksi aktiivisuusrannekkeen. Sen enempää tutkimatta markkinoita, päädyin suoraan Polar Loopiin rakkaan ystäväni suosituksesta. Ja minä rakastuin. Alkuun vain seurailin minkä verran askeleita tulee, mutta hyvin pian se alkoi koukuttaa, että joka päivä piti saada enemmän ja enemmän askeleita kasaan. Silloin normipäivän askeleet olivat 5000 keskimääräisesti. Mikä on TODELLA vähän. Mutta siitä se lähti pikkuhiljaa nousemaan. Ensin 7000, sitten 10 000. Lopulta se jäikin sitten 15 000-17 000. Toki on parempiakin päiviä joukossa ollut ja tietty niitä huonompia. Mutta joka sunnuntai kun katson miten viikko on mennyt, on minulle tärkeää, että 95% tavoitteesta olisi vähintään täynnä. Omat askeleeni tulevat kotitöistä ja satunnaisista lenkeistä lasten kanssa. Mutta samapa tuo, kunhan niitä tulee. Loopin huono puoli oli, että se saattoi napata ylimääräisiä ”askeleita” vaikka virkkaamisesta, eli käsitöiden ajaksi sen yleensä jouduin ottamaan pois. Ja sitten taas alkuun en ymmärtänyt, että ranteen piti olla vapaa vaunulenkeillä tai muuten se ei ottanut lenkin askeleita oikein. Kun viimein pääsin sisään tuon Loopin sielunelämään, se on ollut korvaamaton kapistus vihkisormusten rinnalla.

DSC_0500

Polar Loop ja Loop 2 näyttö on selkeä ja helppo. Siinä on kaikki tarvittava tieto ja loput näkee koneelta Polar Flow ohjelmasta.

 

DSC_0320

Polar A300 -fitnesranneke ja H7 -sykesensori ovat yhdessä hyvä paketti. Ja paras liikkuvalle ja salillä käyvälle ihmiselle!

Sain tässä syksyllä Polarilta testiin A300 -fitnesaktiivisuusrannekkeen. Kokeilin sitä parin kuukauden ajan yksin ja sykevyön kanssa ja kyllä siinäkin oli puolensa. Varsinkin se sykevyö oli todella hyvä lenkillä, kun sai tarkan kulutuksen laskettua. A300 hyvä puoli oli myös se, että tuon kahden kuukauden aikana se tarvitsi ladata vain pari kolme kertaa. Siinä oli todella hyvä akku verrattuna Loopiin, jonka joutuu lataamaan kerran, pari viikkoon. Huonoja puolia kuitenkin löysin enemmän. Tuo ei todella ole vaunuja työntävän kotiäidin paras ratkaisu. Lenkillä käden täytyi olla vapaana, jos oli pelkkä ranneke mukana, muuten se ei laskenut askeleita lainkaan tai otti 5000 askeleen sijaan vain vajaan 1000. Ainoastaan sykevyön kanssa sai oikean kulutuksen vaunulenkeillä laskettua. Testasin kerran 5,5km lenkillä ilman vaunuja niin, että toisessa kädessä oli Loop ja toisessa A300 ja Loop otti tuolla matkalla 1500 askelta enemmän.
A300 toinen hyvä puoli on se, että sen saa vaihdettua helposti erivärisiin rannekkeisiin. Tietokone ”upotetaan” sen rakkenneen sisään ja itse ranneke on muovia. Mutta jos ranneke oli liian löysällä, se pyöri ja muljusi ja tuntui inhottavalta varsinkin kun pesen käsiä niin paljon. Kertaalleen laitoin sen sitten vissiin liian kireälle. Se tuntui hyvältä, mutta parin päivän jälkeen huomasin ranteessa nirhaumat ja siitä lähti ihan nahkakin kuoriutumaan. Uskon että A300 on hyvä ranneke ihmiselle joka käy salilla ja liikkuu enemmän. Ja sykevyön kanssa se on ihan mahtava paketti. Plussaa annan myös siitä, että siihen on sisäänrakennettu usb, eli sen saa ladattua ja päivitettyä ilman johtoja. Myös värinätoiminto, mikä kertoi kun on istunut liian kauan, on mahtava ominaisuus tuossa. Mutta koska olen kotiäiti, liputan ehdottomasti Loopin puoleen. Oma Loopini oli miehelläni tuon ajan kun testasin A300 ja hänelle se nyt jääkin.

