Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itämainen tikkulohi

Itämainen tikkulohi saa aasialaisen säväyksen teriyakikastikkeesta, inkivääristä ja seesaminsiemenistä. Herkulliset itämaiset tikkuvartaat voi kypsentää uunissa tai grillissä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

itämainen tikkulohi

  • 700 g lohen paksuinta osaa

marinadi:

  • 1 dl Teriyakikastiketta
  • noin 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä

Lisäksi:

  • ripaus suolaa
  • 5 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Itämainen tikkulohi valmistuu helposti uunissa tai grillissä:

1. Nypi lohesta ruodot ja poista nahka. Leikkaa lohipala pitkiksi paloiksi. Sekoita teriyakikastike ja raastettu inkivääri. Marinoi lohipaloja puolisen tuntia.

2. Lämmitä uuni 200-asteeseen tai laita grilli kuumenemaan. Nosta lohipalat leivinpaperoidulle uunipellille tai, jos grillaat lohen, pujota lohipalat varrastikkuihin.  Mausta suolalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tai grillissä noin 12–15 minuuttia.

3. Tikuta uunissa valmistetut lohipalat. Tarjoile itämainen tikkulohi lämpimänä tai haaleana.

Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, kanasta, lihasta ja hedelmistä

Katso myös: Näin valmistat varmasti mehevän uunilohen


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itämainen tikkulohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.