ATC – Artist trading cards!

atc

Tässä on ensimmäiset koskaan tekemäni ATC -kortit.

Minulla on tapana hurahtaa (omasta mielestäni) hauskoihin juttuihin. Kun asuimme vielä Kuopiossa, minä hurahdin Postcrossingiin. On siis nettisivu minne rekisteröidytään ja sieltä saa valita 1-6 korttia, jolloin saat valitsemasi määrän profiileja. Profiileissa on käyttäjien mielenkiinnot ja toiveet ja tietenkin osoitteet. Lähetät kortin saamaasi osoitteeseen ja saat itse ympäri maailmaa saman määrän postikortteja tilalle.

Minusta se oli ihanaa. Postiluukusta tipahteli tasaisin väliajoin muutakin, kuin mainoksia ja laskuja. Ja se piti itsenikin kiireisenä. Korttien lähettäminen oli hurjan hauskaa. Kuitenkin toisen lapsen syntyessä se jäi, kun aikaa oli kovin rajoitetusti.

Nyt sitten kesällä minä hurahdin ATC -kortteihin Kalenterimania -Facebookryhmän ansiosta. Ryhmän sisälle perustettiin rinki, johon kaikki halukkaat saivat osallistua 1-3 kortilla.

atc

Nämä ovat vielä vapailla markkinoilla odottamassa sopivaa vaihtoa.

Mikä on ATC -kortti ja mitä sillä tehdään?

ATC -kortit ovat keräilykorttien taiteilijaversio. Kortin koko on määritelty tarkkaan, sen mitat ovat 6,4 X 8,9 cm. Kortteja tehdään joko kokonaan uniikkeina yksittäiskappaleina, tai sitten ne ovat osa isompaa sarjaa, jota on tehty vain hyvin pieni määrä. Kortteja ei saa ikinä myydä eikä ostaa, vaan idea perustuu puhtaasti korttien vaihtamiseen.

ATC -korteissa ei ole määritelty mitään yhtä tiettyä tyylilajia, vaan kaikki tavat askarrella ovat käytössä. Leikkaa, liimaa, väritä, piirrä, maalaa, leimaa, stanssaa, decoupagesaa… You name it! Tyyli on vapaa.

Kortin taakse tulee kirjoittaa nimi, päivämäärä ja kortin numero. ATC -korttien lähtökohtana on aina juurikin se vaihtaminen. Facebookissa on ainakin yksi suomalainen ryhmä, missä korttien vaihtaminen onnistuu helposti. Lisäksi useilla harrastajilla on omia blogeja, josta löytää helposti vaihdokkaita.

Itse olen lähettänyt ja saanut vasta hyvin pienen määrän kortteja, sillä kesä oli yhtä hulinaa. Nyt syksyn mittaan aion terävöityä tässäKIN asiassa ja tehdä kortteja enemmän vaihtoon.

Minulla on kansio, missä on keräilykorttitaskut ja sinne minä kerään omaa korttisarjaani. Tämä on ihana harrastus ja mikä parasta: Mitään vaatimuksia ei ole. Jos kyllästyt, voit lopettaa koska tahansa. Jos haluat palata tähän, voit palata koska tahansa. Ei sitoumuksia, eikä stressiä. Vain ihanaa askartelua ja kivaa postia.

atc

Ja tässä kuvassa on kortit, mitkä itse olen saanut muilta vaihdossa.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: ATC – Artist trading cards!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X