Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Charlotta-kakku

Charlotta-kakku on Kotilieden joulun ajan ja juhlakauden suosikkireseptejä. Tämän kääterottupohjaisen kakun resepti on julkaistu alunperin jo vuonna 1986.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kääretorttu

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • vajaa 1 dl vehnäjauhoja
  • vajaa 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • noin 4 dl marjasurvosta

Kermahyytelö

  • 6 dl kermaa
  • 250 g rahkaa
  • 10 liivatelehteä
  • ½ dl kiehuvan kuumaa mehua
  • 4 dl vadelmia tai muita marjoja
  • ½-1 dl sokeria

koristeeksi

  • marjoja

Valmistusohje

Charlotta-kakku leivotaan näin:

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.

2. Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipannulle ja paista 200 asteessa kymmenisen minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille, jonka pinnalle on ripoteltu sokeria. Levitä marjasurvos torttulevylle. Kääri rullaksi ja anna maustua muutaman tunnin ajan.

3. Vaahdota kerma. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kiehuvaan mehutilkkaan. Lisää liivateseos ja marjat kermavaahtoon.

4. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja ja reunat viipaleilla. Kaada rahkaseos vuoan keskelle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele Charlotta marjoilla. Tarjoa charlotta-kakku jälkiruokana marjasoseen kanssa.

Lue myös: Liivate on mainettaan helpompi käyttää – listasimme parhaat niksit liivatteen käyttöön

Lue myös Anna.fi: Ihanasti överi, rennosti naku vai näyttävästi valuva? Kakkujen koristelu tekee juhlan – kokosimme inspiroivat ideat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Charlotta-kakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.