Sain itselleni nyt aikaistetuksi joululahjaksi Loop 2 rannekkeen. Hinta on ensimmäiseen Loopiin verrattuna melkein puolet enemmän, mutta loppupeleissä se on täsmälleen sama ranneke. Olen saanut paikallaan olemisesta yhden aktiivisuusmuistutuksen, mutta en tuntenut sitä värinää, minkä tehtävä on muistuttaa liikkeelle lähdöstä. Loop kakkosen ainoa merkittävä ero on akun kesto sekä värinämuistutus, mutta Loop ykkösen rannekkeen lukitus on parempi ja minusta se on tärkeämpi ominaisuus, kuin nuo kaksi muuta juttua. Eli summa summarum: Jos olet hankkimassa aktiivisuusranneketta, suosittelen lämmöllä Polar Loop ykköstä ja siihen rinnalle sykevyötä. Se on ihan paras paketti ja sillä pärjää todella hyvin! Huomioithan, että nämä tiedot perustuu vain ja ainoastaan minun omaan kokemukseeni näistä laitteista!

Kaikissa laitteissa on mahdollisuus valita oma tavoite aktiivisuustasojen mukaan. 1 taso on niille jotka liikkuvat hyvin vähän, toinen taso on keskivertoliikkujalle ja kolmas paljon liikkuvalle.

Kaikki aktiivisuusrannekkeet yhdistetään tietokoneen kautta Polar Flow -ohjelmaan, jonka kautta pääsee tutkimaan omaa kehitystään ja verkostoitumaan muiden lähellä olevien käyttäjien kanssa. Ohjelma on todella helppo ja yksinkertainen käyttää. Lisälaitteena Polar myy gps-laitetta, jolla pystyy seuraamaan matkoja ja reittejä mitä kulkee, kulutusta sekä aikaa. Itse en ole sitä hankkinut, kun Endomondo ja vastaavat ilmaisena ohjelmana ajaa saman asian.

Kaikki nämä rannekkeet siis mittaavat myös yöunien pituutta ja laatua. Olen aina kuvitellut olevani kova pyörimään ja että ”nukun huonosti”, mutta rannekkeiden myötä olen todennut, että se on vain kuvitelmaa. Alla olevassa kuvassa esimerkiksi näkyy, että olen nukkunut yöunia 7h 4min, josta 6h 38min kunnollisesti ja rauhallisesti ja 25min levottomasti. Eli koko yön unista 94% on ollut rauhallista ja levollista unta.

screenshot

Polar Flow -ohjelma on helppo käyttää ja se asentaa ja synkronoi itse itsensä, kun laitteen yhdistää tietokoneeseen. Flow toimii kaikissa aktiivisuusrannekkeissa myös mobiililaitteiden kautta, jolloin ranneketta ei tarvitse aina yhdistää koneeseen ja pystyt seuraamaan sitä myös muualla kuin kotona.

Kommentit (2)

Itselläni Loop 2 ja en luopuisi. Koen plussana tässä, että se värisee, kun minulle tulee puhelu tai viesti kännykkään. Vauvan takia kun pidän luuria ainä äänettömällä, niin ilman rannekkeen toimintoa olisi jäänyt moni tärkeä puhelu huomaamatta.

Kerro mulle miten se otetaan käyttöön? 😀 Mulla on ollut tää Loop 2 jo pari viikkoa, miten oon missannut tommoisen…

Kommentoi juttua: Aktiivisuusranneke, motivaattori vai turhake?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X